Elbistan’a 8 uzman hekim, 1 eczacı ve 2 de diş hekimi atanacak

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı ilk defa ve yeniden atama kurası çerçevesinde Elbistan’daki sağlık kuruluşlarına 8 uzman hekim, 1 tabip, 1 eczacı ve 2 de diş hekimi kadrosu açıldı.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2019 yılı ilk defa ve yeniden atama kurasıyla ilgili olarak münhal kadroları açıkladı. Söz konusu ilanda, geçtiğimiz günlerde B Grubu hastane statüsünden A-II Grubu hastane statüsüne yükselen Elbistan Devlet Hastanesi’nde eksikliği hissedilen birço7 branşta kadro tahsis edildi. Ayrıca ilanda Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne de 2 diş hekimi kadrosu açıldı. Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve bağlı Kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacak. Bu kura eczacı unvanlı adaylar için 1. yerleştirme ve 2. yerleştirme olarak iki ayrı yerleştirme şeklinde yapılacak. Diğer unvan ve branşlar için sadece 2. yerleştirme işlemi uygulanacak.

Elbistan Devlet Hastanesi’ne, 2019 yılı ilk ve yeniden atama kurası kapsamında 1 eczacı, 1 tabip, 1 acil tıp uzmanı, 1 anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, 1 çocuk cerrahı, 1 genel cerrah, 1 kardiyoloji uzmanı, 1 kulak-burun-boğaz uzmanı ve 1 de plastik ve estetik cerrah ataması yapılacak. Söz konusu münhal kadrolara atanan isimler önümüzdeki günlerde açıklanacak.

26 Şub 2019 - 16:42 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.