TSM’den Halk Sağlığı Haftası etkinliği

Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi.

TSM’den Halk Sağlığı Haftası etkinliği
TSM’den Halk Sağlığı Haftası etkinliği
+1
Haber albümü için resme tıklayın

TSM görevlileri Candargazi İşhanı yanında açtıkları stantta vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışması yaparken, aynı zamanda broşürler dağıttılar.

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası hakkında bilgi veren Elbistan TSM Hekimi Dr. Kazım Çıtak, şunları kaydetti:

“ Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl Eylül Ayının ilk haftası ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Sağlık, Anayasamızda yer alan temel insan haklarından biridir. Halk Sağlığı kavramı ise, çok geniş bir alanı kapsamakta olup engin bir deniz gibidir. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek Halk Sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır. Bu hizmetler günümüzde Halk Sağlığı Müdürlükleri ile himayesinde bulunan Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezleri tarafından özenle yürütülmektedir.

Önceki yıllarda, Halk Sağlığı çalışmalarını daha çok kolera, tifo gibi salgın hastalıklara karşı korunmada alınması gereken önlemler oluşturmakta idi. Günümüzde ise; buna ekstra tedavi süreci uzun ve maliyeti yüksek hastalıklardan korunmaya yönelik farkındalık çalışmaları hız kazanmıştır. Bu yüzden insan sağlığının korunmasında büyük öneme sahip; sağlıklı beslenme, obezite ile mücadele, hareketli yaşam, diyabeti durdurma, tütün ve tütün ürünlerinin zararları, içme ve kullanma suyu sanitasyonu, kanser taramaları, tuz kullanımı, sağlıklı gebelik, akılcı ilaç kullanımı gibi konularda halk eğitimleri, hizmet içi eğitimler etkin bir şekilde yapılmaktadır.”

08 Eyl 2017 - 14:19 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.