‘Sağlıklı yaşam için her gün 10 bin adım at ‘sloganı ile yürüdüler

Elbistan’da gençler ve vatandaşlar, obezite ile mücadele kapsamında, ''Sağlıklı Bir Yaşam İçin Her gün 10 bin Adım At” sloganı ile yürüdüler.

‘Sağlıklı yaşam için her gün 10 bin adım at ‘sloganı ile yürüdüler
‘Sağlıklı yaşam için her gün 10 bin adım at ‘sloganı ile yürüdüler
+2
Haber albümü için resme tıklayın

10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü dolayısıyla Türkiye genelinde gerçekleştirilen etkinliklerin Elbistan ayağı yapıldı. Ellerinde sağlıklı yaşamla ilgili pankartlar taşıyan öğrenciler ve vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’ndan Pınarbaşı Mesire Alanına kadar yürüdüler.

Toplum Sağlığı Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği organizeye; İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi. Yaklaşık 3 kilometrelik parkurda polis ekipleri yol güvenliğini sağlarken, sağlık ekipleri ve servis araçları da hazır bekletildi.

Yürüyüş öncesinde bir değerlendirme yapan Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Başkanı Dr. Kazım Çıtak, 10 Mayıs’ın Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Sağlık İçin Hareket Et Günü’ olarak kabul edildiğini söyledi.

Düzenli fiziksel aktivitelerin obezite tedavisinde kalp-damar hastalıkları ile diyabetin önlenmesinde yardımcı olduğunu, sağlıklı bir kas-iskelet sistemi gelişimini sağladığını kaydeden Dr. Çıtak, “Hareketli bir yaşamı oluşturmak için bu yürüyüşü organize ettik. Gençlik Merkezimizdeki ve okullarımızdaki gençleri hedef kitle olarak belirledik. Yürüyüşün, sağlıklı yaşam için ne kadar önemli olduğunu; bunu yaşam tarzı haline getirmemiz gerektiğine dikkat çekmek için böyle bir organize gerçekleştiriyoruz. Bir durak öncesinden inerek, asansöre binmeyerek, arabayla değil de yürüyerek giderek obezitenin, kalp hastalıklarının ve diğer birçok hastalığın önüne geçebiliriz. Bu etkinlikteki amacımız; halkımıza sağlıklı bir hayat için egzersizin bir yaşam tarzı olarak benimsetilmesi ve teşvik edilmesini sağlamaktır” dedi.

Diyetisyen Hatice Sevde Yeni de, yeni çağın hastalığı olarak görülen obeziteye karşı durabilmek adına fiziksel aktivitenin öneminden bahsederek, “Hareketsiz yaşam; obezite ve buna bağlı olarak şeker, hipertansiyon ve kan yağlarının artmasından başlayıp, birçok hastalıkla devam eden kötü senaryoların başlangıcıdır. Geleceğimizi tehlikelerden korumak adına günde 10 bin adım atmak bu hareketsizliklerden kurtulmak için önemli bir başlangıçtır” bilgilerini aktardı.

Diyetisyen Hatice Sevde Yeni, “10 bin adım ortalama olarak 6-8 kilometre arasında değişir ve bu aktivite bireysel özellikler ve tempoya bağlı olarak yaklaşık 400-500 kalori harcamak anlamına geliyor. Hayatımıza güzel kazanımları olacak bu faaliyete günlük 2 saatimizi ayırmak zor değil. Bu yüzden bugün diğer günlerimize örnek olsun ve her günümüz geleceğe yatırım amaçlı attığımız adımlarla dolsun” ifadelerini kullandı.

Organizenin bu yılki bölümüne destek veren Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz da, Toplum Sağlığı Merkezi tarafından gönüllü gençlerin kullanması için 8 adet bisiklet hediye edildiğini kaydetti.

Yılmaz, “Obezite, çok küçük yaşlardan itibaren baş gösteriyor. Bu kapsamda gençlerimizin hayatından çıkan bir faaliyet olan bisiklet kullanma alışkanlığını yeniden kazandırmak için Toplum Sağlığı Merkezi’miz tarafından 8 adet bisiklet hediye edildi. Şuanda çocuklarımız, bilgisayarların ve telefonların başından alınamıyor. Biz, çocuklarımızın daha sağlıklı olması için bir farkındalık çalışması başlattık. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hareket etmesi gerekiyor. Bunu bir yaşam biçimi haline getirmeliyiz” dedi

Pınarbaşı Abdulhamit Han Parkı’na kadar yürüyen gençlere ve vatandaşlara burada elma ve su ikramında bulunuldu. Yürüyüş, çekilen halaylarla sona erdi.

10 May 2017 - 14:32 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.