Sağlık Bakanlığı Elbistan’a 13 uzman kadrosu daha açtı

Sağlık Bakanlığı, Elbistan Devlet Hastanesi ve Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için 13 uzman hekim kadrosu daha açtı. 2016 Yılı 6. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası, 21 Aralık 2016 tarihinde çekilecek.

Sağlık Bakanlığı Elbistan’a 13 uzman kadrosu daha açtı
Sağlık Bakanlığı Elbistan’a 13 uzman kadrosu daha açtı
Haber albümü için resme tıklayın

Sağlık Bakanlığı, Elbistan Devlet Hastanesi ve Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için 13 uzman hekim kadrosu daha açtı. 2016 Yılı 6. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası, 21 Aralık 2016 tarihinde çekilecek.

Yeni binası tamamlanan ve açılış için gün sayan Elbistan Devlet Hastanesi ile Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) için Sağlık Bakanlığı 13 kadro daha açtı. Elbistan’da eksikliği hissedilen kadroların yer aldığı kura için tercihler alınırken, isteyen uzman hekimler bu kadrolara atanabilmek için tercihte bulunabilecekler.

71. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası ile 6 uzman hekimin atandığı Elbistan devlet Hastanesi’nde uzman hekim sayısı 70’e yaklaşırken, 2016 Yılı 6. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ile bu sayının daha da artacağı tahmin ediliyor.

Yeni binası 300 yatak kapasiteli olarak belirlenen ve Sağlık Bakanlığı’nın yatak sayısına bağlı olarak kadro sayısını da artırma kararı aldığı Elbistan Devlet Hastanesi, bu özelliği ile bölge hastanesi konumunda bulunuyor.

2016 Yılı 6. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası kapsamında Elbistan Devlet Hastanesi’ne; Çocuk Cerrahisi, Deri ve Zührevi Hastalıklar, Göğüs Cerrahisi, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kardiyoloji, Nöroloji, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ve Radyoloji Uzmanı kadroları açıldı.

ADSM’ye 4 uzman kadrosu daha

Diğer yandan 14 hekim ile hizmet sunan ve müstakil başhekimlik olarak hizmet sunan Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için de yeni kadro ihdası yapıldı. 2016 Yılı 6. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurasında Elbistan ADSM için, Diş Tabibi, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Periodontoloji ve Protetik Diş Tedavisi Uzmanı kadroları açıldı.

Sağlık Bakanlığı ilan yayımladı

Sağlık Bakanlığı tarafından 21 Aralık 2016 tarihinde çekilecek kura için yapılan ilanda, şu cümlelere yer verildi:

“Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek Madde 1 ile 10.07.2015 tarihli ve 29412 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama, yerleştirme işlemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacaktır.”

25 Kas 2016 - 15:13 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Yurttaş - Hastanemize yeni doktorların gelmesi tabii ki çok güzel bir gelişme, ancak var olan doktorlarımızı da elimizde tutmalıyız, sadece memleketi bura olan doktorlar kaliyor, digerleri ya kaciyor ya da kötü idare nedeniyle terketmek durumunda kalıyor. Elbistan bu kısır döngüden kurtulamayacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 15:13
01

ELB - doktorlaın kaçmasından çok doktorların tehdit edilmeside doktorların gitmesine neden oluyor örneğin çocuk cerrahi doktorunu n gitmesi gibi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 15:13