TEDAŞ annem 7/24 oksijen cihazına bağlıdır

88 yaşındaki annem heyet raporu ile 24 saat ELEKTRİKLİ OKSİJEN CİHAZLARINA BAĞLI OLARAK YAŞAMAK DURUMUNDADIR. Elektrikler kesildiğinde cihazlar da durduğu için annemin ihtiyacı olan oksijen üretilemez oluyor ve gittikçe artan bir nefes darlığı yaşamaya başlıyor ki devam ettiğinde Allah korusun çok daha vahim sonuçlar doğacaktır.

Elektrik kesintilerinden bir türlü kurtulamayacağız...

3 Kasım’da akşam elektrikler kesildi ne yapacağımızı bilemedik. Odanın oksijenini artırmak için havanın soğukluğunu dikkate almadan kimimiz pencereyi açtık, kimimiz kapıyı, kimimiz hastayı üşütmemek için üzerini basırırken kimiz karşı kapıları pencereleri açtı... Gelmeyince elektrikler, geçen dakikalar bize aylar gibi uzun gelmeye başlayınca ambülans çağırıp onun oksijeninden faydalanmayı planlıyorduk ki çok geçmeden (belki 10 - 15 dakika sürdü) elektrik geldi.

TEDAŞ’a bu durumu buradan bildiriyorum. Belki bizim gibi başka hastalar da vardır ve onlar da aynı sıkıntıları yaşamaktadırlar. Lütfen Cezaevi Caddesindeki Taşoluk Evleri Sitesi’nin elektriğinin kesilmemesi için özel önlem alınız. Aksi takdirde sorumluluk sizlerin olacaktır, diye düşünüyorum.

Temmuz Ağustos aylarında dört beş kere kesilen elektrik sebebiyle özellikle televizyonumuzun üst kısmında birbirine paralel beş altı çizgi oluştu. Çamaşır makinesi, sen ne yaparsan yap bildiği gibi çalışmaya başladı. İkisini de servisine sorduğumuzda “ELEKTRİK KESİNTİSİNDEN MEYDANA GELMİŞTİR...” dediler. Bu durumu da belgesi ve dilekçe ile ilgili makama bildirecek ve tazmin edilmesini isteyeceğim...

Biz bunları yaşarken annemin durumu ortaya çıktı ve hepsinden daha çok önem arz etti. 7 / 24 adeta teyakkuz halinde hizmetindeyiz. Oksijen maskesini veya burnuna takılan hortumlar çıkar da oksijensiz kalır diye neredeyse geceleri hiç uyumuyorum. Bir de elimizde olmayan ve aşamayacağımız sebeplerle -ki pandemi dolayısıyla ambülanslar da sürekli görev yapıyorlar- yani elektrik kesintisiyle karşılaşırsak halimiz nice olur?

Lütfen tedbir nasıl alınır, elektrikler nasıl kesilmez hale getirilir bilmem; o sizin işiniz. Hollanda’da 39 yılda bir kere elektrik kesiliyorsa burada da öyle yapılabilir demektir...

Tedbir bizden, sonra dua bizden ve hayırlısı Allah’tan...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Arif Bilgin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

18

elbistansız - şefika teyzeme Allah şifa versin çok haklısınız, insanların böyle duyarsız, ihmalkâr olmasına hayret ediyorum, böyle ihmaller daha sonra hayatları etkiliyor.. farkındalar mı acaba!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
17

ismail - hocam sen yinede evde bir dolu oksijen tüpü bulundur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
16

Arife Tarif - Arif bey bakıyorum engellilere yönelik hiçbir şey yazmıyor ,iş başa düşünce konuşmaya başlamışsınız. Yanımızda kocaman santraller elektrik üretsin ama bizde kesinti olsun olacak şey mi? Siz bile eleştirebilirmişsiniz şaştım kaldım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
15

mühendis - ",AKEDAŞ Elektrik dağıtım şirketide aşağıda belirtildiği gibi destek sağladığını bilmekteyim. Elbistan AKEDAŞ Bölge müdürlüğüne bir uğrayın derim.

AKEDAŞ: Sağlık sorunları sebebiyle kesintisiz enerjiye ihtiyaçları olduğunu rapor ile belgeleyen kullanıcılar, şirketimiz tarafından kayıt altına alınıyor. Planlı bakım onarım çalışmaları sebebiyle, ya da arızadan kaynaklanan elektrik kesintisi yaşandığında, kayıt altına aldığımız kullanıcılar ile irtibata geçilerek kesintisiz enerji hizmeti almaları sağlanıyor. Kullanıcılara jeneratör temini yapılıyor.”

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
14

Arif BİLGİN - Mühendis bey ilginize teşekkür ederim. Kahramanmaraş'ta görevli bir arkadaşımız da arayarak benzer ve daha geniş bilgiler vermişti. Böyle durumlarda vatandaşın nelerden ve nasıl yararlanacağı maalesef bilinmiyor. Bu sebeple hiç değilse okuyanların (ve tabii beni yanlış anlayan, yanlış değerlendirenlerin) bilgisi olması için gelecek haftanın yazı konusu yapmayı da düşünüyorum... Malum, rapor olmadan SGK iki ayrı solunum cihazını vermez. İlk fırsatta ilgili kuruma iletiriz. Tekrar teşekkür ederim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
13

mühendis - Arif Hocam,bir konu hakkıda bilgi vermek istemekteyim.

EPDK'nın yapmış olduğu düzenleme sonrası , dağıtım şebekesinde planlı elektrik kesintisi olması durumunda, elektrikle çalışan diyaliz destek ünitesi, solunum cihazı ve benzeri mahiyette yaşam destek cihazlarına bağımlı kişiler, önceden kendilerinin belirlediği iletişim aracıyla bilgilendirilecekler. Dağıtım şebekesinde plansız elektrik kesintileri söz konusu olması durumunda ise yine kesintiyle ilgili durum hakkında bu kişilere bilgilendirilme yapılacak. Bu imkândan yararlanmak isteyen kişilerin, dağıtım şirketlerine sağlık raporunu ibraz etmeleri ve bulunduğu ikametgâhın aboneliğini bildirmeleri gerekiyor. Yapılan düzenleme ile dağıtım şirketlerine ilgili tüketicinin sağlık raporunun sona ereceği tarihi önceden hatırlatma mükellefiyeti de getirildi. Ayrıca kişinin raporunu yenilemesi halinde bu haktan yararlanması devam edecek. Ancak raporun 30 gün içerisinde dağıtım şirketine iletilmesi gerekecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
12

Arif BİLGİN - Aslında bu yazım, sosyal devletin neler yapması gerektiği konusunda bir örnektir. Bu ve benzeri durumlarda elbette devlet yanında olmalıdır. Dağ başındaki hastayı, hamile bir anneyi helikopterle nasıl alıp hastahaneye getiriyorsa böyle durumlarda da çareler tükenince devlet vatandaşın elinden tutmalıdır; tutar da TUTUYOR DA BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDE DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE OLMAYAN HİZMETLER VATANDAŞA VERİLMEKTEDİR...

Yukarıda birisi "Avrupa bizi kıskanıyor..." diye aklınca alay ediyor ya.. Evet gerçekten bu hizmetlerinden dolayı Avrupa'da sayısız ülke bizi kıskanıyor.. Tıpkı Virüs nedeniyle ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Rusya dahil 150'nin üzerinde ülkeye sağlık malzemeleri yardımı yapan Türkiye'yi kıskandıkları gibi... Selamlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
11

Ali - yazar bey ! " büyük harfle yazdığınız kısmı dikkatle oku ! "TUTUYOR DA BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDE DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE OLMAYAN HİZMETLER VATANDAŞA VERİLMEKTEDİR ! Yine yapmışsın yapacağını ! Evet ; BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDE, dünyanın birçok ülkesinde olmayan (Türkiye de dahil ) hizmetler, vatandaşa mükemmel şekilde verilmektedir !.. Elbet vatandaş " Avrupa bizi kıskanıyor " diye alay etmekte çok çok haklı ! İyi misin ?! Dış devlete " yardım " diye gönderilenlerle , çöplükten ekmek toplayan kendi vatandaşını bir kıyasla yahu ! Gayrı " yazamaz " oldun haaa !!!.. Yazmaya devam et ! Eğlenceli oluyor !!!..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
10

A.G.G - Ssyın Hep Ben,Devlet vatandaşı için vardır.Elbette bütün varlığını seferber edecektir.Hele böylesi nazik bir durumda varlığının sınırlarını zorlamalı vatandaşını koruyup kollamalı!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
09

Adem Bakırcı - "Dünya-Avrupa , bizi kıskanıyor ! " ! Bu kesintilerin ve ekonomik-teknik-bilimsel-sosyal yansımalarını , " iğne size batınca " mı hatırlıyorsunuz ?! Şu bahsettiğiniz sözünüzde bile sadece " kendi muhitiniz için " ayrıcalık talep edişinizi de ( çoğu ifadelerinizde olduğu gibi ) çok yadırgadığımı da belirtmeden geçemeyeceğim ! ; YAZINIZDAN ALINTI ; " Lütfen Cezaevi Caddesindeki Taşoluk Evleri Sitesinin elektriğinin kesilmemesi için özel önlem alınız. !!! " Elektrik için sadece sizin muhit mi önemli ?!..NOT; Muhterem anneniz için geçmiş olsun dileklerimi, acil şifalar dileklerimi ve saygılarımı sunuyorum. Analarımızın bir nefesi bile dünyalara değer ! Başka muhitlerde ve vatanımın her köşesindeki şifa bekleyen, hizmet bekleyenlere ulaşması dileklerimle...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
08

Mehmet - Hocam Cumhuriyet Mahallesi'nde doğru düzgün asfalt bir yol yok doğal gaz yok sular haftada bir gider elektrik de aynen Keşke bunları da dile getirseniz...

Toplum yöneticilere ulaşamaz oldu sizlerin vasıtasıyla dertlerinin duyurulmasını bekliyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
07

Muharrem - Örnek verdiğiniz elektrik kesintisi olmayan Hollanda'nın birçok özellikleri daha var...Mesela ; yıllarca denizi doldurarak, topraklarına toprak katmış ve bu topraklarda mükemmel tarımı gerçekleştiren tarım ve sanayisi çok gelişmiş bir ülke. Sosyal devlet anlayışını vatandaşları için eşit şekilde uygulayabilen çağdaş bir demokrasi ülkesi. Basın-yayın özgürlüğünde en önde gelen ülkelerden birisi. Hukuk ilkelerine tüm vatandaşların titizlikle uyduğu örnek bir ülke. Sırf lale üretimiyle bile hazinesine milyonlarca euro kazandırabilen ihracaat ülkesi...Elbette Türkiye dahil, birçok yoksul ve gelişmekte olan ülkelerin örnek alması ve " kıskanması " gereken huzur dolu bir ülke Hollanda ! " Bir çok giden, memnun ki yerinden, çok seneler geçti, dönen yok GİTTİĞİ ÜLKELERDEN ! " !!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
06

Elbistanlı - Tebrikler çok güzel bir yazı! Allah şifa versin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
05

Arif BİLGİN - Böyle yalan ve yanlış bir hükme varmadan evvel yazarın önceki yazılarına tek tek bakılır ondan sonra karar verilir. Ben de sizler gibi bir vatandaşım. Yasal olan bir durumu ortaya koydum. Sorumlu olacak birimi ikaz ettim. Bu yalnız bizin için değil herkes için geçerlidir.. Asla "Hep ben..."ci olmadım. Tekrar ediyorum yazılarımı açıp tek tek bakarsanız özür dilersiniz, eğer hakkaniyetli biri iseniz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
04

Hep ben - Hep ben hep biz oldu beyimiz sen iyi ol diye devlet tüm imkanlarini sunsun. Sen kimsin ya?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
03

Arif BİLGİN - Alıntıladığınız benim cümlemin bir önceki cümlesi şu: "Belki bizim gibi başka hastalar da vardır ve onlar da aynı sıkıntıları yaşamaktadırlar." Nasıl oluyor da eleştirmek için görmez ve duymaz hale getirebiliyorsunuz kendinizi? Demek ki bizim muhite annemi örnek verirken başkalarını da düşünmüşüm... Öte yandan benim elektrik kesintilerini en az beş kere dile getirdiğim yazılarımdan bellidir. Önceki yazılarıma -ki bir köşem daha vardı ve onu kaldırdık; orada da vardır- bakıldığında görülecektir. memleketimizin konuları hakkında hiç ama hiç kimse benim kadar yazı yazmamıştır...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
02

Adem Bakırcı - Yazınızı gayet dikkatlice okudum ! İfadenizde belirttiğiniz kavram da " yine sizin muhiti öncelikli olarak ele almaktadır ! " Yazarken, siz de biraz " tekrar tekrar okuyarak ve ifadelerinize dikkat ederek yazsanız " bu durumlar meydana gelmez ! Yazınızda, Elbistan ile ilgili bir genel ifade bulunmuyor. "Belki sizin gibi başka hastalar da vardır ; onun için , SİZİN MUHİTE ÖZEL ÖNEM VERİLMELİDİR !!! " Yani ; " başka hastalar da var ise onlar da sizin muhittedir öyle mi ?! " Bunu doğru ifade edebilmek de sizin gibi " usta " bir yazarın baş görevi olmalıdır ! Siz de yazınızı bir defa daha okuyun belki ne söylemek istediğimi " anlayabilirsiniz " ! " Bizi kıskanan Avrupa " için bir şeyler de yazarsınız diye umdum ama o taraflara dokunamamışsınız " usta yazar " !!! Muhterem anneniz ve tüm hastalarımız için tekrar acil şifa dileklerimi iletmek istiyorum...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59
01

Arif BİLGİN - Adem Bey, ne kadar istediğiniz gibi anlamaya çalışırsanız çalışın benim o cümlem geneli anlatmaktadır; tıpkı son cümlemdeki şu ifade gibi: "Lütfen tedbir nasıl alınır, elektrikler nasıl kesilmez hale getirilir bilmem; o sizin işiniz. Hollanda'da 39 yılda bir kere elektrik kesiliyorsa burada da öyle yapılabilir demektir..." Şimdi siz bunu da 'Taşoluk çevresi için yazılmış bir cümle olarak' değerlendirebilirsiniz. Ne diyeyim? 39 yılda bir kesilen elektriği konu edinerek Elbistan'da kesilen elektrikleri yazdım.. Daha önce iki veya üç kere elektriklerin yer altına alınması ile ilgili yazılar yazdım.. Yine daha önce elektriklerin yer altına alınmaması sebebiyle sayısız ağacın aşırı budanmasını veya kesilmesini eleştiren yazı yazdım.. Ben Elbistan'ın derdiyle dertlenen insanım, problemlerini yüzlerce kere yazdım. Kendi derdimizi de yazmakta; ama bunu yazarken de herkesin aynı derde düşeceğini belirterek yazmak da bir sakınca görmedik; zaten yok da... Selamlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 08:59

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439