Elbistan Devlet Hastanesi’ne göz tomografisi cihazı alındı

Gerek yaş ilerlemesine, gerekse şeker ve tansiyona bağlı olarak ortaya çıkan retina tabakası bozulmaları ile sarı nokta hastalığında erken teşhisine yarayan Optik Koherens Tomografisi (OCT) cihazı, Elbistan Devlet Hastanesi’nde hizmete girerek hastaları il içi ve dışındaki başka hastanelere gitmekten kurtardı.

Elbistan Devlet Hastanesi’ne göz tomografisi cihazı alındı
Elbistan Devlet Hastanesi’ne göz tomografisi cihazı alındı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Çoğu devlet hastanelerinde bulunmayan, ancak özel hastanelerde ve üniversite hastanelerinde yer alan OCT adlı optik koharens topografi cihazı, gözün tabakalarını tıpkı mikroskop altında inceler gibi izleme imkanı sağlıyor.

Elbistan Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Polikliniğine, gözdeki glokom, retina ve damar tabakalarındaki hastalıkları teşhis ederek büyük bir kolaylık sağlayan Optik Koherens Tomografisi (OCT) cihazı alındı. OCT cihazı, gözün retina tabakasının tüm katlarını ayrıntılı şekilde gösteren ve özellikle görme merkezi olarak bilinen sarı nokta bölgesinin gerek yaşla, gerekse şeker, tansiyona bağlı olarak ortaya çıkan bozulmalarının erken teşhisinde büyük fayda sağlıyor. OCT cihazı, retina hastalıklarının tanı ve izleminde neredeyse yok denecek boyuttaki hata payıyla ölçüm yaparak, hem doktorlara hem de hastalara büyük avantaj doğruyor.

Günümüz göz kliniklerinde retina ve glokom hastalıklarının erken tanısında vazgeçilmez bir teknoloji olan 'Optik Koherens Tomografisi' (OCT) cihazı, lens, iris, kornea ve gözün açısının görüntülenmesi, sinir lifi ile retinanın kalınlığının da ölçümü yapılıyor. Göz tomografisinin en büyük avantajı birkaç saniye içerisinde zarar oluşumuna gerek kalmadan detaylı şekilde görüntüler alınması olarak biliniyor. Elbistan Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Polikliniğinde kullanılmaya başlanan Optik Koherens Tomografisi (OCT) cihazı, sevklerin önüne geçecek. Bölgede bir ilk olan bu önemli sağlık hizmeti ile ilgili olarak bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanları Dr. Yusuf Güneş ve Ahmet Gülhan, "Halk arasında göz tomografisi olarak adlandırılan Optik Koherens Tomografisi (OCT) cihazı, şeker ve tansiyon hastalarının göz bulgularının, sarı nokta hastalığı ile göz tansiyonu hastalıkları gibi, gözün retina tabakasını ilgilendiren ve görme sinirini etkileyen hastalıkların takibinde kullanılmaktadır. Bu cihazla gözün en dış tabakasından en iç tabakasına kadar ayrıntılı görüntüler kayıt altına alınabilmektedir. OCT cihazı, şeker hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığın göze etkilerini, sarı nokta hastalığı ve göz tansiyonunun erken tanı ve tedavisinde göz hekimine yardımcı olmaktadır.

Bu tip hastaları sevk etmek zorunda kalıyorduk. Bu cihazla birlikte artık ilçe dışı sevkler azalacaktır” ifadelerini kullandılar.

09 Mar 2018 - 16:51 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Hamdi - Emeği geçen herkese teşekür ederiz. Güzel bir hizmet saygılarımla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Mart 16:51