Almanya’da anjiyo oldu, felç kaldı

Almanya’daki bir hastanede anjiyo olan Hamza Deveci, yanlış damardan girilmesi ve yapılan yanlış işlemler sonucunda sol tarafının felç kaldığını iddia etti.

Almanya’da anjiyo oldu, felç kaldı
Almanya’da anjiyo oldu, felç kaldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Yaklaşık 35 yıl önce Almanya’ya giden ve Berlin’e yerleşen 61 yaşındaki Hamza Deveci, 2015 yılında yaşadığı rahatsızlık sonucunda acil olarak gittiği hastanede, anjiyo yapılmasına karar verildi. Eşi Fatma Deveci ve 2 çocuğundan habersiz bir şekilde yapılan anjiyonun ardından vücudunun sol tarafında felçlik hisseden Hamza Deveci, aradan geçen sürenin ardından koltuk değneğine mahkum hale geldi.

Almanya’daki hastanede yapılan yanlış uygulamalar sonucunda felç kaldığını savunan Hamza Deveci, doktor ve hastane hakkında dava açtığını ancak, kendisinin tuttuğu avukatın da hastaneden yana tavır aldığını iddia etti.

Hamza Deveci, “Yaşadığım kalp rahatsızlığı nedeniyle acil olarak hastaneye kaldırıldım. Burada bana anjiyo yapıldı. Anjiyonun ardından sol tarafım felç kaldı. Şuanda koltuk değneği ile zar zor yürüyebiliyorum. Anjiyoyu yapan doktor yanlış damardan girmiş, bu sırada beyin kanaması geçirmişim. Beni başka bir hastaneye nakletmişler. Anjiyoya ait CD’yi aldım ve avukata verdim. Avukat CD’yi tekrar bana verdiğinde, anjiyonun hatalı yapılan kısımlarının kayıtlardan çıkarıldığını gördüm. Avukat bile hastaneden yana tavır almış. Mağdur olduk. Maddi-manevi hakkımın ödenmesini istiyorum. Bir Alman vatandaşı Türkiye’de yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle hakkını arayabiliyorsa, ben hem Alman hem Türk vatandaşıyım, benim de hakkımı Almanya’da aramam gerekmez mi? Almanya’da yaşayan gurbetçilerimizin de tedavileri için Türkiye’yi tercih etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Eşi Fatma Deveci ise, Hamza Deveci’nin anjiyo olduğunu sonradan öğrendiğini ifade ederek, “Eşimin anjiyo yapıldığı hastaneye gittiğimde eşimin hastanede olmadığını söylediler. Nereye götürdükleri hakkında bir bilgi de veren olmadı. Bende bunun üzerine polise başvurdum. Polisin yaptığı araştırma sonucunda eşimin başka bir hastaneye nakledildiğini öğrendim. Almanya gibi bir ülkede insanların hayatı bu kadar ucuz mu? Biz bu konuda çok mağdur olduk. Dava açtık ancak, bizim teslim ettiğimiz deliller bile karartılmış. Hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sesleniyorum; Lütfen bize yardım etsinler” diye konuştu.

Elbistan’a bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde akrabalarının yanında kalan Deveci ailesinin başlattığı hukuk mücadelesi sürüyor.

11 Ağu 2017 - 14:45 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

DR - ÇOK GEÇMİŞ OLSUN . NE YAZIK Kİ ANJİO YAPARKENBÖYLE İSTENMEYEN DURUMLAR OLABİLİYOR. TELLE DAMARDAN İLERLERKEN SIRTTAKİ DAMARDAKİ BİR PIHTI ORDAN KOPUP BEYİNE GEÇEBİLİR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ağustos 14:45