Yancar’dan veda mesajı

Sağlıktaki üçlü yapının tek çatı altında toplanması projesi kapsamında görevinden ayrılan Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Semih Yancar, veda mesajı yayımladı.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak farklı üç kurum halinde verilen hizmetler, alınan son kararla tek çatı altında birleştirildi. Bu karar doğrultusunda tüm çalışmalar, Sağlık Müdürlüğü’nün yetki alanına dahil edildi. Değişikliğin ardından görevinden ayrılan Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Semih Yancar, yayımladığı veda mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık Bakanlığımız bünyesinde 2011 yılından bu yana başhekimlik, vekaleten ilçe sağlık müdürlüğü, hastane yöneticiliği ve kamu hastaneleri genel sekreterliği gibi görevlerle halkımıza hizmet etme şansı yakaladım. Bakanlığımızın sağlığın üçlü yapısını tek çatı altında birleştirme kararı sonrasında 3 yıldır yürütmekte olduğum Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevimden ayrılmaktayım. Son 5 yılda kendi memleketimde kendi hemşerilerime hizmet etmeyi Rabbim bize nasip etti. Memleketimde çalıştığım bu süre içerisinde Kahramanmaraş’ın sağlıkta marka bir kent olması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Bunlardan bir kaçını sıralamak gerekirse Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği, Kamu Hastaneleri arasında karne kriterlerinde Türkiye birincisi ve ikincisi oldu. Organ ve Doku Naklinde Necip Fazıl Şehir Hastanemiz 1533 sağlık tesisi arasında 2016 yılında Türkiye 5.’si oldu. 10 sağlık tesisimizde 74 olan yoğun bakım yatak sayımızı 237’ye çıkararak yoğun bakımlarda yüzde 220 oranında bir artış sağlandı.

Sağlık hizmetlerinin birçoğunda 2023 hedefinin yakalandığını kaydeden Yancar, “Ayrıca daha önce ilimizde olmayan, onkoloji tanı ve tedavi merkezi, genetik hastalıklar tanı merkezi, robotik yürüme cihazı, yara bakım ünitesi, ESWL ünitesi, ERCP ünitesi, uyku laboratuarı, anne ve gebe otelleri ilimize kazandırıldı. İlimizde olmayan palyatif bakım merkezini 4 hastanemizde toplamda 53 yatak açarak 2023 hedefi yakalanmıştır. Necip Fazıl Şehir Hastanemizde bölgenin en kapsamlı yanık merkezi açılarak ilimizin yanık hastalarının başka illere gitmesi gibi bir sorun ortadan kaldırılmıştır. İlimizde kamu hastanelerinde daha önce olmayan çocuk yoğun bakım ünitesi 2. ve 3. basamakta olmak üzere toplam 15 çocuk yoğun bakım yatağı ilimize kazandırılmıştır. Radyoterapi cihazı, 2. Anjio cihazı, 2. Gama kamera cihazı, pet-ct hizmeti, total parenteral nütrisyon ünitesi ve Afşin ilçemizde olmayan toplum ruh sağlığı merkezi dönemimizde hizmete açılmıştır. İlimizde ilk kapalı psikiyatri ünitesi Necip Fazıl Şehir Hastanemizde açılmıştır. Yine Necip Fazıl Şehir Hastanemiz toplam 5 branşta hemşire eğitim kliniği haline getirilmiştir. Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 50 ünite ile hizmet vermekte iken ünite sayısı yüzde 40 arttırılarak 70 üniteye çıkarılmış, yeni kurulan ameliyathanesi ve 5 yatak kapasitesi ile ülkemizin 7. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ilimize kazandırılmıştır” dedi.

Elbistan’daki sağlık hizmetlerine ilişkin de bilgiler veren Op. Dr. Semih Yancar, “Elbistan Devlet Hastanemizde, taş kırma merkezi ve yanık ünitesinin alt yapı çalışmaları bitirilmiş olup yaklaşık 1 ay içerisinde hizmete girecektir. 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanemiz ve 75 Yataklı Göksun Devlet Hastanemiz hizmete açılmıştır. 50 Yataklı Türkoğlu Devlet Hastanesinin açılışı için son hazırlıkları ve alımları bitirilmiş olup hastane tarafımıza devredildiğinde taşınılabilecek hale getirilmiştir. Görevde bulunduğum süre zarfında burada saymakla bitiremeyeceğimiz daha nice güzel hizmetler tarafımıza nasip olmuştur.

Rabbime şükürler olsun 6-7 yıllık idarecilik hayatımda alnı ak, başı dik bu memlekete ve değerli halkımıza hizmet etme fırsatı verdi. Görev yaptığım sürece başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Sağlık Bakanlarımız ilimizin yetiştirdiği çok değerli Bakanlarımız Sayın Mahir Ünal ve Sayın Veysi Kaynak olmak üzere tüm Vekillerimize, tüm mülki amirlerime, İl Başkanımıza, benimle çalışan yol arkadaşlarım tıbbi, idari, mali başkanlarım, başhekimlerim, müdür, müdür yardımcılarım ve tüm sağlık çalışanlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Eşim ve aileme de zorlu stresli dönemlerde bana katlandıkları ve hep destek oldukları için teşekkür ediyorum. İnşallah rabbim gayretlerimizin karşılığını dergahı izzetinde kabul eyler. Bundan sonra Kahramanmaraş halkına Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak hizmet etmenin heyecanı içindeyim. İnşallah Kahramanmaraş’ta doğan her çocuğun sağlıklı doğması ve bir gün ülkesini kurtaracak yiğit olması temennisiyle Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

17 Kas 2017 - 15:16 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Vatandaş - Zorunlu hizmet yapmadan torpille yönetici ol sonra hizmet yaptım diye övün

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 15:16
02

m.süreyya - Dr. Semih Beye meslek hayatında başarılar dilerim. Lise yıllarından tanırım, calışkan dürüst kaliteli bir insan memleketin hayırlı evladıdır.

Dr. M. Süreyya Küçük

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 15:16
01

Fantom - Vatandaş rumuzlu kişi doğru bir olayı belirtmiştir.zorunlu hizmet askerlik gibidir . Yapmayan tam anlamıyla hizmet etmiş sayılmaz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 15:16