EDH’de cerrahi onkoloji ve gastroenteroloji uzmanı göreve başlıyor

Elbistan Devlet Hastanesi’nde cerrahi onkoloji ve gastroenteroloji yan dallarında 2 uzman doktor, dönüşümlü olarak hasta kabulüne başlayacak.

EDH’de cerrahi onkoloji ve gastroenteroloji uzmanı göreve başlıyor
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Devlet Hastanesi’nde cerrahi onkoloji ve gastroenteroloji yan dallarında 2 uzman doktor, dönüşümlü olarak hasta kabulüne başlayacak.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinde görev yapan Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Fatih Dolu ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ali Uluer, 20 Mart 2019 tarihinden itibaren Elbistan Devlet Hastanesi’nde dönüşümlü olarak yan dal uzmanı hizmet vermeye başlayacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzmanı Dr. Ali Nuri Öksüz; Elbistan Devlet Hastanesinin geçtiğimiz süreçte il hastanesi seviyesi olan A2 hastane hizmet sunum rolüne geçmesiyle birlikte yeni dönemde birçok özellikli ve yeni hizmetin verileceğini söyledi.

Bu kapsamda yan dal olarak tabir edilen Cerrahi Onkoloji ve Gastroenteroloji özellikli branş hekimlerinin Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinden her hafta Çarşamba günleri dönüşümlü olarak Elbistan Devlet Hastanesinde görevlendirileceğini belirten Öksüz; bu sayede Elbistan ve bölgedeki hastaların bu özellikli branşlara daha kolay erişerek tedavi ve takiplerini Elbistan Devlet Hastanesi bünyesinde yapabileceklerini dile getirdi.

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Akif Türk ise, “Gastroenteroloji, sindirim sistemi kanalı dediğimiz yemek borusu, mide, ince barsak, kalın barsak (kolon) ve makat bölgesi hastalıkları, karaciğer hastalıkları, safra kesesi ve yolu hastalıkları, pankreas hastalıkları ile karın duvarı hastalıklarını inceleyen, yani karın içi organlardan böbrekler hariç tüm organların hastalık ve tanı ve tedavisiyle ilgili bilim dalıdır. Bu uzmanlık alanında hastanemizde hizmet vermesi bu alanda yapılan sevklerin azalmasına neden olacaktır” şeklinde konuştu.

Türk, açıklamasında ayrıca; “Cerrahi onkoloji uzmanının hastanemizde hizmet vermesiyle birlikte erken kanser tanısının konması ve böylelikle hastaların tedavi olanaklarının artmasını sağlayacaktır. Ayrıca ileri evre kanser hastaları içinde tanı, gerekli cerrahi müdahale ve tedavi yöntemlerinin hastanemizde planlanmasında ve tedavilerinin hastanemizde bulunan kemoterapi ünitemizde yapılması önem arz etmektedir. Kemoterapi ünitesinde bu hastalara gerekli tedavi hizmetinin yapılıyor. Hastalarımızın kendi memleketlerinde bu hizmeti almalarının hastalık sürecinde önemli. Hastanemize bu hizmetin getirilmesinde katkısı olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

15 Mar 2019 - 21:22 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.