Otizmli çocuklar için özel etkinlik

Elbistan’da, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla, otizmli bireylerin toplumla iç içe sosyal yaşamda aktif bir şekilde yer almasını sağlamak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak; ilçedeki özel eğitim sınıflarında otizmli öğrencilere yönelik olarak oyun parkında etkinlikler yapıldı. Otizmli olan özel öğrenciler doyasıya oyun oynayarak eğlendi.

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kürşat Bayazıt, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Otizm; erken çocukluk döneminde başlayan sosyal etkileşim, iletişi, dil gelişimi ve davranış alanlarında çoklu temel fonksiyonlarının gelişmesinde gecikmeleri de içeren bir spektrum bozukluğudur. Günümüzde her 59 çocuktan birinde otizm görülmekte ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle toplumumuzun otizm konusunda göstereceği hassasiyet, farkındalık ve bilinç çok önemlidir. Toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak amacıyla, otizmli bireylerin hayatını kolaylaştırmak, yaşam kalitesini arttırmak onların kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeye getirilmesini sağlamak ve topluma kazandırmak için erken ve nitelikli eğitim büyük önem taşımaktadır” dedi.

Elbistan’da 8 özel eğitim sınıfında otizmli öğrencilere yönelik eğitim verildiğini belirten Bayazıt, “Dünya Otizm Farkındalık Günü ve burada amaçlanan otizmi tüm boyutlarıyla vatandaşlarımıza tanıtmak, farkına varmalarını sağlamaktır. Otizmli çocuklarımızın eğitimi, diğer bireylerde olduğu gibi onları da 80 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti nüfusunun içerisine tam olarak entegre etmek amacıyla çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu amaçla Elbistan ilçemizde okul öncesi kademesinden lise kademesine kadar 8 özel eğitim sınıfımız otizmli öğrencilere yönelik eğitim vermektedir” şeklinde konuştu.

03 Nis 2019 - 16:11 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.