Geleceğe 5 milyon fidanlık nefes

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası ile birlikte yılsonuna kadar il genelinde 5 milyon 402 bin fidan dikileceğini duyurdu.

Geleceğe 5 milyon fidanlık nefes
Geleceğe 5 milyon fidanlık nefes
Haber albümü için resme tıklayın

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 'Geleceğe Nefes kampanyası' kapsamında tüm illeri kapsayan fidan dikim haritasının yer aldığı www.gelecegenefes.com adresi üzerinden herkesin ücretsiz fidan sahiplenebildiğini veya bağışta bulunabildiğini duyurdu.

OGM'den yapılan açıklamada, orman yangınlarına ilişkin Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşları, şirketler ve bireysel katılımlarla büyüyen bağış kampanyaları ile yangından zarar gören ormanların yeniden ağaçlandırılması için destek olmaya devam edildiği bildirildi.

Açıklamada, fidan bağışlarının nereye ve nasıl yapıldığı ile ilgili, "Yangınlardan zarar gören orman alanlarını yeşertmek için 'Yeşil Vatan' sloganıyla sürdürülen 'Geleceğe Nefes' kampanyasına Türkiye'nin dört bir yanından yardım yağıyor. 2019 yılında başlatılan Geleceğe Nefes kampanyasıyla, tüm illeri kapsayan fidan dikim haritasının yer aldığı www.gelecegenefes.com adresi üzerinden 7'den 70'e herkes ücretsiz fidan sahiplenebiliyor veya bağışta bulunabiliyor" denildi.

‘Geleceğe Nefes’ kampanyasında ise, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Kahramanmaraş genelinde 1 milyon 575 bin fidan dikilmesi hedefleniyor. Bu fidanlardan şimdiye kadar 500 bine yakını sahiplenilmiş durumda. İlde, 2021 yılı sonuna kadar dikilecek fidan sayısı ise 5 milyon 402 bine ulaşacak.

25 Eki 2021 - 17:01 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.