Kuran Kursu öğrencileri, ‘kadınlar kanser olmasın’ diye yarıştı

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) girişimleri ile Elbistan’daki Kuran Kursları arasında düzenlenen "Kansersiz Yaşama Senin de Katkın Olsun" temalı yarışmada birinci olan Uğur Kuran Kursu’na bilgisayar hediye edildi.

Kuran Kursu öğrencileri, ‘kadınlar kanser olmasın’ diye yarıştı
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Müftülüğü Uğur Kuran Kursu, Meme kanseri konusunda başta kadınları olmak üzere toplumumuzu kanser hakkında bilinçlendirmek ve kanser tarama programında erken teşhisi mümkün olan kanserler (Rahim Ağzı ve Kolon Kanseri) konusunda (KETEM) yönlendirmek amacıyla; Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Kanser Kontrol Birimi tarafından Kahramanmaraş İl Müftülüğü işbirliği ile "Kansersiz Yaşama Senin de Katkın Olsun" temalı bir yarışma yapıldı.

Elbistan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi Birimi (KETEM) ve Elbistan İlçe Müftülüğü işbirliğinde "Kansersiz Yaşama Senin de Katkın Olsun" temalı yarışma düzenlendi. Elbistan Müftülüğüne bağlı Kuran Kurslarının katılımıyla sağlanan yarışmada Uğur Kuran Kursu, en çok hastayı toplayarak 1.oldu. Daha önceden belirlenen bilgisayar hediyesi, KETEM Sorumlu Hekimi Tuğba Arıkan tarafından KETEM personelleriyle birlikte Uğur Kuran Kursu öğreticisi Betül Demir’e takdim edildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Dr. Kazım Çıtak, Elbistan Kanser Erken Teşhis ve Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) gerekli tetkiklerin ücretsiz olarak yapıldığına değinerek, açıklamasını şöyle tamamladı:

“KETEM’de, 30 yaş ile 65 yaş arası kadınlara rahim kanseri, 40 yaş ile 69 yaş arasındaki kadınlara meme kanseri, 50 yaş ile 70 yaş arasındaki kadınlara ve erkeklere bağırsak kanseri taramalarına aralıksız devam ediliyor. Elbistan Emniyet Müdürlüğü yanında yer alan 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde hizmet veren KETEM’de, taramaların daha kolay ve sonuçların daha kaliteli bir şekilde alınabilmesi için dijital mamografi cihazı yer alıyor. KETEM’deki tüm taramalar ücretsiz olarak ve vatandaşlarımız çok fazla bekletilmeden yapılmaktadır. Tüm vatandaşlarımızı taramalarını yaptırmak için KETEM e bekliyoruz.”

17 Oca 2018 - 15:27 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.