Necip Fazıl’da bir ilke daha imza atıldı

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde bir ilk olarak ağız içi tükürük bezi ameliyatı gerçekleştirildi.

Necip Fazıl’da bir ilke daha imza atıldı
Necip Fazıl’da bir ilke daha imza atıldı
Haber albümü için resme tıklayın

Necip Fazıl Şehir Hastanesi kapsamında yenilikçi hizmetlere devam ediyor. Hastane bünyesinde hizmet veren Kulak Burun Boğaz Kliniğinde geçtiğimiz günlerde önemli bir cerrahi işlem gerçekleştirildi. Op. Dr. Yusuf Yıldırım önderliğinde Op. Dr. Mustafa Karakaş ve Op. Dr. Hasan Çakar'ın eşlik ettiği ekip tarafından gerçekleştirilen ve Kahramanmaraş ta bir ilk olma özelliği taşıyan ağız içi tükürük bezi cerrahi operasyonu gerçekleştirildi.

Op. Dr. Yusuf Yıldırım, yapılan ameliyatın Kahramanmaraş için bir ilk olduğunu belirterek, “Çene altı tükürük bezinin kronik iltihabı nedeniyle boyunda şişlik ve ağrı şikâyeti ile başvuran hastaya yapılan tetkik ve tedavi sonrası ameliyat önerilen hastaya hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı ve ağız içi tükürük bezi cerrahi operasyonunun ilk defa uygulanacağı ve iyileşme sürecinin daha hızlı olacağı anlatılarak operasyonu gerçekleştirdiklerini” söyledi.

Daha önceden bu ameliyatın klasik yönteminde boyundan kesi yapılarak tükürük bezi çıkarılarak gerçekleştirildiğini belirten Op. Dr. Yusuf Yıldırım; “Uygun hastalarda ağız içinden girilerek de aynı ameliyat yapılabilmektedir. Bu durumda klasik yöntemin aksine, boyunda yara izi olmaması ve yüz felci riskinin çok daha az olması bu ameliyatı daha az komplikasyon ve sonrasında yara izi (Skar doku) olmaması nedeniyle tercih edilecek ve cazip hale gelecektir” bilgilerini aktardı.

Operasyon, Op. Dr. Yusuf Yıldırım önderliğinde Op. Dr. Mustafa Karakaş ve Op. Dr. Hasan Çakar'ın eşlik ettiği ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyat sonrasında hastanın iyileşme süresi klasik yöntemlere göre daha hızlı oldu.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde gerçekleşen böyle bir ameliyatın Kahramanmaraş adına Sağlıkta önemli bir adım olduğunu belirten İl Sağlık Müdürlüğü Uz. Dr. Ali Nuri Öksüz ise, “Necip Fazıl Şehir Hastanemiz başta olmak üzere diğer hastanelerimizin de böyle ilklere adım atmaları konusunda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Hastalarımızın yararına yapılan ve nekahet dönemlerini kısaltarak işgücü kaybının önlenmesini amaçlayan bu tür ameliyatların yaygınlaşması konusunda Başhekimlerimiz nezdinde tüm hekimlerimizle her zaman bilgi paylaşımı yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

17 Oca 2018 - 17:13 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.