YAŞADIKÇA, TANIDIKÇA UZAKLAŞTIKLARIM

İnsan çocukluk ve gençliğinde öğrenir, yaşlılığında anlarmış. Yaşlılık dağa tırmanmak gibidir. Çıktıkça yorgunluğun artar, ama görüş açın genişler. Tabi ki her yer uzak olur sana..! Ufuk genişledikçe çok şeyi daha iyi görüyor, anlıyor ve farkına varıyorsun.

İşte bu yolculuğu yoklukla, doğrulukla, sabırla, emekle, vefayla ve şükürle terbiye edilerek yaptık. Onun için bedava yaşamın ne olduğunu bilmiyorum. Kendimi değerlendiriyor; hesaba çekilmeden önce kendimi hesaba çekiyor ve yaşamımdan ders çıkarmaya çalışıyorum. Hayatım boyunca nefsime öğretmen olmaya ve vicdanımın öğrencisi olmaya çalıştım ve çalışıyorum. Bu konuda zorlandım, ama “yalnız kalma” pahasına doğrudan yana taraf oldum. Bu can bu bedende olduğu sürece öyle devam edeceğim. Tabii bu yolda en büyük engel; problemli kişilerdir. Bu kirli zihniyetlerden ne kadar uzaksan o kadar huzurlu olursun bu hayatta!

İşte tanıdıkça uzaklaştığım problemli insanlar: Kendini taşıyamayanlardan, başkalarının sırtında yaşamayı hüner zanneden sömürgenlerden, insanların acısından ve çaresizliğinden zevk duyan doyumsuzlardan, başarısını, başkalarının başarısızlığı üzerine kuranlardan, sürekli eleştiren eksik kusur arayanlardan, yanlışı savunacak kadar art niyetli veya cahil olanlardan, iyiliği inkâr eden nankörlerden, düzgün ve çalışkan insanları enayi görenlerden uzak durmak gerekir.

Gerçeği bilerek ve görerek hala yalanlara inananlardan, ne yaparsan yapın, asla memnun edemeyeceğin ve her şeye kötü bakanlardan, kendi sorunlarıyla yüzleşemeyip başkalarını suçlayanlardan, tenkit edeceğine tahkir edenlerden uzak durmalı insan.

Seni ezen, üzerinde hak iddia eden, suçlayıp duran, hatıraların saldırısı altında olmak zor. Dikiz aynasında hep onları izlemek acıtıyor ama hayatı kitap gibi bir kenara atamıyorsun işte...!

Günümüzde kelimelerin saflığı da bozuldu, kavramlar kirletildi. Artık kelimeler oltanın ucundaki yem gibi algılanmaya başladı. Güvenemediğimiz insanların sayısı artmaya başladı. Sorunlu insanlar her yerde ve her zaman itinayla sorun çıkarıyorlar. Farkına vardığın an, uzaklaş diyorum.

İnsanı sadece sayısal birikimleri ile değerlendiren ve benimki benim, senin ki de benim diyenlerden, mobbing uygulayanlardan, özü ve sözü temiz olmayanlardan, heveslerinin esiri olan ve kinine yenilenlerden, çirkeflikle haksız kazanca alışanlardan uzak durmak gerekir.

Tükettikçe tatmin olacağını sanan hedonist tiplerden, yetinmeyi bilmeyenlerden uzak durmalı insan. Bilinmeli ki; israf, başkalarının hakkını kendi namına kullanmasıdır.

Anlayacağınız güçlü olanın kural koyduğu acımasız dünyada yaşıyoruz. İşte bunu geç öğrendik ve yaşamaya geç alıştık. Her şeye rağmen insanlığı ayakta tutacak olan ruh; incelik, ötekini anlama, diğerine saygı, toplumun tüm fertlerine eşit yaklaşabilmekle olur.

Nefsinin emrinde olmayan ve geçimli insanları bulmak kolay değil, ama yine de gönlüm öyle güzelleri istiyor ve varlar. Zihinsel temizliğe ve sosyal izolasyonla arınmaya ihtiyacımız var.

Günün sözü: Yetinmeyi bilen yaşamayı da bilir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M. Emin Elagöz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

14

Halil - Duygularıma tercüman olmuşsunuz. Bu tip insanlardan uzaklaşmak için memleketi terk ettim...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 10:03
13

İbrahim Gövcecik - Kopyalayıp duvara asılacak uyarılar yumağı bir yazı. Elinize sağlık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 10:03
12

Mustafa YUZBAŞI - Tespitleriniz çok güzel hocam. Dilinize sağlık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 10:03
11

Can UĞUR - Emeğinize sağlık hocam .Gerçektende dediğiniz gibi bu dünyada kuralı güçlü olanlar koyuyor.

Tamam güçlü olanlar kuralı koysun, fakat hem kuralı koyup hemde adaleti zedelerse sıkıntı orda patlak veriyor.Allah a emanetiniz hocam.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 10:03
10

Mitat ÖZER - Tebrik ederim sayın ELAGÖZ. O anlatmaya çalıştığınız zavallıları tesbit edip safra gibi atmak lazım. Atıyoruzda zaten. Selam ve dua ile sağlıcakla kal...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 10:03
09

Tayyip - Değerli hocam zamanın fotoğrafını çok güzel bir şekilde kelimelerle renklendirmişsiniz. Dilinize yüreğinize sağlık. Kaleminizin mürekkebi bitmesin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 10:03
08

Hüseyin KÜLEKCİ - Saygı değer öğretmenim bu güzel yazınızdan dolayı sizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Her cümlesinin altını çizerek okudum. Bu yazınız çevremdeki kirli zihniyetleri aydınlatacak ve tevazuya kavuşturacaktır. Karanlığında Güneş olmaya devam edeceğinize inancım tamdır.saygılar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 10:03
06

Ömer Özgen - Allah sağlıklı sıhatlı günler nasip etsin.Allahın sevdiği isanlarla karşılaştırsın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 10:03
05

İsmail Demirci - Yüreğine sağlık abim ellerine sağlık çok güzel yazı selamlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 10:03
04

Mehmet Güçlü - Doğruyu hakkı adaleti ayakta tutabilmenin şartı bu mücadelenin safında ayakta durmaktan söylemekten korkmamaktan geçer inadına

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 10:03
03

Hamit Arslan - Aynen hocam sana canı gönülden katılıyorum.agzina sağlık.senin saydığın tip Cook insan vardır.

Çok insanın hissine tercüman olmuşsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 10:03
02

Bekir ÖNER - Keşken bunları gençlikte öğrenseydik insanlara ona göre yaklaşırdık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 10:03
01

Mehmet Karaman - Dilinize,kaleminize sağlık.İnsanları eksiklikleri ile kabul edip düz yolda birlikte yürümeye çalışırsak daha güzel olmaz mı, sayın hocam.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 10:03

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439