Afşinli milli güreşçi Serdar Böke bronz madalyanın sahibi oldu

Afşinli güreşçi Serdar Böke, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 92 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu.

Afşinli milli güreşçi Serdar Böke bronz madalyanın sahibi oldu
Afşinli milli güreşçi Serdar Böke bronz madalyanın sahibi oldu
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Avrupa Güreş Şampiyonası, Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlendi. Afşinli milli güreşçi Serdar Böke, şampiyonanın altıncı gününde erkekler serbest stil 92 kiloda minderi rakiplerine dar etti. Milli güreşçi Böke, ilk maçında Alman Georg Gabriel Stark'ı, çeyrek finalde de Sebastian Jezıerzanski'yi 6-4 mağlup ederek, diğer 4 milli güreşçi gibi yarı finale çıktı. Afşinli güreşçi Serdar Böke, şampiyonanın son gününde, Moldovalı Nicolai Ceban ile bronz madalya mücadelesi verdi. Rakibini 6-4 yenen Böke, Avrupa şampiyonalarındaki ilk madalyasını elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 2 altın 2 bronz madalya kazanan milli güreşçileri kutladı.

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stilde güreşçiler 2 altın 2 bronz madalya kazandı. Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından organize edilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda Taha Akgül ve 74 kiloda Soner Demirtaş altın madalya kazanırken, 92 kiloda milli sporcu Serdar Böke ve 61 kiloda Recep Topal ise bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Milli sporcuları kutlayan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Taha Akgül ve Soner Demirtaş’ı ile bronz madalya kazanan sporcularımız Serdar Böke ve Recep Topal’ı tebrik ediyorum. Güreşçilerimiz her zaman olduğu gibi yüz akımız olmaya, bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Uluslararası arenada alınan böylesi her başarının gelecek nesillere örnek olmasını temenni ediyor, bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum.”

07 May 2018 - 15:54 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Mevlüt ÇANAK - Helal Olsun!Başarılarının devamını dilerim!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mayıs 15:54