Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü yapılacak

‘10 Mayıs Dünya Hareket Et Günü’ nedeniyle düzenlenen Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü yapılacak.

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü yapılacak
Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü yapılacak
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, 10 Mayıs Dünya Hareket Et Günü kapsamında sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek amacıyla organize edilen yürüyüş etkinliğine tüm Elbistan halkı davet edildi.

Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Kazım Çıtak, 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak olan yürüyüşün, Pınarbaşı Caddesi’ni takiben Pınarbaşı Mesire Alanı’nda son bulacağını söyledi.

Dr. Kazım Çıtak, yaptığı değerlendirmede, “Hareketsiz yaşam sadece ülkemizi değil bütün insanlığı tehdit eden önemli bir sağlık problemidir. Hareketsiz yaşam; kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi hastalıklarının temel nedenleri arasındadır. Bu hastalıklardan korunmanın en önemli yolu fiziksel aktiviteyi yaşamımızın bir parçası haline getirmektir. Fiziksel aktivite, kadın-erkek, her yaştaki bireye sağladığı fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal yararlar açısından hayati önemdedir. Bu nedenle toplumumuzda hareketli yaşam kültürünü yerleştirmeyi öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz. 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’nde hareketli yaşamın önemine vurgu yapmak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz” diyerek, yürüyüşe tüm Elbistan halkını davet etti.

09 May 2017 - 14:05 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.