2020 yılı hububat fiyatları açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılı hububat ve bakliyat fiyatlarını açıkladı. Buna göre, Sert ekmeklik buğdayın alım fiyatı 1.650 TL, 2.grup makarnalık buğdayın fiyatı 1.800 TL ve arpanın alım fiyatı ise 1.275 TL’ye yükseldi.

Çiftçinin merakla beklediği 2020 sezonu hububat ve bakliyat fiyatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasının son bölümünde değindiği hububat fiyatlarına ilişkin şunlar söyledi:

“Sözlerime yaklaşık 20 gün sonra başlayacak hasat dönemi öncesinde çiftçilerimize vereceğimiz müjdeyle bitirmek istiyorum. Sert ekmeklik buğday alım fiyatını ton başına 1.350 liradan 1.650 liraya yükseltiyoruz. Arpa alım fiyatını 1.275 liraya çıkartıyoruz. Ayrıca çiftçilerimize hububatta ton başına 230 lira prim ve destek ödemesi yapıyoruz. Ton başına bakliyat alım fiyatlarını da kırmızı mercimekte 3.500 lira, yeşil mercimekte 3.200 lira olarak belirledik. Bakliyattaki prim ve destek ödemesi de ton başına 800 liradır.”

TMO’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) da 2020 yılı hasta dönemi hububat ve bakliyat politikalarının detaylarını duyurdu.

TMO’dan yapılan duyuruya göre; ülkede hasadın Mayıs ayının ikinci yarısında başlayacağı öngörüldü. TMO’nun bu yıl da randevulu sistemle alıma devam edeceği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“TMO iş yerlerinde pazar günleri hariç haftanın 6 günü, lisanslı depolar üzerinden ise pazar günü de dahil her gün alım yapılacaktır. Üreticilerden bu yıl da boşaltma ücreti alınmayacaktır. Böylece üreticinin ton başına ilave 10,60 TL kazancı olacaktır. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO'ya teslim edildiği tarihten itibaren 10 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır. Ürününü lisanslı depolar üzerinden Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO'ya satanlara ödemeler ise en geç üç gün içerisinde yapılacaktır.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarı üzerindeki %50 fazlasına kadar ürünün tamamı satın alınacaktır. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olmayan kesimler (tüccar/sanayici) ise üreticiden aldığını belgelemek kaydıyla stoklarındaki ürünü 2 Kasım 2020 tarihinden itibaren TMO'ya satabileceklerdir. Buğdayın kalitesine göre açıklanan fiyatlar üzerine ayrıca yüzde 3 ilave fiyat uygulanacaktır. Bu şekilde kaliteli ürünün fiyatı ton başına 1.700 TL'ye ulaşacaktır. 2.grup makarnalık buğdayın alım fiyatı 1.800 TL, düşük vasıflı makarnalık buğdayın alım fiyatı 1.575 TL, 2.grup sert ekmeklik buğdayın alım fiyatı 1.650 TL ve düşük vasıflı ekmeklik buğdayın alım fiyatı ise 1.425 TL’dir.”

05 May 2020 - 11:20 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439