TSM’den öğrencilerle ‘Tuza Dikkat’ etkinliği

Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), ‘Tuza Dikkat Haftası’ kapsamında öğrencilerle dikkat etkinliği yaptı.

TSM’den öğrencilerle ‘Tuza Dikkat’ etkinliği
TSM’den öğrencilerle ‘Tuza Dikkat’ etkinliği
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), ‘Tuza Dikkat Haftası’ kapsamında öğrencilerle dikkat etkinliği yaptı.

Program kapsamında fazla tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkilerine yönelik kamuda farkındalık oluşturulması ve bilgilendirme yapılması amacıyla “Tuza Dikkat Haftası” etkinlikleri düzenleniyor.

Bu etkinlikler kapsamında Elbistan TSM Obezite Birimi tarafından, Elbistan Gençlik Merkezi kursiyerlerine eğitim verilirken, Elbistan Özel Final İlkokulu’nda öğrencilerle tuza dikkat etkinliği yapıldı.

Hafta dolayısıyla yapılan açıklamada, “Dünya Sağlık Örgütü; yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram yani tepeleme bir çay kaşığı veya silme bir tatlı kaşığı olarak önermektedir. Bu miktar yemeklere tuz eklenmeden, doğal olarak günlük tüketilen yiyecek ve içeceklerle sağlanmaktadır. Ülkemizde, Türkiye Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin 2012 yılında yaptığı çalışmaya göre kişi başına günde 15 gram tuz tüketildiği bulunmuştur. Bu miktar günlük alınması gereken tuzun üç katına karşılık gelmektedir. Bakanlığımız tarafından Kasım 2011 yılından beri ‘Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılma Programı’ yürütülmektedir” denildi.

25 Mar 2017 - 13:41 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.