Kaymakam Demir: “Tedbirlere uymak, en büyük vatandaşlık görevidir”

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, koronavirüsün (Covid-19) yayılmasının önlenmesinde bireysel sorumlulukların önem kazandığı bir sürece girildiğini belirterek, “Tüm halkımızın tedbirlere harfiyen uyması, en büyük vatandaşlık görevidir” dedi.

Zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkılmamasını isteyen Kaymakam Demir, “Evde kal Elbistan” çağrısında bulundu.

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler ve tedbirlerin sahada en üst seviyede uygulandığını söyledi. Sürecin öneminin farkında olan ve devletin aldığı tedbirlere uyan vatandaşlara teşekkür eden Kaymakam Demir, “Bu zorlu süreci, bireysel sorumluluk düzeyini en üst seviyede tutarak hep birlikte atlatacağız” şeklinde konuştu.

Koronavirüsle mücadelenin, alınan kararlar ve tüm kurumlar, personel ile sivil toplum kuruluşlarının her alanda yoğun çalışmasıyla devam ettiğini bildiren Kaymakam Demir, tüm dünyayı ve ülkemizi saran bu salgının ilçedeki etkilerini minimum seviyede tutma gayreti içinde olduklarını vurguladı.

Alınan tedbir ve uygulamaların insan sağlığını koruma amaçlı olduğunu hatırlatan Kaymakam Demir, “Tüm vatandaşlarımızın bu sürecin ciddiyetini en iyi şekilde kavramaları gerekiyor. Bu noktada da bireysel sorumluluk ve tedbirler öne çıkıyor. Bu işi hayatımızın en önemli meselesi yapmamız ve ona göre davranmamız gereken bir zamandayız. Devletimiz, sosyal hareketliliği azaltacak tedbirler alıyor. Bu tedbirlere her an yenileri ekleniyor. Bu tedbir ve önlemlerin en önemli önceliği halkımızın sağlığı. Vatandaşlarımız, özellikle de evde kalma kuralına mutlaka uymalı. Zorunlu haller dışında kararlılık ve titizlikle bu kural, içinde bulunduğumuz süreci atlatana kadar günlük yaşantımızın en önemli kuralı olmalı.

Ülkemizin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu dönemde gerek devletimiz gerekse de Sayın Valimizin başkanlığında gerçekleştirilen İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının sahaya yansımasını anbean takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın hayatını idame ettirme bakımından her türlü tedbiri alıyoruz. İlçemizde de özellikle evde kal çağrısına uyulma noktasında gözle görülür bir artış gözlemliyoruz. Başta en sevdiğimiz yaşlı ve hasta yakınlarımızın ve daha sonra hepimizin bu salgından olumsuz etkilenmesini önlemek için tüm hemşerilerimizi aynı ciddiyet ve kararlığı ve hassasiyeti göstermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Demir, 65 yaş ve üstü kimsesiz vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Grubu’nun da 24 saat esasına göre çalışmalarına devam ettiğini hatırlattı.

Sosyal medyada salgınla ilgili olarak da asılsız paylaşım ve bilgilere itibar edilmemesini isteyen Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, “Halkımız, devletimizin ilgili birimleri ve kurumları haricinde hiç kimsenin söylemine ve sosyal medya paylaşımlarına itibar etmesinler. Sosyal medyada bu süreci sabote eden, halkı kaygılandırmak isteyenlere asla prim verilmemelidir. Devletimiz, bu şekildeki yalan ve yanlış paylaşım ve açıklamalara karşı da gereken yasal müeyyideleri uygulamaktadır” dedi.

Kaymakam Demir, son olarak, “Devletimizin duyurduğu kurallara özenle uyarsak, zorunlu haller dışında evlerimizden çıkmaz, sosyal mesafeyi korumaya dikkat edersek, el ve gönül birliği içerisinde sabırla bu sıkıntılı süreci de en az zararla atlatacağımıza gönülden inanıyorum. Vatandaşlarımızın devletimizin bu salgına karşı aldığı önlemlere gereken desteği ve hassasiyeti göstereceğine inanıyor, ‘Evde kal Elbistan’ diyorum” şeklinde konuştu.

30 Mar 2020 - 17:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

hacı - Sayın Kaymakamım bazı esnaflar inat ediyor hadi ben bakkalım açmak zorundayım kuyumcu esnafı bu kritik günde kırk öksüzle bir mağaradamı kalmış sabahın köründe açıyorlar işyerini.Bir on gün sabredemiyorlarmı.Bankalar bile bir takvime bağladılar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 17:02
09

Yere tükürme cezası olsun - Isyerimin önünde her gün bir çok kişi yere tukuruyor. Ikaz ediyorum adam pişkin pişkin sırıtıyor. Bu iğrenç alışkanlıktan vazgeçilmesi için ceza uygulanmali. Herkesin kendini geliştirmesini vatandaşlık bilinci oluşmasını beklersek bu bekleyiş uzun yıllar sürebilir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 17:02
08

Fuat - Bu salgının yaş ile bir sınırı yok ! Her vatandaş çok titiz olarak dikkat etmezse, taşıdığı mikroplarla başkalarının hayatına sebep olabilir ki bu da en büyük kul hakkıdır. Esnaflardan da en başta fırınların çok çok dikkatli olması ve kurallara uyması çok mühim, çünkü herkes en azından ekmek almak zorundadır. Herkese çok önemli görev düşüyor...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 17:02
07

Vatandaş - Sayın kaymakamımız bayanların toplandığı mikro kredi ertenmesi için bi türlü çözüm bulunamıyor kronik hasta olan var işyerleri kapalı olan var zorla bayanları toplantıya çağırıyorlar para toplamak için riske atlıyorlar danışmanlarınıza ilettik ama bizim yapacağımız bşii yok diyolar esnaflar işyerleri kapalı telefonlarını satıp taksit ödüyolar erteleme konusunda yardımıcı olursanız hem sağlık hemde ekonomik olarak katkı sağlanmış olur.saygılarımla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 17:02
06

Ozan - Sayın kaymakam bey santrallere gelen otobüsler dolusu çalışanlar da alınan tedbirler arasında mı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 17:02
05

şekerci - çarşıya şöyle bir bakın%80 bayan. ne var çarşıda evinde otursana .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 17:02
04

Ahmet - Biraz duyarlı olalim nefsinize hakim olun 10 gun sabır edin evinize girin oturun devletin kaymakami mniyeti polisi sizin arkanızda gezecek hali yok Milletin hakkına girmeyin durumu iyi olmayanlara aciklama yapiliyor yardim ediecek anlamayanlarada veteriner hekim aciklama yapacak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 17:02
03

hastane çalışanı - sy kaymakamım işe gidemiyoruz servisler gelmiyor sabah ları personel kimlik kartımızı gösterdigimzdede siz saglık çalışanı degilsizn temzilk çisin diyor servis çiler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 17:02
02

Cuma - Halkin sağligi icin koşturan o duyarsizlarla uğraşan polislefimize şükran borçluyuz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 17:02
01

Belediye personeli - Okullardaki hizmetli personeller, işkur calisanlari belediyelere çekilmeli, okulda müdürün çayı için 4-5 personelin beklemesine gerek yok 1er tane kalsa yeter ne de olsa okullar boş ramazanda gelirse çaya da gerek yok. Belediye çalışanlarına destek gerek temizliği, yaşlıların alisverisi, toplu yemek yapımı için yurtlardaki aşçılar belediyeye çekilmeli. Hatta düzenleme yapılıp tüm MEB hizmetlileri belediye kadrolarında istihdam edilmeli okul başladığında okullara dagilmali hemde yazın işten çıkarma olmaz yazın maaşlarıni alirlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 17:02

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439