BİR BABANIN NASİHATI

(Saltlardan İbrahim Ağa oğlu, Bakir Ağa oğlu, Salik Ağa oğlu, Halil Ağa oğlu, Şükrü Efendi oğlu Mehmet Efendinin oğlu GALİP SALT’ın vefatı dolayısıyla yazdığım önceki yazımın uzaması nedeniyle daha sonraya bıraktığım evlatlarına hitaben kaleme aldığı gerçekten çok önemli ve dikkate değer, ibret alınacak NASİHATNAME’yi, birçok okuyucum merak etmiş, mümkünsü yayımlanmasını istediler, ben de evlatlarının yanı sıra tüm Müslümanların faydalanacağı umuduyla takdim ediyorum. Arif Bilgin)

Bismillahirrahmanirrahim

Esselamüaleyküm ve rahmetullahi ve berekatühu

1- Kıymetli evlatlarım, dünyada doldurduğunuz zamanın baki olmadığı hepimizce bilinmektedir. Ne kadar kazanırsanız kazanın sağlık olmayınca bir fayda sağlamayabilir. Bu yüzden Cenab-ı Allah sağlık versin. Kabristana gitmez. Yaradan kısmet etmeyince de yiyemeyiz, içemeyiz, giyemeyiz, gezemeyiz. TÖVBE İLE ŞÜKRETMEYİ UNUTMAYINIZ.

2- Günahsız insan olmaz. Allah’ın mağfireti sonsuzdur. Affeden, yalnız şu dört hususun bedeli ödenmeden affetmez:

A) Namaz, B) Kul hakkı, C) Zekât, D) Faiz

Öyleyse Allah (CC) için Resulullah (SAV) Efendimiz için ananızı, babanızı unutmayınız. TÖVBE İLE ŞÜKRETMEYİ HİÇ Mİ HİÇ İHMAL ETMEYİNİZ.

3- Allah için abdestsiz gezmeyiniz. Namazı, namazı, namazı ihmal etmeyin ve geciktirmeyiniz. Zikrinizi, fikrinizi ve ibaretinizin temelinde namaz olsun. Namaz Yaradan’a karşı istek kapısıdır. Ömür kapısıdır. Ailenizle dirlik, birlik ve muhabbet kapısıdır. Namazı, namazı, namazı geciktirmeyiniz. TÖVBE VE ŞÜKRETMEYİ İHMAL ETMEYİNİZ.

4) Resulüllah Efendimiz için salavat-ı şerifeyi, imanımız için tevhidi, dilinizden eksik etmeyiniz. Eksik etmeyin ki Allah ve Resul’ünün rızasını alasınız. Ölürken, dilin alışkanlığından son nefeste Kelime-i tevhid nasip olur. TÖVBE İLE ŞÜKRETMEYİ UNUTMAYINIZ.

5) Babanız ve anneniz için duayı ve sadakayı ihmal etmeyiniz. Hayır ve hasenattan geri kalmayınız. Bu hayır ve hasenat için harcadıklarınızın sizlerden hiçbir şey eksiltmeyeceğini unutmayınız. Sizlerle ahirete gidecek tükenmez bir hazinenin kapısını böyle açacaksınız. TÖVBE İLE ŞÜKRETMEYİ UNUTMAYINIZ.

6) Doğruluk ve dürüstlüğünüz, etrafa saygınız, ticaretteki karşılayışınız ve kazancınız için bir şey söylemiyorum. İnşallah hatanız yoktur. TÖVBE İLE ŞÜKRETMEYİ UNUTMAYINIZ.

7) Ağabeyler baba gibidir. Her küçüğün kendisinden büyüklere, özellikle en büyük ağabeyinize saygınız ve sevginiz sonsuz olmalıdır. Birlik ve beraberliğinizi bozmayın. Büyüklere saygı, küçüklere sevgi bu birliğinizin harcı olacaktır. Kesinlikle “Sen-ben” olmayasınız. Dilerim Allah’tan ayrı ayrı ticarete düşmeyip çalışmalarınıza birlikte devam eder ve şirketlerinizi holding yapıp daha da büyütüp geliştirmek amacıyla da vakti gelince de çocuklarınıza devredersiniz. TÖVBE İLE ŞÜKRETMEYİ UNUTMAYINIZ.

8) İsraf etmeyeceğiniz gibi paranı da esiri olmayın. Hanımlarınız dâhil, en iyisini yiyin, en iyisini giyinin, en iyiyle gezin. Ak akçe kara gün içindir atasözünü de hiç unutmayın. TÖVBE VE ŞÜKRETMEYİ UNUTMAYINIZ.

9) Amcalar, baba gibidir. Saygınızı, sevginizi ve ziyaretinizi geciktirmeyiniz.

10) Konu komşu, eş dost, hısım ve akrabalarınızı unutmayın ve ihmal etmeyin. Acı tatlı günlerinde yanlarında olun. Misafirperverlikle rehber ve örnek olun. Karşınızdakinin yapıp yapmadığını kaale almayın. Sofranız, haneniz daima açık olsun. Korkmayın tükenmez. TÖVBE İLE ŞÜKRETMEYİ UNUTMAYINIZ.

11) İşyerlerinize gelip yardım isteyenleri de boş çevirmeyin. Az verin, çok verin; ama verin… “Veren el alan elden üstündür” hadis-i şerifini unutmayın. TÖVBE İLE ŞÜKRETMEYİ İHMAL ETMEYİN.

12) İşverenlerseniz, işçilerinizi çıkartmayın. İşçileriniz emektarlarınızdır. Ayrılıp gitseler dahi onların acı ve tatlı günlerinde yanlarında olunuz. Düğün, nişan yapıyorlarsa; doğumları ölümleri varsa yardım edin. Siz edin; onlardan bilmeyenler olsa bile Allah (CC) bilir. Unutmayalım ki Allah’ın bilmesi insanların bilmesi gibi değildir ve mutlaka sizin için daha hayırlıdır. TÖVBE İLE ŞÜKRETMEYİ UNUTMAYIN.

13) Müşterileriniz velinimetinizdir. Misafir ediniz, yediriniz konuk ediniz ve onları hediyesiz bırakmayınız. Siz de geziye çıkarsanız hediyesiz gezmeyiniz. Hediye insanların birbirlerini sevmeye büyük kapılar açar; bunu unutmayınız. TÖVBE İLE ŞÜKRETMEYİ İHMAL ETMEYİNİZ.

14) Kıymetli çocuklarım, bu söylediklerimi yapmıyor değilsiniz. Elhamdülillah aynen yapıyorsunuz. Tekrar etmemde fayda mülahaza ettim. Hepiniz Allah’a emanet olunuz. TÖVBE İLE ŞÜKRETMEYİ UNUTMAYINIZ.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Arif Bilgin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Gazi Kurt - Bir önceki yazınızda bahsettiğiniz kibrit çöpü istediği komşu esnaf, kibriti hangi tekel bayii nden almıştır kimbilir ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Nisan 14:26

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439