Satranç turnuvasında yarışan Halep’li Keram’a teşvik ödülü

Elbistan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Minik Yürekler Büyük Şampiyonlar Satranç Turnuvasında yarışan Halepli Keram El Hafıd, tertip komitesi tarafından teşvik ödülüne layık görüldü.

Satranç turnuvasında yarışan Halep’li Keram’a teşvik ödülü
Satranç turnuvasında yarışan Halep’li Keram’a teşvik ödülü
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Minik Yürekler Büyük Şampiyonlar Satranç Turnuvasında Türkiye'de örnek olacak güzel anlar yaşandı. Suriye’deki iç savaş dolayısıyla ülkesinden Elbistan'a gelen ve İstiklal İlkokulu’nda eğitimine devam eden 2/C sınıfı öğrencisi Halepli Keram El Hafıd, düzenlenen turnuvalarda yarışabilmek için sınıf öğretmeninden ricada bulundu. Sınıf öğretmeninin destekleri ve ilçe müdürlüğünün temasları ile Türkiye Satranç Federasyonu ile temasa geçilerek Keram’a sporcu lisansı çıkartıldı ve federasyon faaliyetleri kapsamında bulunan turnuvaya katılımı sağlandı. 7 tur üzerinden yapılan ve katılımın yoğun olduğu turnuvada Keram, 3 müsabakasını kazandı, birinde ise berabere kaldı. Turnuvanın sonunda tertip komitesi tarafından turnuvanın teşvik ödülüne layık görülen Keram'a madalya, başarı belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Elbistan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengizhan Firik, sporun dilinin müzik, edebiyat, sanat gibi evrensel olduğunu belirtti. Firik, “Bu evrensel dil sevginin, barışın bütün sınırlarını aşan ve insanları kucaklaştıran bir dildir. Keram, hafta sonu babasıyla, kız kardeşiyle iki gün turnuvaya katılan diğer çocuklarla hem yarıştı, hem boş zamanlarında oyun oynadı. Ödül kürsüsüne çıktığı anda yüzündeki tebessüm dünyalara değerdi” dedi.

Halepli Keram'ın babası Maruf El Hafıd çocuklarıyla çok güzel iki gün geçirdiklerini ve Keram'ın çok mutlu olduğunu söyleyerek yetkililere teşekkür etti.

17 Oca 2018 - 17:21 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Sami - Çok örnek bir çalışma,emeği geçenlere teşekkürler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 17:21
02

Meryem - Ne olursa olsun,savaş mağduru bir çocuk,çocuklar hep gülsün memleketi önemli değilll ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 17:21