Yenilenebilir enerji stajı için İspanya’ya gittiler

Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, toplam bütçesi 35 bin AVRO olan Avrupa Birliği projesi kapsamında görecekleri eğitimin birinci aşaması için İspanya’ya gitti.

Yenilenebilir enerji stajı için İspanya’ya gittiler
Yenilenebilir enerji stajı için İspanya’ya gittiler
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı ve Avrupa Birliği’nden 35 bin AVRO hibe almaya hak kazanan yenilenebilir enerji kaynakları projesi kapsamında elektronik alanı 11.ve 12.sınıfta eğitim gören18 öğrenci ile 3 refakatçi öğretmenin katılacağı staj programı başladı. Öğrenciler, eğitimlerin birinci aşaması için İspanya’ya ulaştı.

Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erdal Şakalar, refakatçi öğretmenler ve öğrenciler, İspanya programı öncesinde Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt’ı ziyaret etti. Okul müdürü Erdal Şakalar, staj programı ve proje hakkında Bayazıt’a bilgi aktardı. Bayazıt, projenin önemine değinerek öğrencilere Avrupa programlarında başarılar diledi.

Okul müdürü Erdal Şakalar ise, projenin, 3 Avrupa ülkesi ile ortaklaşa düzenlendiğini söyledi.

Projenin ilk etabının İspanya’dan başladığını belirten Şakalar, şöyle konuştu:

“Okulumuzun hazırlamış olduğu 35 bin AVRO’luk Avrupa Birliği hibe projesi; yenilenebilir enerji kaynakları alanında 2 hafta süre ile 2020 yılı Şubat ve Haziran ayları arasında Romanya, İspanya ve Almanya’da bulunan ev sahibi ortak kurumlarla birlikte yaptığımız proje çalışama planına göre staj faaliyetinin ilk akışı olan ispanyaya öğrencilerimizi yolcu etmeden önce İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kürşat Bayazıt’a ziyarette bulunduk. Müdürümüzün öneri ve temennilerini aldık.

Yenilenebilir enerji, ülkelerin enerji ihtiyaçlarını yerli kaynaklarla karşılayarak dışa bağımlılıklarının azaltılması, kaynakları çeşitlendirerek sürdürülebilir enerji kullanımının sağlanması ve enerji tüketimi neticesinde çevreye verilen zararların en aza indirilmesi açılarından son derece önemli bir yere sahiptir. Bugün dünya genelinde tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 20’si yenilenebilir kaynaklardan elde edilmektedir. Türkiye bulunduğu coğrafi konumu ve jeopolitik yapısı nedeniyle bütün yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip olma imkanı açısından AB ülkelerine göre daha şanslıdır. Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında tahmin edilen elektrik tüketimine paralel olarak, elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynak payının en az yüzde 30 seviyelerine çıkarılması yer almaktadır.”

Öğrencilerinin bu proje sayesinde mesleki yeterlilik deneyimi yönünden kendilerini Avrupa boyutunda geliştirerek elde ettikleri kazanımları sertifikalarla belgeleyeceklerinin altını çizen Şakalar, “MEB Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Ara Eleman İhtiyacının Belirlenmesi' çalışmasında daha nitelikli personelin yetiştirilebilmesi için işletmelerde mesleki eğitim süresi ve öğretmen yeterliliğinin artırılması gibi öneriler getirilmiştir. Ülkemizde yenilenebilir enerji kullanımı, kamu ve özel sektörde teşvik edilip yaygınlaştıkça bu alandaki ara teknik eleman ihtiyacı hızla artmaktadır.

Ülkemizin 2023 eğitim vizyonunda ifade edilen mesleki ve teknik eğitime atfedilen değerin artırılması konusunda projemiz önemli bir fırsat olacaktır. Projemizin uygulanması durumunda kurumsal olarak artacak popülaritemiz sayesinde çevremizde tercih edilen bir okul haline gelecek ve mesleki eğitime bakış açısı değişecektir. Güçlü ve iyi işleyen eğitim, öğretim ve gençlik sistemleri, öğrencilerimizi rekabetçi bir ekonominin ve işgücü piyasasının talep ettiği becerilerle donatarak vatandaşların bu sorunlarla başa çıkmasında önderlik yapacaklardır” ifadelerini kullandı.

02 Mar 2020 - 17:36 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Harun ARSLAN - Artık gelişmiş ülkelerde terk edilen tarım arazilerini yok eden ve çevreyi zehirleyen termik santrali yatırımlarını düşündüğümüzde bu tür projelerin mutlaka değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Modern Dünya'nın yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaptığı şüphe götürmez bir gerçek. Malum bölgemizde yer alan termik santrali ülke gündeminde olumsuz yönleriyle yer tutmuşken Elbistanımızın pırıl pırıl genç dimağlarının böylesine önemli bir konuda çalışma yapmaları bize ders verir nitelikte olmuştur.

Bu çalışmada emeği geçen başta okul müdürümüz Erdal ŞAKALAR olmak üzere idareci Şıh Hamit YÜKSEL Bey'e ve diğer tüm idareci ve öğretmen arkadaşlara teşekkür etmemiz gerekiyor. Öğrencilerimizi de böyle hassas ve önemli bir konuda yaptıkları başarılı çalışmadan dolayı tebrik ediyor alınlarından öpüyoruz. İlçe Mili Eğitim olarak da her zaman yanımızda duran kıymetli yöneticilerimize de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.

Yolunuz açık başarılarınız daim olsun...

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 02 Mart 17:36

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439