II. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi açıldı

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Akif Türk, II. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinin hizmete açıldığını söyledi.

II. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi açıldı
II. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi açıldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Türk, 10 kuvöz bulunan II. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinin açılmasıyla birlikte Elbistan Devlet Hastanesi’nin sevk eden değil, sevk alan sağlık merkezi haline geleceğinin de altını çizdi.

2017 yılının Mart ayından beri 1 milyona yakın hastanın tedavi için başvuru yaptığı Elbistan Devlet Hastanesi, en önemli sağlık birimlerinden birine daha kavuştu. Riskli bebekler grubunda, erken doğumla ve düşük tartılı olarak dünyaya gelen prematüre bebekler ve kalıtımsal sağlık sorunu olan bebeklerin tedavilerinin yapılabilmesi için Elbistan Devlet Hastanesi bünyesinde II. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi açıldı.

1 çocuk doktorunun 24 saat boyunca görev yapacağı II. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hakkında açıklamalarda bulunan Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Akif Türk, “Riskli gebelikler, ilçe dışına sevk edilerek yoğun bakım ihtiyacı olan merkezlerde doğumunu sonlandırılmaktaydı. Ve doğum sonrası riskli olmayan gebeliklerde de bazen yoğun bakım ihtiyacı duyan bebek hastalarımız vardı. Hastanemizde II. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi açılmasıyla birlikte artık riskli gebeliklerin doğumunun, yoğun bakım merkezi olan yerlerde sonlandırılması istenmeyecek. Doğum, Elbistan Devlet Hastanesi’nde sonlandırıldıktan sonra bebek eğer yoğun bakım ihtiyacı duyarsa toplam 10 kuvözümüzle 10 hemşire ve 24 saat olmak üzere çocuk doktorlarımızla birlikte bölge halkımıza sağlık hizmeti vereceğiz” dedi.

Elbistan Devlet Hastanesi’nin, bu alanda il geneline hizmet edecek bir kapasiteye kavuştuğunu vurgulayan Başhekim Türk, “Bölge halkımıza elimizden gelen en iyi hizmeti sunmayı amaçlamaktayız. Sadece bölge halkımıza değil, Elbistan dışından, gerektiğinde il merkezinden bile hasta kabul edecek bir kapasiteye sahip olacağız. Tüm Elbistan ve bölge halkı bu önemli sağlık hizmetinden azami ölçüde faydalanacaktır” ifadelerini kullandı.

06 Şub 2018 - 15:15 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Mehmet - Süpervisör nöbeti adı altında güya nöbet tutup bir sonraki gün çalışıyormuş gibi gösterip fazladan devletin parasını yiyenlere ne zaman dur diyeceksiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Şubat 15:15
03

Keskinkılıç - Benim çocuğum oldu normal doğum yine maraşa yollandı boş boş youn bakımları açın bakalım nereye kadar...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Şubat 15:15
02

Uğur - II. Basamak çocuk yoğun bakım ünitesini hazırlayan ve kuran Başhekim Nedim Kızılkaya’ ya sonsuz teşekkürler.Elbistan’a verdiğiniz emekler unutulmayacak bundan emin olun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Şubat 15:15
01

MEHMET GÜL - RAHMETLİ DEDEMİN BİR LAFI VARDI: BİLİYORSAN KONUŞ ALİM SANSINLAR BİLMİYORSAN SUS CAHİL OLDUĞUNU ANLAMASINLAR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Şubat 15:15

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439