OSB’de 3'ü tekstil firmasına olmak üzere 8 arsanın tahsisi yapıldı

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, organize sanayi bölgesinin 1.etabındaki son 8 parselin, 3’ü tekstil olmak üzere 7 firmaya tahsis edildiğini söyledi.

OSB’de 3'ü tekstil firmasına olmak üzere 8 arsanın tahsisi yapıldı
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’ın 6.bölgeye alınması konusunda da son aşamaya gelindiğini ifade eden Kaymakam Demir, bunun da 2.etap yatırımlarına hız kazandıracağını dile getirdi.

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantısı Kaymakam Özkan Demir’in başkanlığında gerçekleştirildi. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ETSO Başkanı Mustafa Paksoy ve yönetim kurulu katıldı. OSB’nin 1.etabında kalan son 8 arsanın tahsisinin değerlendirildiği toplantıda; bu arsalara talip olan firmaların temsilcileri ile de geniş kapsamlı görüşmeler yapıldı. Toplantı sonucunda, yatırımın niteliği, istihdam sayısı, yatırıma başlanma süresi gibi kriterler göz önünde bulundurularak 12 firma arasından 7’sine 8 parselin tahsisi yapıldı.

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Elbistan OSB’nin 1.etabının tamamen dolduğunu söyledi.

OSB’deki arsalara, yatırımcıların ciddi talep gösterdiğini anlatan Kaymakam Demir, tahsis yapılacak firmaların seçimini de titizlikle yaptıklarına değindi.

8 parselin tahsisini yaptıklarını bildiren Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, şöyle devam etti:

“OSB’mizin 1.etabında boş arsamız kalmamıştı. Yaptığımız imar ve parselasyon sonrasında 6 parselimiz boşa çıkarıldı. Kamulaştırması devam eden 2 parselimizle birlikte 8 parselimizin tahsisi için bir araya geldik. Bu 8 arsaya yatırımcılarımızdan ciddi talep oldu. En sağlıklı ve ciddi bir şekilde yapmak için geniş tabanlı bir toplantı düzenledik. Yatırımcılarımızın tamamını dinledik. 12 yatırımcı talip olmuştu. Uzun değerlendirmelerden sonra 3’ü tekstil firması, plastik boru, baharat firması olmak üzere 8 parselin tahsisini 7 firmamıza yaptık. Bir firmaya 2 arsa tahsis ettik. İstihdam boyutunda ciddi rakamların oluşacağını düşünüyoruz. Yatırımcılarımızdan da isteğimiz projelere bir an önce başlamalarını bekliyoruz. Yatırımlarını en hızlı şekilde faaliyete geçireceğini değerlendirdiğimiz firmalara tahsis yaptık.”

2.etap çalışmaları ve Elbistan’ın 6.bölge teşvikine alınmasıyla ilgili sevindirici gelişmeler yaşandığını vurgulayan Kaymakam Demir, “2.etapta kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. 250 dönümlük bir yerimiz var. OSB’nin gelişmesi için mezarlık alanının değişmesine ihtiyaç var. 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal’la Elbistan OSB’nin 6.bölge teşviklerine dahil edilmesi noktasındaki durumu da görüşme imkanımız oldu. Sayın Bakanımız, bu yöndeki çalışmalarda son aşamaya geldiğimizi ifade etti. 6.bölgeye girersek bu alan bile yeterli gelmeyebilir. Çok ciddi firmalar bunu bekliyor. Bizlere bu güne kadar öncülük eden ve bizlerden desteklerini esirgemeyen 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal’a teşekkür ediyoruz. Şehrimize ve bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.

08 Ara 2021 - 17:04 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439