Prof. Dr. Dağlı’dan kalp hastalarına öneriler

Elazığ’da görev yapan Kardiyoloji Kliniği Hekimi hemşerimiz Prof. Dr. Necati Dağlı, Dünya Kalp Sağlığı Günü’nde kalp hastalarının düzenli egzersiz yapmaları ve diyetlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Dünya Kalp Sağlığı Günü’nde kalp hastalığına ilişkin olarak önemli bilgiler ve tavsiyelerde bulunan Kardiyoloji Hekimi hemşerimiz Prof. Dr. Necati Dağlı, kalp hastalıklarının tüm dünyada en sık ölüm nedenleri arasında yer aldığını belirterek, "En sık görülen kalp hastalıkları kalp yetmezliği, doğumsal kalp, ritim bozukluğu, tansiyon yüksekliği olanlar ve kapak hastalıklarıdır. Kalp sağlığı aslında insanın tüm vücudunun sağlığıdır. Kalp insanın tüm vücut fonksiyonlarını ve dengesini, beslenmesini sağlayan en önemli organıdır. Herkesin yumruğu kadar olan bu organ hayatımızı idame ettirmemiz için en önemli fonksiyonu yerine getirmektedir. Bundan dolayı bütün insanların kalp sağlığına çok dikkat etmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Dağlı, şöyle konuştu:

"Kolesterolü yüksek olan, tansiyonu olan, erkeklerde 55 kadınlarda 65 yaşın üzerine çıkmış kişiler ve diyabeti olanların mutlaka belirli bir düzen içerisinde kalp kontrollerini yaptırması gerekmektedir. Ayrıca şeker hastalığı ve böbrek yetmezliği olan hastalarda aslında bizim için kalp hastalığı yönünden yüksek riskli gruba girmektedir. Bu hastalarında düzenli olarak 6 ayda bir kalp ve damar hastalıkları uzmanına gidip kontrolden geçmeleri gerekmektedir.Kalp krizi sinsi ve önceden tahmin edilemeyen bir hastalık olduğundan dolayı tedbir alınması gerekmektedir. Kalp hastalığı teşhisi konulan hastaların düzenli egzersiz yapmaları ve diyetine dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu diyet dediğimiz olay kolesterol ve yağlı yiyeceklerden uzak durup akdeniz dediğimiz daha yeşil sebze, balık ve tavuk ağırlıklı besinlere yönelmeleri gerekmektedir. Kalp hastaları hastalığı ile barışık olup şikayetlerin arttığı durumlarda kontrollerini beklemeden kardiyolog gözetimine gitmeleri gerekmektedir.”

"Bu hastalar genellikle karşımıza ani ölümlerle çıkmaktadır” diyen Prof. Dr. Dağlı, açıklamasını, “Bunların da tedavisinde pil takılması, ilaçla tedavi gibi birçok yöntemi vardır. Ailesinde ani ölümü olan insanların ritim bozukluğuna girmeleri daha fazla olduğundan dolayı bu hastaların kendilerini kontrolden geçirmeleri gerekmektedir. Bizim yakından ilgilendiğimiz bir diğer hastalık türü tansiyon yüksekliğidir. Bu hastalarımızın da ilaçla hastalıklarını kontrol altına almaktayız. Diyet ve ilaçların düzenli kullanılması tedavide ana hedefimizdir. Hangi ilacı kullandığından çok tansiyon hangi miktarda düştüğü önemlidir" cümleleri ile tamamladı.

05 Eki 2017 - 14:10 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Serkan - 2013 yılında sayın mustafa necati dağlı hocam ile elazığ üniversite hastanesi nde saglık durumu icin tanıştım gerçekten çok milliyetçi samimi dürüst işinin ehli birisi gurur duyuyorum Allah yolunu açık daim etsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Ekim 14:10
01

elbistan - elbistanin cikarttigi ender insanlardan başarılarının devamli bekliyoruz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Ekim 14:10