Zabıtadan fahiş fiyat ve etiket denetimi

Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki market ve manavlarda denetimlerde bulundu. Denetimlerde; satılan ürünlerin etiket fiyatları ve...

Zabıtadan fahiş fiyat ve etiket denetimi
Zabıtadan fahiş fiyat ve etiket denetimi
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki market ve manavlarda denetimlerde bulundu. Denetimlerde; satılan ürünlerin etiket fiyatları ve faturaları incelenerek; reyon ile kasa fiyatının kontrolleri gerçekleştirildi.

Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde faaliyet gösteren market, süpermarket, zincir marketler, pazar yerler ve toptancı hali ile manavlarda fiyat ve etiket denetimlerini sürdürüyor. Özellikle gıda ve temel tüketim maddelerinin fahiş fiyattan satılmasının önüne geçebilmek adına gerçekleştirilen kontrollerle vatandaşların mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Zabıta ekipleri, ürünlerin son kullanma tarihi ile raf ömürlerine ilişkin de gerekli incelemeleri yaptı.

Denetimlerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürü Adnan Doğan, vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmelerini sağlamak, fırsatçılığın önüne geçmek ve haksız kazancı engellemek adına kontrollerini sıklaştırdıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gıdadaki fahiş fiyatlarla ilgili açıklamasıyla birlikte denetimlerini sıklaştırdıklarını belirten Doğan, “Denetimler sadece bugünle sınırlı olmayıp, kamu yararı gözetilerek titizlikle ve sürekli devam edecek. Ekiplerimiz sahada ani denetimlerini sürdürecek” dedi.

Zabıta Müdürü Adnan Doğan, şöyle konuştu:

“İlçe genelinde gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik haksız fiyat artışı ve etiket denetimlerimizi periyodik olarak sürdürüyoruz. Şehrin tamamına yakınını kapsayan denetimlerimizde vatandaşlarımızın mağduriyetinin önüne geçme adına; market, süpermarket, zincir mağazalar, hal, pazar yerleri ve manavlarda gerekli incelemeleri yapıyoruz. Ekiplerimiz; marketlerde rafları dolaşarak ürünlerin etiketlerini, gramaj eksikliklerini, fiyat artışlarını ve reyon fiyatı ile kasa fiyatı farklılıklarına yönelik kontrollerini gerçekleştirip, güncel fiyatları kayıt altına alıyor. Manav ve pazar yerlerinde de ürün etiketlerinin olup olmadığını kontrol ediyoruz. Aynı zamanda ürünlerin son kullanma tarihleri ile raf ömürlerini de inceliyoruz.

Halk sağlığı açısından olumsuz bir durumla karşılaşmamız halinde ya da haksız kazanca yönelik fiyat artışları tespit ettiğimizde de gerekli yasal işlemleri yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızı mağdur edecek uygulama ya da işlemleri önleme adına denetimlerimizi aralıksız olarak sürdüreceğiz.”

16 Eyl 2021 - 16:40 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439