Göksunlu güreşçi, Dünya şampiyonu oldu

Polonya’da düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil yapılan final müsabakalarıyla sona ererken 80 kiloda Göksunlu güreşçi Burhan Akbudak, Gürcü rakibi Lasha Gobadze’yi finalde 2-1 yenerek şampiyon oldu.

Göksunlu güreşçi, Dünya şampiyonu oldu
Göksunlu güreşçi, Dünya şampiyonu oldu
Haber albümü için resme tıklayın

İlk turda Mahdi Asgar Ebrahimi (IRI) ile karşılaşan milli güreşçi Burhan Akbudak rakibini 4-1 yenerek ikinci tura yükseldi. İkinci turda rakip Belarustan Stanislau Shafarenke oldu. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan Burhan rakibini 7-1 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Bulgar rakibi Rosian Ognyanov ile karşılaşan Göksunlu milli güreşçi Burhan Akbudak nefesleri geçen maçı 1-1 tamamladı ve puan averajıyla adını finale yazdırmayı başardı. Akbudak finalde Gürcistan’dan Lasha Gobadze ile karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada milli oyuncu rakibi karşısında 2-1 galip geldi ve şampiyonadaki ikinci altın madalyayı kazandı. Türkiye toplam 4 madalya ile takım sıralamasında Gürcistan ve Rusya’nın ardından Dünya üçüncüsü oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, “Dün akşam 3, bugün 1 olmak üzere toplam 4 madalya ile grekoromen stili tamamladık. Gürcistan ve Rusya’nın ardından Dünya üçüncüsü olduk” dedi.

23 Kas 2017 - 14:44 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

RAMAZAN EŞOT ÇATOVA MAHALLESİ - SAĞOL HEMŞERİM BURHAN AKBUDAK SİZİNLE GURUR DUYDUM ALLAH SİZİN GİBİ ŞAMPİYONLARIN SIRTINI YERE GETİRMESİN KAHRAMANMARAŞ IN KAHRAMAN EVLADI SENİNLE NE KADAR GURUR DUYSAKDA KELİMELER ACİZ KALIYOR CENABI HAK ADETLERİNİZİ ÇOĞALTSIN...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 14:44
04

VATANSEVER - maşAllah Allah devamını getiririr inşAllah...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 14:44
03

HARUN - TEBRİKLER BURHAN AKBUDAK. BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 14:44
02

Göksunlu - Helal olsun bize böyle haberlerle gelin gururumuz oldun Burhan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 14:44