Ameliyat Teknikerleri Günü törenle kutlandı

Genel Başkanlığı’nı Elbistanlı Funda Aytaç’ın yaptığı Ameliyathane Teknikerleri Derneği ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ortaklaşa düzenlediği program ile Ameliyathane Teknikerleri Günü kutlandı.

Ameliyat Teknikerleri Günü törenle kutlandı
Ameliyat Teknikerleri Günü törenle kutlandı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Programa; ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, Söke Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emine Gerçek, Ameliyathane Teknikerleri Derneği Başkanı Funda Aytaç, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılışı nedeniyle bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, kendisinin de diş hekimi olduğunu belirterek, ameliyathane ortamını ve bu mesleğin zorluklarını bildiğini söyledi. Prof. Dr. Özer, sağlık personelinin yaptığı işin önemini vurgulayarak “İnsana dokunan bu mesleği gerçekten önemsiyoruz” dedi.

Ameliyathane Teknikerleri Derneği Başkanı Funda Aytaç ise, mesleğin tanımını yaparak kanuni dayanakları konusunda bilgiler verdi. Aytaç, ameliyathane teknikerlerinin görev ve sorumlukları hakkında yaptığı sunumda mesleğin püf noktalarını genç teknikerlerle paylaştı.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meryem Nil Kaan da, kendi deneyimlerinden yola çıkarak ameliyathane ortamını ve mesleğin önemini anlattı. Ameliyat ekipmanları ve kullanımı konusunda bilgiler veren Kaan, ameliyathanelerde hasta ve çalışan güvenliğini vurguladı.

Uzman Hemşire Nurten Atay ise, yaptığı sunumda endoskopinin Türkiye tarihini anlatarak endoskopi ve laparoskopi hakkında bilgiler aktardı. Kaan, gelişen teknolojiyle birlikte hastaların sorgulayabildikleri bir dönemde olduğunun altını çizerek sağlık alanında çalışanların sürekli kendilerini yenilemeleri gerektiğinin altını çizdi.

02 May 2017 - 15:39 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.