Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, dünya genelinde depremi önceden bilecek bilim insanı ve teknoloji olmadığını söyledi.
Elbistan ve çevre ilçelerde, AFAD ve diğer kurumların herhangi bir uyarı ya da resmi açıklaması olmamasına rağmen büyük deprem olacağı yönünde anons yapıldığına ilişkin söylentiler vatandaşları tedirgin etmişti. Belediyenin anons sisteminin faal olmadığı ortaya çıkarken camilerden anons yapılmadığı öğrenildi.
Vatandaşları sokağa döken dedikoduyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, depremin saati ya da günüyle ilgili kesin bir zaman ya da belirtmenin mümkün olmadığını vurguladı.
‘Lütfen sorgulamadan her açıklamaya, herkese körü körüne inanmayın’ uyarısında bulunan Demirtaş, “Depremleri önceden bilecek tek bir deprem bilimci yok. Tek bir güvenilir yöntem yok. Hiç bir teknoloji yok. En önemlisi depremin oluşumu zamanını formülüze edecek formül yok” açıklamasını yaptı.
Muhabir Hatice Köker