Dev sağlık tesisi törenle açılacak

Bölgenin en büyük sağlık yatırımının açılışı; Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımı ile yapılacak

Dev sağlık tesisi törenle açılacak
Dev sağlık tesisi törenle açılacak
+4
Video için play'e tıklayın

Sağlık Bakanlığı’nın son yıllarda yaptığı en modern ve donanımlı hastane binalarından biri olan ve içerisinde herhangi bir tadilata gerek duyulmadan istenildiğinde 500 yatak kapasitesine çıkarılabilen, 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi’nin resmi açılışı, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımı ile yapılacak.

26 Mart 2017 Pazar günü saat 11.00’da Karaelbistan Mahallesi’ndeki hastane binası bahçesinde düzenlenecek olan açılış için tüm hazırlıklar tamamlanırken, tıbbi donanımı ile birlikte yaklaşık 100 milyon liraya mal olan hastane binası, mimarisi ile de dikkat çekiyor.

580 adet deprem izolatörü üzerinde yükselen ve 8 şiddetindeki deprem anında bile ameliyat yapılmasına imkân sağlayan 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi, 13 Mart 2017 gününden itibaren hasta kabulüne başladı.

AK Parti Grup Başkanvekilliği ve 64. Hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın yoğun gayretlerinin ardından Elbistan’a kazandırılan dev tesisin temeli, 19 Mart 2015 günü geniş katılımlı bir törenle atılmıştı.

Dev tesisin temel atma töreninde bir konuşma yapan Mahir Ünal, bölge halkının vip sağlık hizmetine kavuşacağına işaret ederek, akıllı bina olarak tabir edilen hastane inşaatının en kısa sürede tamamlanacağını söylemişti.

KLV İnşaat tarafından yapılan 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi, bünyesinde ilkleri barındırıyor. Poliklinik ve servis binaları birbirinden bağımsız olarak inşa edilen hastane binasında, 35 yataklı acil servis bölümü de bulunuyor.

Yancar: Bölgenin en büyük hastanesi

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Semih Yancar, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın katılımı ile 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi’nin açılışını yapacaklarını ifade ederek, devasa tesisin Elbistan ve bölgesine hayırlı olmasını diledi.

Yancar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın açılış için Elbistan’a geleceğini ifade ederek, Elbistan Devlet Hastanesi’nin bölge halkına hitap edecek donanıma sahip olduğunu kaydetti.

Başkan Kısaca, açılışa davet etti

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, bölgenin en büyük sağlık tesisinin açılışının 26 Mart 2017 Pazar günü saat 11.00’da yapılacağını ifade ederek, açılış törenine tüm Elbistan halkını davet etti.

Açılışa Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katılacağını belirten Kısaca, tıbbi donanımları ile birlikte 100 milyon liraya mal olan sağlık yatırımının, Elbistan’ın yanı sıra çevre ilçelere de hizmet sunacağını vurguladı.

Başkan Kısaca, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Sağlık alanında bugüne kadar bölgeye yapılmış en büyük yatırım olan, 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi’nin açılışını, Sağlık Bakanımız sayın Recep Akdağ ve Bakanımız sayın Mahir Ünal’ın katılımı ile yapacağız. 580 adet deprem izolatörü ile güçlendirilen ve inşaat alanında son teknolojinin kullanıldığı devasa tesis, bu bölgenin sağlık merkezi olacak. Elbistan ölçekli, Kahramanmaraş ölçekli düşündüğümüzde tamamen yeni teknolojiye uygun, en teknolojik cihazlarla, ameliyathanelerinden, yoğun bakım ünitelerine, çocuk oyun alanlarına kadar ilk kez uygulanan sistemlerin yer aldığı hastanemiz, deprem izolatörlerinin ilk kullanıldığı hastanelerden bir tanesi. Kahramanmaraş genelini düşündüğümüzde, özellikle AK Parti’den önceki dönemde 10-15 yıl geriye baktığımızda, Kahramanmaraş’a sağlık yatırımı açısından gelen ödenek, şuan sadece bizim hastanemize harcanan miktarı bile karşılamıyor. AK Parti iktidarı ile birlikte sağlık ve birçok alanda vatandaşımızın yüzü gülüyor.

Bu hizmetin yatırıma alınması, temelinin atılmasından bugüne kadarki her aşamasının takibi noktasında büyük gayret sarf eden 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Mahir Ünal ve Kahramanmaraş milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Pazar günü saat 11.00’da yapılacak olan açılışımıza tüm Elbistan halkını davet ediyorum.”

Bölgenin en büyük hastanesi

İçinde herhangi bir tadilat veya düzenleme yapılmadan, istenildiği taktirde 500 yatak kapasitesine ulaşabilen Elbistan Devlet Hastanesi’ndeki servis odalarında, buzdolabı, televizyon, dolap ve akıllı çağrı sistemleri yer alıyor. Servis odalarında 2 hasta yatağına göre donanım hazırlanırken, 300 yatak kapasitesi nedeniyle her odaya bir yatak bırakılıyor.

Hastanenin tıbbi donanımı, mobilya ve mefruşatı için ise, 18 milyon 72 bin liralık alım yapıldı. Elbistan Devlet Hastanesi’nin tıbbi cihaz ve cerrahi alet-malzeme alımı için 9 milyon 141 bin TL, strerilizasyon malzemesi alımı için 455 bin TL, ameliyathane demirbaş malzeme alımı için 873 bin 396 TL, tıbbi demirbaş alımı için 713 bin 773 TL, hasta karyolası ve hasta başı malzemeleri alımı için 918 bin TL, mobilya, perde, tabela ve mefruşat alımı için 2 milyon 135 bin TL, bilgisayar, yazıcı, tv ve buzdolabı alımı için 1 milyon 675 bin TL, su ve yakıt tankları kömür taşıma sistemi, mutfak ve çamaşırhane ekipmanları alımı için 699 bin TL olmak üzere Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği kanalı ile 16 milyon 612 bin TL’lik malzeme alımı yapıldı. Diğer yandan Sağlık Bakanlığı tarafından da tıbbi cihaz ve malzeme alımı için 1 milyon 460 bin TL harcandı. Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından yapılan alımların toplamı 18 milyon 72 bin TL olarak kayıtlara geçti.

Hastanede;125 poliklinik odası, 10 ameliyathane, 20 adet yoğun bakım ünitesi yer alıyor. Hastanede ayrıca 13 adet görüntüleme odası, 14 adet diyaliz yatağı, 20 yataklı genel yoğun bakım ünitesi, 10 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve 35 yataklı acil servisi yer alıyor.

Fotoğraflar Drone ile çekilmiştir

24 Mar 2017 - 14:13 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

26

Mevlüt ÇANAK - ALLAH düşürmesin,yokluğunu da vermesin!Çok Güzel bi Hastane olmuş.Sebep olanların Atasına,Ecdadına rahmet olsun!Hayırlı olur İnşaAllah!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
25

demircilikli - helal olsun yaptıranlara emegi gecen herkesin hakları kabul olsun Allah razı olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
24

Kasım kara - Elbistan rumuzlu, yarın mevlam korusun hastane kavşağında bir trafik kazası olur bir kaç kişi ölürse beni anlarsın.benim demek istediğim madem bu dev hastane yapılacak eş zamanlı yol kavşak ve ilçe donemecleri de yapilmaliydi önlem olarak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
23

Vatandaş - Adnan kardeşim. ...

O zaman benim vergilerim üzerinden birileri siyaset yapmasın. En azından bunları biz yapıyoruz demesinler. Bunların daha iyilerine layık bir milletiz biziden alınanlarla bize hava atmasınlar. Haaa sen bunu kabullene bilirsin yapı meselesi o bende yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
22

Atilla - Tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun..rabbim devletimize milletimize zarar vermesin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
21

kasim kara - eyvAllah kardeş iltifatina teşekkürler.elbistanin sahin tepesiyle ketizmenin daglariyla falan işi olamaz.sehirler batıya doğru gelişir büyük kentlere giden ana yola yapılaşma şehir girişi ve vizyonu olur.hastane konumu çok güzel yere konuslandi.insAllah teknik üniversite kampusu elbistan afsin ortasına yapılacak.duble yollar bittiğinde en popüler en parlak yerleşim yeri bölgesi yeni devlet hastanesi hinterlantı olacak.eger elbistan gerçek manada kentlesmeyi yakalamak istiyorsa şehrin girişi vitrini olan karelbistan bölgesini imar imaj ve konutlasma bakımından kentsel dönüşüme revize etmek zorunda çünkü bu taraf batı girişi yani büyük kentlere gidilen ve gelenlerin ilk muhatap olduğu oturum alanları

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
20

Celal - Hastanede yanık ünitesi ve anjiyo ünitesi yok ve olmayacak bu memleketin en büyük sorunu kalp krizinde yine dışarıya sevk var yolda ölüm var. İkincisi daha bugün trafik kazasında yaralanan hastalar maraşa sevk edildi. Yani maraşa malatyaya sevk aynen devam ediyor ve edecek hal böyleyken sev sağlık tesisi başlığı manidar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
19

Biğra - Napsınlar ordaki evleri yıkıp villami yapsınlar .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
17

adnan - vergilerle yapıldı diyen vatandaş bu güne kadar vergi vermiyormuyduk.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
16

ERCAN4646 - Ambulans giriş ve çıkış yolunun bağımsız olmalı, Normal giriş ve çıkış farklı olmalı...Emeği geçenlerden ALLAH razı olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
15

Furkan - Bu yapıt için emeği geçen tüm çalışanlarımızın ellerine sağlık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
14

Kasım kara ya - Bilemişler demi şahin tepesine yapılacaktı orda kilerin havası biraz daha artacaktı demi. Birde konut fiyatları az ya 2 katına çıkacaktı demi. Karaelbistan yerleşim için en güzel yer tabi ki ileride daha güzel yerleşim olcak dönüşüm olcak. Hem şehrin girişi. Hem görkem için güzel yer önündeki eski hastane yıkılınca göreceksin ESERİ o zaman. Yerleşim için en güzel yer biraz meyilli olması lazım maraş gibi bayır olmasın çarşı gibi de düz olmasın. Çok ideal yer seçtiler helal olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
13

Vatandaş - Vatandaş vergileriyle yapılan bir tesis. Hiç bir siyasetçinin cebinden tek bir kuruş dahi çıkmadı. Bu eser tamamen millet vergileriyle yapıldı onun için kula kulluk etmeyin. Vesile olanlardan Allah razi olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
12

Vatandaş SORUYOR - şu sorularımın cevabını yetkililerin ya da Elb.sesinin vermesini isterim:1:Bu bina sağl.bakl.bütçesi ile mi yapılmıştır?2:yap-işlet-devret modeliyle mi yapılmıştır?3 Yoksa KLV inşaat şirketine sağlık bakanlığının bu arsası devredilip KLV inşaat şirketi mi yapmıştır?4:Şimdi en can alıcı soruma geçıyorum:KLV inşaat şirketinin yaptığı bu binayı Sağlık Bakanlığl adı geçen inş.şirketinden kirama yöntemiyle mi açıyor?bu kiralama 25 yıllık taahhütle mi olmuştur?bu kiralama yıllık KAÇ MİLYON DOLARDAN yapılmıştır?Hastanenin bilgi-işlem,temizlik,görüntüleme,otopark,yemekhane,kafe vb.yerlerin işletmesi de inş.şirketine mi bırakılmıştır?Yoksa bu hizmetlerin bedeli taahhüt edilen kiralama bedelinin içinde mi hesaplanmıştır?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
09

ELBİSTAN - KASIM KARA SENİN GİBİLER HER GÜZELLİĞE BİR BAHANE BULURLAR. HAYAT BOYU MULU OLAMAZSINIZ BU KAFAYLA . ALLAH ISLAH ETSİN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
08

Kasım kara - Dev sağlık tesisi havadan drone ile çekilmiş fakat her yeri gecekondu eski baraka evlerle sarılı..hiç bir yerden doğru dolek gözükmüyor bu dev tesis millet hep havadan mı izleyecek bu hastaneyi ki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
07

selim - Zemin etüdleri uygun çıkmadı teknik detayları bilmeden yorum yapmayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
06

Baki - Bu hastane saraykent şeker arazisine yapılacaktı en uygun yer orasıydı yer tamamen yanlış.Hastane yapılmış iyi güzelde neden güzel gözle göremeyecek herkes bunu görmek ister değil mi en azından ben isterim güzelce göründüğünü

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
05

selim uğur - sayın sağlık bakanı lütfen belediye bakım evini de hastane sahasına katın çok çirkin duruyor hastane yanında

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
04

sami delice - bu elbistandan gelenler hasteniye nerden dönecek. hastaneden tedavisi bitip afsin afsin ve celaya giden hastalar nereden dönüş yapıp gidecek..niye önceden tedbir almadiz bu anı beklediz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
03

Yapalaklı - Hastanemize doçentler ve profesörler gelecek inşAllah. Üniversite hastanesinden görevlendirmeyle belli günler gelip ameliyat yapsalar?Ya da bizim orayı tıp fakültesi yapacaklarmış. Aslı var mıdır?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
02

Elbistanlı - Hastane iyi güzel de oradaki doktorları sağlık bakanlığı bi Gözde geçirmesi lazım bazılarını Allah'a havale ediyorum Allah bildiği gibi yapsın ELB sesi reklam yapıyor bu gün kalp kriz hast helikopter ambulans ile filan hasteneye sevk ettik diyorlar ben hastamı götürdüm ilgilenen olmadılar şimdi yoğun bakımda ölüm savaşı veriyoruz ben onları Yüce Allah'ım havele ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13
01

yerli ve milli - vatandaş daha önce vergi vermediğinimi sanıyorsun.o vergileri yiyip memlekete bir çivi çakmayanların boğazında kalsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:13