Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Ercan Havalimanı, KKTC'nin bölgede bir marka haline getirilmesine katkıda bulunacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Yeni Ercan Havalimanı) Bu eser, Doğu Akdeniz’de bir istikrar havzası olan KKKC'nin bölgede bir marka haline getirilmesine katkıda bulunacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de Ercan Havalimanı yeni terminal binası açılış töreninde konuştu.

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali açılıyor
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: İzolasyon, ambargo ve kısıtlamalar ile bize yapılan haksızlıklara son verilmesi gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Ercan Havalimanı) Yeni terminal, eskisine kıyasla 6 kat büyütülmüştür. Bu şekilde 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek duruma gelmiştir. Bugün itibarıyla Ercan Havalimanı, Kıbrıs Adası’nın en büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanı konumundadır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Ercan Havalimanı) Bugün açılışını yaptığımız yeni terminalin ve pistin uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir." şeklinde konuştu.

Uluslararası toplumu, KKTC'ye yönelik hukuki temelden yoksun, tamamen siyasi kısıtlamaları kaldırmaya davet eden Erdoğan, "Kıbrıs Adası’nda tahakkümü, gerginliği ve çatışma kültürünü değil eşit iki devletin yan yana, birlikte yaşama idealini destekleyin, çağrımı yineliyorum." açıklamasında bulundu.

AA

20 Tem 2023 - 14:49 - Güncel