Elbistan Devlet Hastanesi büyümeye devam ediyor

Elbistan Devlet Hastanesi’nde 1,5 yıldır hizmet veren Palyatif Bakım Ünitesi’nin 10 olan yatak kapasitesi 15’e çıkarıldı.

Elbistan Devlet Hastanesi büyümeye devam ediyor
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Devlet Hastanesi’nde Kanser, Motor Nöron Hastalıkları (ALS) ve ilerleyici nörolojik hastalıklar (Alzheimer, MS, Kas Hastalıkları, Parkinson, felç), ileri dönem organ yetmezlikleri (kalp, akciğer, böbrek, karaciğer), çocuklarda genetik ve konjenital ilerleyici hastalıklarla ilgili olarak 2017 yılında açılan Palyatif Bakım Ünitesi’nin kapasitesi, yüzde 50 oranında artırılarak 10 yataktan 15’e yükseltildi.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Akif Türk, “Elbistan Devlet Hastanesi olarak Haziran 2017 tarihinde hizmet vermeye başladığımız Palyatif Bakım Ünitesinin talepler karşısında yetersiz kalması sonucunda, gerekli başvurular yapılmış, yapılan tescil denetimi neticesinde Palyatif Bakım Ünitesinin 10 yataktan 15 yatağa çıkarılarak halkımızın hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Palyatif Bakım Servisi’nde hastalara ev konforunda bakım desteği verdiklerinin altını çizen Başhekim Türk, şöyle devam etti:

“Doğum, yaşam ve ölüm her canlının karşılaşacağı süreçlerdir. Palyatif Bakım Ünitesinde tıbbi tedavide cevapsız kalan durumlarda, ‘yapacak bir şey yok dendiği an, aslında yapılması gereken çok şey var’ diyerek, hastalarımızın yanında olmayı amaçlıyoruz bu nedenle yapmış olduğumuz çalışmalarla daha iyi hizmet vermek için yatak sayısını artırmış bulunmaktayız.

Hastanemiz bünyesinde kurduğumuz ünitemizde; 15 yatak kapasite ile Uzman Hekim, Hemşire, Fizyoterapist, Psikolog, Diyetisyen ve Sosyal Hizmet Uzmanı oluşan güçlü ekibimizle, 14 adet tek kişilik, 1 adet çift kişilik ev konforundaki odalarda, halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Hastanemizde Kanser, Motor Nöron Hastalıkları (ALS) ve ilerleyici nörolojik hastalıklar (Alzheimer, MS, Kas Hastalıkları, Parkinson, felç), ileri dönem organ yetmezlikleri (kalp, akciğer, böbrek, karaciğer), çocuklarda genetik ve konjenital ilerleyici hastalıklarda palyatif bakım desteği veriyoruz.”

Palyatif bakım desteği gerektiren hastalıklarda hastaların ve ailelerinin yaşam kalitelerini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Akif Türk, “Palyatif Bakımda amacımız; hastaların ağrı, bulantı, kusma, yorgunluk, uyku problemleri, nefes darlığı ve diğer semptomlarının giderilmesi, beslenme desteği sağlanması, solunumun rahatlatılması, hasta ve yakınlarına psikolojik ve sosyal destek sunulması, hastanın konforu ve bakımının sağlanması, hasta ve ailesinin eğitilmesi ve hastanın fonksiyonel durumunun artırılmasıdır. Temel hedefimiz; palyatif bakım desteği gerektiren hastalıklarda hastaların ve ailelerinin yaşam kalitelerinin arttırılmasıdır. Ne ölümü hızlandırmak, ne de yaşamı uzatmak. Aksine onaylanan yaşamı ve kabullenilen ölümü normal sürecinde götürmek ve yaşam kalitesini artırmak için çıktığımız bu yolda, Palyatif Bakım Ünitesinin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

31 Oca 2019 - 18:14 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

13

Fatih - Hiç çalışanı yok mu servisin anlamadım,hepsi idareci yoksa körler sağırlar meselesimi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ocak 18:14
12

Fevzi - Çok büyüyo masAllah bi hastanın kanser olduğunu bilemiyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ocak 18:14
10

hastane maduru - kusura bakmayın BÜYÜME adı altındaki çabanız neye kime bilmiyorum ben ne için gittiysem başka şehre sevk istendi bende çözüleez bi şey yok oysa.. görme kaybı deniyo ötesi yok kızım ishal oluyo malatyaya gönderiliyo ya baştan savılıyoruz yada çabalamayın !!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ocak 18:14
09

Vatandaş - Yatak sayısını artırmak yetmiyor.personel sayısını da artırmazsanız hizmet kalitesi düşer.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ocak 18:14
08

saglık personeli - Helalin var baba hayal gibi görülen bir çok hizmet geldi Elbistana. En kısa sürede 3. Basanak yoğun bakımın açılışınıda bekliyoruz. Onlar düşünür baba yapar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ocak 18:14
07

isimsiz - maşAllah hepsi göz bürüme bi elbistanlı olmasam elbistanda yaşamasam hastaneyi bilmesem uzaktan gurur duyardım ama malesef utanç verici bir durum koskoca elbistan büyüyomus gülünecek durum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ocak 18:14
06

isimsiz mağdur - maşAllah hepsi göz bürüme bi elbistanlı olmasam elbistanda yaşamasam hastaneyi bilmesem uzaktan gurur duyardım ama malesef utanç verici bir durum koskoca elbistan büyüyomus gülünecek durum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ocak 18:14
05

Esra - Iki hafta geldimde durmadan koca hastanede cildiye yok onadami 15 tatil verdiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ocak 18:14
04

Muhammed ÖZER - Başhekim Akif TÜRK Beye Elbistan halkı olarak teşekkür ediyorum.il olması gereken Elbistanın il statüsünde sağlık hizmeti alması adına uğraşınız ve yoğun gayretlerinizden dolayı tebrik ederim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ocak 18:14
03

Illegal - Ne yaparsanız yapın sırf göz boyama sırf seçimler yaklaştı diye boş boş konuşan bakan Başkan adayları İstanbul'da bir köpek suya düştü herkes seferber oldu burda millet sudan zehirlendi daha neler neler bir köpeğe yapılan muameleyi bile göremedik ben de anlamıyom hala neyin yalanı dolanı içindesiniz hastane adlı boş çalışma bende gidiyom açıldı açılalı nöröloktan tut cildiyle ortopedi ve dahiliye doktor lar ilaç veriyor birdaha gidiyoruz benim yapacagım bişey yok diyor daha ne olsun 50 kisi birlikte kontrole gidiyoruz ve depemizde guvenlik buda yeni moda heralde birde stajer doktordan daha havali milleti azarlayip kapiyi Yor sanki normal bir sekilde konusamiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ocak 18:14
02

pelin - o kadar geniş alana ancak o kadar saçma sapan bir hastane yapılabilrdi. hastaların bekleme yerleri daracık nefes alamıyorsunuz alakasız bir şekilde dağınık bütün birimler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ocak 18:14
01

biri - ksü yle devlet hastanesini bir tutuyosunuz bravo ya orda docentler profösorler var azıcık mantıklı düşünün onların bildiğini burda ki doktor nasıl bilsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Ocak 18:14