Kiraz ağacı ekim ayında çiçek açtı

Elbistan’a bağlı 1800 rakıma sahip Alkayaoğlu Mahallesi’nde ilkbaharda aşılanan kiraz ağacının ekim ayında çiçek açması, görenleri şaşırttı.

Kiraz ağacı ekim ayında çiçek açtı
Kiraz ağacı ekim ayında çiçek açtı
Haber albümü için resme tıklayın

İlçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Alkayaoğlu Mahallesinin Muhtarı Yusuf Temiz’in bahçesindeki kiraz ağacı, kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde çiçek açtı.

Mahallesinin rakımının çok yüksek olduğunu belirten muhtar Temiz, ağacı, yaz başında aşıladıklarını hatırlattı.

“Ağacı bu zamanda çiçek açmasına anlam veremedik” diyen Temiz, “Mahallemiz, Elbistan’ın en yüksek yerleşim alanlarından birisi. Burada meyve ağaçları normal şartlarda Nisan ayından önce çiçek açmaz. Ama bahçemde ilkbaharda aşıladığım kiraz ağacı ekim ayında çiçek açtı. Sebebini bir türlü anlamadık. Buranın rakımı 1800 metre. Ovadan çok yüksek. İlk kar bizim buralara yağar. Şuanda bile sıcaklık geceleri çok düşüyor. Çok şaşırdık. Görenler de merakla çiçeklere bakıyor” ifadelerini kullandı.

02 Eki 2021 - 17:26 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.