Yaz Spor Okulları’na coşkulu açılış

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Elbistan’da 1000’in üzerinde öğrencinin katıldığı yaz spor okullarının açılışı, düzenlenen tören ile yapıldı.

Yaz Spor Okulları’na coşkulu açılış
Yaz Spor Okulları’na coşkulu açılış
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni öncesinde, yaz spor okullarına katılan öğrencilere tişört ve şapka hediye edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı, Elbistan Ek Hizmet Binası Koordinatör Daire Başkanı Ali Mazhar Türk, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halil Bozdoğan, ilk olarak Elbistan Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan 15 Temmuz Resim Sergisi’ni gezdiler.

Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, öğrenciler tarafından yapılan resimler hakkında bilgi verirken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı da Yılmaz’a kitap hediye etti.

Gençlik Merkezi Sentetik Halı Sahada düzenlenen açılış töreninin ilk konuşmasını, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı yaptı.

Kabakçı, Kahramanmaraş’ın sportif faaliyetlerde hep ön sıralarda olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Elbistan Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürlüğü’müzün ortaklaşa düzenlediği ilçelerimizdeki ikinci yaz spor okullarının açılışını yapıyoruz. İlimizin gelişimi ve spora olan ilgisi ve çocuklarımızın bu coşkulu hali hepimizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bu tesislerimiz, bu salonlarımızı bu şekilde görmek, binlerce gencimizi yaz spor okullarında eğitmek, hem spor müdürlüğü olarak bizi, hem de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı spora teşvik etmek, özellikle de son yıllarda teknolojinin olumsuz yanları ile birlikte hareketsizliğin, obezitenin artmasıyla tüm halkımızı, tüm gençlerimizi sportif etkinliklerin içine çekmek adına bizlere büyük görevler düşüyor. Özellikle de velilerimizi çocuklarımızı spora yönlendirdiklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bir spor dalında, bir aktivitenin içinde olması, gençlerimizin, çocuklarımızın sosyalleşmesi adına önem arz ediyor. Bizlerde teşkilat olarak özellikle Elbistan ilçemizde 1000’in üzerindeki gencimizi bu tesislerde, başta değerler eğitimi olmak üzere, sportif alanlarda çok değerli hocalarımız ile birlikte eğitmeleri, burada bu emeği vermeleri bizleri memnun ediyor. Özellikle genç nüfus sayımızın çok olması ile övünüyoruz ama hem nitelikli, sporda, sanatta çok daha ileriye gidebilecek bir genç yapısını oluşturmak adına daha fazla çalışacağız. İlçelerimizde kurumsal işbirliği sağlayarak yapmış olduğumuz bu faaliyetlerin sonucunda da Türkiye genelinde yoğun bir katılım olması ile birlikte ilimizde 41 bin sayısına ulaştık. Bu gerçekten önem arz eden bir rakam. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, yaz spor okullarının hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Daha sonra mikrofona davet edilen, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı ise, sportif faaliyetlere her zaman destek olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“ Spor İl Müdürümüzün de belirttiği gibi son yıllarda Kahramanmaraş sporun her dalında gelişme kaydediyor. Bu sene 41 bin kişi yaz spor okullarına kaydoldu ve Türkiye ikincisi oldu. Ama Kahramanmaraş’a her zaman için birincilik yakışır. Kahramanmaraş olarak spor alanında gereken yerde değiliz. Bize yakışan hem amatör, hem de profesyonel liglerde şehrimizi ve ilçelerimizi en yüksek seviyelere taşımak amacındayız. Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi olarak önce altyapısını, amatör ve profesyonel spor kulüplerimizle çalışma yapıyoruz. Bu altyapılar olmadan üst yapıyı hiçbir zaman oluşturamayız. Araç gereç ve altyapı olmadan hiçbir şekilde başarı gelmez. Bunun içinde hem devletimiz, hükümetimiz, hem de Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz gereken gayreti gösteriyorlar. Bizlerde çocuklarımızı yaz tatilleri süresince inşallah artan bir sayıda yaz spor okullarına göndererek, en azından bir spor dalını profesyonel olarak yapmalıyız. Çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Eğer sporla uğraşmazsalar dikkatleri başka yönlere kayabiliyor. İnşallah gelecekte bu sayının artarak devam etmesini umuyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından yaz spor okullarına katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesinin ardından, çekilen hatıra fotoğrafı ile yaz spor okullarının startı verildi.

13 Tem 2017 - 13:04 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

ön sıralar mı dedeni. - Kahramanmaraş hangi sportif faaliyetlerde ön sıralarda anlamadım.top,eşofman dağıtmayla mı ön sırada olunuyor acaba.Kahramanmaraş nüfusu ve ekonomisi ile Türkiyenin en büyük 15 vilayetinden biri ama bakıyoruz yıllardır süper ligde oynayan bir takımı bile yok.Değil süper lig 2.ligden az kalsın düşüyorduk son anda kurtulduk.Bütün dağıtılan bu malzemeler süper ligde oynayan bir futbolcunun parası bile değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Temmuz 13:04
01

murat - kayıt yaptırdık forma kalmadı deniyor bu nasıl organizasyon sayı belli değil mi en baştan eksik herşey iş olsun reklam olsun gerisi hikaye.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Temmuz 13:04