ELBİSTAN GUİNNESS’E ADAY…

Adana’da bir Elbistan sevdalısı kızımız var; Yeliz Tapan…

Öyle boş durmayı pek sevmez. İlle projeler, eylemler üretir. Üstelik birçok babayiğidin ağırlığını taşıyamayacağı kadar büyük taşların altına uzatır elini…

Yine öyle bir büyük işe soyunmuş. Elbistan’da aynı anda (senkronize biçimde) bir şairimizin şiirini 50.000 kişiye okutmak ve GUİNNESS rekorlar kitabına Elbistan’ın adını yazdırmak istiyor.

Projesini hazırlamış. Gerekli formları, belgeleri doldurmuş ve GUİNNESS yetkililerine ilk müracaatını yapmış. Oradan olumlu yanıt ve o yanıtla birlikte kabul ediliş şartları gelince ikinci ve çok zor aşamaya geçilecek. Bunun için telefonla Kaymakam, Belediye Başkanı ve Mili Eğitim Müdürü ile görüşmüş.

Yeliz Hanım, beni de telefonla arayarak katkımı istedi. Bilgiler verdi ve fikir almaya çalıştı. İleriki günlerin birinde Elbistan’a kadar gelerek konuyu başka katılacak gönüllülerle birlikte yüz yüze konuşup tartışacağız ve yapılacakları planlama aşamasına geçilecek…

50.000 kişiyi gözümüzde büyütmeyelim. 200.000’e yaklaşan ilçe nüfusunun dörtte biri demektir. 35.000 civarında öğrenciyi, onların anne babalarını, diğer katılımcıları, komşu ilçelerden davet edilecek vatandaşları düşünürsek olmayacak gibi değil. Yeter ki, bu işi başarmak için el ele olmayı becerebilelim.

- Her şeyden önce işi yürütecek bir komite(ler) kurulmalıdır.

- Kılı kırk yararcasına projenin her aşaması planlanmalıdır.

- Seçilecek şiir(ler) tek tip çoğaltılmalı ve ismi yazılı ve tasdikli olarak tespit edilecek rekortmenlere verilerek ezberlemeleri, hiç değilse su gibi okuyacak kadar hazırlanmaları sağlanmalıdır.

- Bir tek insanın burnu dahi kanamayacak, rekor için yapılacak şeylerde zerre kadar aksaklık olmayacak ve insani her türlü ihtiyaçlar giderilecek şekilde önlemler düşünülmelidir.

- Ayrıca her önlem için birkaç alternatif daha sıralanmalıdır.

- O kadar emekler boşa gitmemesi için rekor gününden önce uygulama yapılması da gerekir. Katılımcılar, bir araya getirilerek senkronize olarak birçok kere okuma çalışmaları yaptırılmalıdır.

- Kaymakamlık komşu ilçe yönetimleriyle konuşup desteklerini sağlamalıdır.

- Ayrıca yine kaymakamlık mahalle ve köy muhtarlarını, belde belediye başkanlarını;

- Milli Eğitim de okulları organize etmelidir. Bunlar sağlanırsa adımın en büyüğü atılmış olur.

- Elbistan belediyesi de rekorun kırılacağı gün için daha öncesinden rekorun kırılacağı alanda çalışma yapmalıdır.

- Aracı olmayan binlerce insanı taşıyabilmek için belli yerlerden hareket edecek ve sürekli gelip gidecek olan ücretsiz seferler düzenlemelidir.

- Binlerce özel otolara, toplu taşıma araçlarına park yeri hazırlanmalıdır.

- O kadar insan için gerekirse seyyar WC’ler yapılmalıdır. Seyyar satıcılar için belirli yerler düzenlenmeli; su ve yiyecek ihtiyacı için hizmet vermek isteyenlere kolaylık sağlanmalıdır…

- Emniyet ve trafiğe de iş düşecek elbette. O kadar insanın geliş yolları trafik açısından kontrol edilmeli ve açık tutulmalıdır.

- Asayişin sağlanması için önlemler alınmalıdır.

Bence en uygun yer olarak stadyum, eğer orası olmazsa Karaelbistan Çayırı olarak görünüyor…

Göreceksiniz; Elbistan bunu da başaracaktır. Sağ olasın Yeliz tapan…

● TERK EDEN ELBİSTAN–1

● TERK EDEN ELBİSTAN–2

● TERK EDEN ELBİSTAN–3

( Üç Cilt Toplam 816 Sayfa; 25 TL )

●ELBİSTANCA

(Kahkahalarla okunan sözlük… Büyük Boy, 350 Sayfa; 15 TL)

İSTEME VE İLETİŞİM İÇİN:

İstediğiniz Kitap(lar)ın Bedelini

Arif Bilgin’in;

0199-312 78784-5001 Numaralı Elbistan Ziraat Bankası

ya da 5185615 Numaralı Posta Çeki hesabına Yatırılıp

Adresinizi aşağıdaki e-mail adreslerinden birine bildirmeniz yeterlidir.

[email protected]

arifbilgin

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Arif Bilgin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

? - Kaldırımda tavla oynama, kaldırımı işgal etme, hızlı çekirdek kırma, gibi hazır, günlük kırılan rekorlarımız varken zor işe girişilmiş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mayıs 23:06
06

mehmet yıldız - taktire şayan bir proje. Gerçekten de Yeliz hanım büyük düşünmüş.Tebrik ederim. Giden bizi unutuyor sanıyordum. Unutulmuyormuşuz. Allah yolunuzu açık etsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mayıs 23:06
05

PLATFORM - ELBİSTANIN ADINI BÖYLE TARİH LEVHALARINA YAZDIRACAK VE DÜNYA ÖLÇEĞİNDE TANITIMINI YAPTIRACAK BU ORGANİZEYE K.MARAŞ İL MERKEZİNDE DESTEK VERMEYE HER ZAMAN HAZIR OLDUĞUMUZU İLGİLİLERE BEYAN EDERİZ.(ELBİSTAN VE KUZEY İLÇELERİ PLATFORMU-K.MARAŞ)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mayıs 23:06
04

Sedat - Sevgili Arif Hocam; Yeliz hanım ortaokul yıılarından farklılığını belli etmişti.Başarılı bir arkadaşımızdı.Her zaman herkesten farklı düşünen biriydi. Bu sebeple başı ağrıdan kurtulmazdı.Böyle bir projeyle memleketini düşünmesi bir kez daha farklılığının derecesini gösterdi.Kendisini kutluyorum.Sizinde bu projede olmanız ayrıca çok güzel.Köşe yazarlarımızdan Mehmet Emin ELAGÖZ coğrafya dersi hocamızdı.konudan haberdar mı bilmiyorum ama yorumların

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mayıs 23:06
03

hatice - Elbistan için çok güzel birşey ama acaba Elbistanlılar ilgi gösterecek mi? Bizim millet boş işlere daha heveslidir.Konunun Haberi şimdiden duyurulsa millet anca anlar.Olmayacak birşey değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mayıs 23:06
02

ayfer - tebrikler.biri çıkıp elbistan için birşey düşünmüş sonunda.desteklemek gerekir.inşallah kabul edilir proje. bizde gider okuruz şiiri. ama daha detay bilgilendirilsek keşke.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mayıs 23:06
01

Yusuf Kara - Arif Bey,Burada bahsettiğiniz Rekor denemesi de aynen bir bucuk yıl kadar önce Belediyenin Battal civarından Pınarbasına yapmayı düşündüğü Tramvay Projesi haberi gibi boşa çıkacaktır. Sizi heyecenlandıran Tramvay haberine de uygulanması blediyenin teknik ve mali kapaitesii çok aştığını belirtmiştim. Bu da aynen o ekilde Elbistanda 50.000 kişiyi bulmanın zor olması bulsanız bile yanyana tuacağınız bir mekanın olmaması nedeniyle imkansız. Bu arada tramvay ned

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mayıs 23:06

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439