Organ bağışında bulunan 86 kişiye teşekkür belgesi

Elbistan Böbrek Hastaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (BÖBREKDER) tarafından, ilçede organ bağışında bulunan 86 kişiye teşekkür belgesi takdim edildi.

Organ bağışında bulunan 86 kişiye teşekkür belgesi
Organ bağışında bulunan 86 kişiye teşekkür belgesi
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Böbrek Hastaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (BÖBREKDER) tarafından, ilçede organ bağışında bulunan 86 kişiye teşekkür belgesi takdim edildi.

Elbistan Böbrek Hastaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği konferans sonrasında başlatılan organ bağışı kampanyasına destek veren Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’a, daire amirlerine, kamu görevlilerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ve vatandaşlara teşekkür belgesi takdimi için dernek binasında bir tören düzenlendi.

Programla ilgili olarak bilgi veren Elbistan Böbrek Hastaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (BÖBREKDER) Başkanı Duran Sungur, böbrek hastalığı ile organ bağışına dikkat çekmek ve bu konuda duyarlılık oluşturmak amacını taşıdıklarını söyledi.

Dernek olarak Elbistan’da kuruldukları günden bugüne kadar başarılı çalışmalar yürüttüklerini anlatan Sungur, “BÖBREKDER olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar başta böbrek hastalığı ile organ bağışı noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle organ bağışı için insanlarımızda bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bugün de bu çalışmalarımızın bir sonucu olarak organ bağışında bulunan başta Sayın Kaymakamımız Tuncay Akkoyun Bey olmak üzere 86 kişiye teşekkür belgesi vermek istedik. Elbistan Kaymakamımız Sayın Tuncay Akkoyun, bizleri her zaman destekliyor. Bugün de bizleri yalnız bırakmadı. Organ bağışında bulunan herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde de bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise, ilçenin hem organ bağışı hem de kan bağışı noktasında yüksek bir bilince sahip olduğuna vurgu yaptı. Kaymakam Akkoyun, şunları söyledi:

“Düzenlenen belge törenine katıldık. 2 hafta önce Elbistan’da organ bağışı ile ilgili bir konferans düzenlemiştik. Bu konferansta, organ bağışının önemi ve bilincin artırılması noktasında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştı. Aynı zamanda da Elbistan’da bir organ bağışı kampanyası yürütülmüştü. 86 vatandaşımız organ bağışında bulunmuştu. En yüksek organ bağışı sayısı 20 civarındaydı. Bu sayının 4 katına çıkması bizleri mutlu etti. Organ bağışı noktasında gerekli hassasiyet gösteriliyor. Elbistan, hem organ bağışı hem de kan bağışı noktasında gerekli hassasiyeti gösteriyor. Bugün de burada toplumun her kesiminden vatandaşlarımız var.”

‘Organ bağışı, hayat kurtarmada çok önemli’ diyen Kaymakam Akkoyun, sözlerini, “Hayatlarını cihazlara bağlı sürdüren insanlarımızın sağlıklı bir yaşama tekrar kavuşmaları açısından çok önemli. İnsanlarımıza, organ ve kan bağışı konusunda tekrar çağrıda bulunuyoruz. Bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Ben de şahsım olarak organ bağışında bulunmuştum. Nezaketlerinden dolayı dernek yöneticilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah organ bağışı sayısı artarak devam eder. Bu tür programlar da bu bilincin artmasına vesile olur” cümleleri ile tamamladı.

Konuşmaların ardından teşekkür belgesi takdimi gerçekleştirildi.

19 Oca 2018 - 16:59 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.