Açılışta Elbistan’a Yanık Ünitesi sözü

300 Yataklı Elbistan devlet Hastanesi’nin açılışı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımı ile yapıldı.

Açılışta Elbistan’a Yanık Ünitesi sözü
Açılışta Elbistan’a Yanık Ünitesi sözü
+11
Haber albümü için resme tıklayın

300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi’nin açılışı, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katıldığı muhteşem bir tören ile yapıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, açılışta yaptığı konuşmada, Elbistan’a birbiri ardına sözler verdi. Bakan Akdağ, Elbistan Devlet Hastanesi bünyesinde Yanık Ünitesi kuracaklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın son dönemde yaptığı ve akıllı bina olarak tabir edilen son teknoloji ile donatılmış 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi, düzenlenen muhteşem bir tören ile hizmete açıldı.

Hastane binası önünde düzenlenen açılış törenine; Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İlker Çitil ve Nursel Reyhanlıoğlu, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanı Murat Bulut, Elbistan Devlet Hastanesi Yönetici Dr. Nedim Kızılkaya, kamu kurumlarını yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, törende ilk konuşmayı, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan yaptı.

Bir hayalin gerçeğe döndüğü günü yaşıyoruz

Daha sonra mikrofona, 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal davet edildi. Ünal, Elbistan’da bir hayalin gerçeğe döndüğü günü yaşadıklarını söyledi.

Elbistan’a dünyanın en son teknolojisi ile donatılmış bir hastane kazandırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Mahir Ünal, “Bugün bir hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Ve hep birlikte bir hayalimizin gerçekleşmesine şahitlik ediyoruz. Ben, Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’a çok teşekkür ediyorum. 2011’de milletvekili adaylığım açıklandığında bana demişti ki; ‘Sen şimdi gidiyorsun. Elin boş gitme. Ve bu hastane projesini 2011’de bana göstermiş ve inşallah bu hastaneyi yapalım demişti. O gün sözünü verdi. Bugün de açılışını yapmak için aramızda. Ben kendisine hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum. Aynı bir ülkeyi, bir şehri evlatları ayağa kaldırır. Erzurum’dan güzel bir adam çıktı ve sağlıkta dönüşüm projesiyle Türkiye’nin sağlık sorununu çözdü. Ve sonra 3 yıl ara verdi. Ben şahidim, bu 3 yıl içerisinde 65 ülkede sağlık danışmanlığı hizmeti verdi. Yani 65 ülke Recep Akdağ’a ‘siz bu sağlıkta dönüşümü nasıl gerçekleştirdiniz, biz de anlatır mısınız’ diye fikir sordu. O yüzden ülkeler kolay evlat yetiştirmiyor; yetiştirince de güzel yetiştiriyor. Bu ülke Recep Tayyip Erdoğan diye bir evlat yetiştirdi ve o arkadaşlarıyla yola çıktı; bugün Şardağı’nın eteğinde dünyanın en son teknolojisi ile donanmış bir hastaneye Elbistan’ımız kavuştu. Demek ki hayal edince oluyormuş. Demek ki yürüyünce yollar kat ediliyormuş” dedi.

15 yıllık iktidarları boyunca hizmet ederken ‘hayırcı’ ve ‘istemezük’ diyen bir cepheye karşı mücadele verdiklerini kaydeden Mahir Ünal, bu zorluğu da, “Biz bu hizmetleri, bir taraftan şeytan taşlayıp; bir taraftan tavaf ederek gerçekleştirdik” cümlesiyle tanımladı.

Hizmetler ikiye katlanacak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesiyle hizmetlerin ikiye katlanacağını vurgulayan 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, şöyle devam etti:

“Siz bize inandınız. 15 yıl boyunca biz bir taraftan millet bilmez diyenlerle, millet anlamaz diyenlerle, asıl biziz kararı biz veririz; devleti biz yönetiriz diyenlerle mücadele ettik. Bu ülkede 2 tane siyasi damar vardır. Birincisi; söz de karar da milletindir diyenler. Bir de maalesef Zigana Dağının tepesinde portakal yetişmez demokrasi de neymiş; millet bu işlerden anlamaz diyenler. Ve rahmetli Adnan Menderes’ten bugüne kadar söz de karar da milletindir diyenlerle millet bu işlerden anlamaz diyenler hep mücadele ettiler. Ama her zaman millet kazandı. Onlar her şeye ‘hayır’ dediler; onlar ‘istemezük’ dediler. 3.köprüye hayır, 2.köprüye hayır, 3.havaalanına hayır. Milletin hayrına olan her şeye bunlar hayır dediler. Şimdi milletin iktidar olacağı vesayet odaklarının devletten temizleneceği, artık hükümetleri milletin doğrudan seçeceği, güvenoyunu milletin vereceği yeni bir sisteme geçiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiyoruz. Siz, o zaman asıl hizmetleri görün. Biz bu hizmetleri, bir taraftan şeytan taşlayıp; bir taraftan tavaf ederek gerçekleştirdik. Şimdi artık her şeyin; sözün ve kararın milletin olduğu bir dönemde inşallah hizmetler ikiye katlanacak.”

Elbistan’ın birçok hizmete kavuştuğunu ve birçoğunun da yapımına devam edildiğini belirten Mahir Ünal, konuşmasını, “Elbistan’ımızda hastanemiz bugün açılıyor. Bir ile yakışır hükümet konağımız açıldı mı? Adliye binamız yapılıyor mu? Gençlik Merkezimizde 15 bin genç üyemiz var mı? 3 bin kişilik kapalı spor salonumuz yapılıyor mu? Doğalgazımız geldi mi? Duble yolumuz yapılıyor mu? 40’a yakın okul yapıldı mı? Peki, 16 Nisan’da ne diyeceğiz? Biz, Elbistan’a ve Elbistan’ımızın heyecanına güveniyoruz. Ama en çok hanımefendilere güveniyoruz. Hanımefendiler, bu hizmeti bugünlere siz getirdiniz, siz taşıdınız. AK Parti’ye en büyük desteği siz verdiniz. Çünkü siz bu evlatlarınızın, çocuklarınızın yaşayacağı Türkiye’yi kurmak için gece-gündüz çalıştığını en iyi siz biliyorsunuz. Gece-gündüz çalışan, ‘Durmak yok yola devam’ diyen bu evlatlarınıza Nisan’da bir kez daha ‘Durmak yok yola devam’ diyeceksiniz. Bu hizmet hayırlı uğurlu olsun. Allah, yar ve yardımcımız olsun” cümleleri ile tamamladı.

Bakan Akdağ müjdeler verdi

Son olarak mikrofona davet edilen Bakan Akdağ, alkışlar eşliğinde kürsüye geldi.

Hastanenin yapımında en büyük payın Mahir Ünal’a ait olduğunu vurgulayan Bakan Recep Akdağ, konuşması sırasında birçok müjdeler verdi.

Bakan Akdağ, “Bugün açılışını yaptığımız hastanemiz, Elbistan’a yapılan birçok yatırımın önemli bir halkası. Çok mütevazı olmayalım belki de en önemli halkası. Elbistan’a, Kahramanmaraş’ın diğer ilçelerine, merkeze hangi hizmetleri taşıyabiliriz diye konuşuyoruz. Ama özellikle ifade etmem gerekir ki; başından beri AK Partimizde çok büyük hizmetleri olan, genel merkezimizde çok büyük hizmetleri olan, grup başkanvekili olarak, Kültür ve Turizm Bakanı olarak çok büyük hizmetleri olan değerli kardeşim Mahir Ünal’ın bu eserdeki payı, en büyüğüdür. Biraz önce kendisine de söyledim. ‘3000 kişilik kapalı spor salonu, Mahir kardeşim Erzurum’da yok ne yapıyorsun?’ Bizde sözünü aldık, Erzurum’da 7500 kişilik salon yapılacak ama daha yapılmadı. Bu ne çabukluk helal olsun yani.

Buradaki hastanemiz 300 yataklı bir hastane. Elbistan’a ve çevresine hizmet edecek. Sordum arkadaşlarıma, burada 40 yoğun bakım yatağımız var. Her kardeşim, her Elbistanlı bakanlığımızın hastanesinde bir odada tek yatacak, her türlü mahremiyetine riayet edilecek, mükemmel hizmet alacak. Ama yine sordum şuanda hastaneye getirmediğimiz ne var? Hastanede henüz yanık ünitesi yapmamışız. Şimdi bu hastanenin içindeki bir alanı da inşallah yanık ünitesi olarak geliştireceğiz. İkincisi yine hastanenin içinde, özellikle yaşlı ve uzun süre yatağa bağlı hayatını geçiren, felç geçiren kardeşlerimiz uzun süreli bakacak, bakım yataklarını geliştireceğiz. Elbistan tek başına olmaz ama çevre ilçelere de hizmet verdiği için bir taş kırma makinesi de getireceğiz” dedi.

Elbistan’dan Kahramanmaraş’a müjdeler veririz

Bakan Recep Akdağ, Kahramanmaraş merkezde yapılacak hizmetlerle ilgili olarak ta, şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş ile ilgili de buradan bazı müjdelerim olacak. Elbistan’dan Kahramanmaraş’a müjdeler veririz. Önümüzdeki aylarda yıllarda yapacaklarımızı da ifade etmek istiyorum. Malumunuz şehirde mükemmel bir hastanemiz var. O hastanenin genişçe bir kampusu var. Oraya 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi düşünmüştük, 100 yataklı psikiyatri, 100 yataklı fizik tedavi, toplarsak 900 yatak yapıyor. Buna 100 yatak daha ekleyerek, burada ilk defa ilan ediyorum Kahramanmaraş’ımıza sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatları ile şaheser bir şehir hastanesi kazandırmış olacağız. Şehrin içinde 2 hastanemiz var. Bu hastanelerin birinin alanında da yeni bir bina yaparak, inşallah şehrin içinde de 300 yataklı yeni bir hastane yapacağız.”

Bir gece içinde esfel-i safiline yuvarlandılar

Bakan Recep Akdağ, konuşmasının devamında, “15 Temmuz’da bir çete FETÖ çetesi, bu milletin üstüne bir zulüm rejimi, bir baskı rejimi, bir diktatörlük rejimi kurmak için geldi ama sizin iman dolu göğsünüze çarptılar ve bir gece içinde esfel-i safiline yuvarlandılar” dedi.

Bakan Akdağ, “Bütün bu hizmetler nasıl oldu? Türkiye’de daha önce de hizmet yapanlar oldu, Allah razı olsun. Biraz önce baktım aşağıda hastanemiz zamanında o hizmeti de buraya getirenler elbette bu güzel insanlara hizmet için getirdiler. Ama daha sonra kötü dönemler yaşadık. Maalesef darbeler geçirdik. Bu ülkede göz bebeğimiz bir başbakanın asıldığı bir 60 ihtilalini yaşadık. 80 ihtilalinden sonra yine darbeci generallerin, ‘bir sağdan astık, bir soldan astık’ diye övündükleri, çocuklarımızın yaşlarını büyüterek darağaçlarına gönderdikleri günleri yaşadık. Sonra 28 Şubat sürecini yaşadık. Adeta bu ülkede inancını yaşamak isteyenlerin önüne, art arda duvarların örüldüğü, bariyerlerin konulduğu günlerdi. Onlar 1000 sene devam edecek demişlerdi. O zulüm dönemi, işte bu milletin gözbebeği bir lider gelince, Recep Tayyip Erdoğan siyaset meydanına çıkınca tuzla buz oldu ve tarihin çöplüğüne atıldı. Bugün eğer bu eserler Kahramanmaraş’ımıza, Türkiye’ye kazandırılmışsa bu gerçekten güçlü bir liderliğin sonucudur. Ama bu süre içinde biz bir taraftan cumhurbaşkanımızla yol alırken, öbür taraftan sürekli engellerle karşılaştık. Yeri geldi yargı tarafından, yeri geldi askeriyenin içindeki cuntalar bizi engellemeye çalıştı ve nihayet 15 Temmuz’da bir çete FETÖ çetesi, bu milletin üstüne bir zulüm rejimi, bir baskı rejimi, bir diktatörlük rejimi kurmak için geldi ama sizin iman dolu göğsünüze çarptılar ve bir gece içinde esfel-i safiline yuvarlandılar. Bu büyük millet o gün gösterdi ki, hiçbir zaman baskıya boyun eğmez, hiçbir zaman darbeye, diktatörlüğe bundan sonra yol vermeyecek. İşte bundan dolayı bütün milletin bu kararlılığını sizin huzurunuza getirdik. Oturduk, sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, MHP’nin Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli’ye oturdular, konuştular ve huzurunuza bu Anayasa maddelerini getirdiler. 16 Nisan’a giderken bir tek gayemiz var, bundan böyle milletin hakimiyetini milletin kararını baltalayacak, onun üzerine çıkacak bütün vesayet odaklarını Allah’ın izni ile yok etmek için 16 nisan’a beraber gidiyoruz. Sözün tamamen sizde olduğu bir döneme gidiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu çıkıp ne diyor? Onlar diyorlar ki; bir tek adam dönemi yapacaksınız. Halbuki kendi tarihlerine, kendi sicillerine dönüp bir baksalar, tek adamlığın ne olduğunu, baskının zölmün ne olduğunu görecekler. 1946’da millete, sizin dedelerinize, benim dedelerime açıktan oy kullandırtıp, gizliden saydılar. 1950’de milletin iktidara getirdiği Menderes’i 1960’ta darbecilerin önünü açarak maalesef darağaçlarına gönderdiler. Biz şunu biliyoruz; Recep Tayyip Erdoğan’ı şöyle tanıdık. Üzerine çamur atmaya çalıştığı ama o çamurun tutmayacağı o büyük lideri biz şöyle tanıdık. Erdoğan, milletin ile beraber tankların karşısına çıkan, F16’ların karşısına çıkan, helikopterlerden açılan ağır ateşlerin karşısına çıkan milletin büyük lideri olarak bugün karşımızda. Rabbim kendisinden razı olsun” diye konuştu.

Birlik ve beraberlik çağrısı

Bakan Recep Akdağ konuşmasını, birlik ve beraberlik çağrısı ile tamamladı. Akdağ, şöyle konuştu:

“Hangi partiye oy vermiş olursanız olun, gün birlik olma günüdür. Gün PKK terörünün ve diğer terör örgütlerinin, FETÖ çetesinin bir daha başını kaldırmaması için beraber olma günüdür. Elbistanlılar olarak bugünde beraber olmaya, güçlü bir evet sesi çıkarmaya hazır mıyız? Güçlü bir Türkiye için, çocuklarımızın geleceği için, dosta-düşmana, buradan Almanya’sına da, Hollanda’sına da ‘söz de karar da milletindir’ demek için hazır mısınız? 16 Nisan akşamı hepimiz için yepyeni bir gün olacak. Büyük Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin şaha kalktığı bir tarih olacak inşallah. Elbistan her zaman milletin, devletin, vatanın ve al bayrağın ihtiyacı olduğu zaman ayağa kalkmıştır. Her zaman şahlanmıştır. Allah’ın izni ile 16 Nisan’da bunu bir kez daha göstereceğiz. Cenab-ı Allah hiç kimseyi hasta etmesin ama hasta olduğunuz zaman da bu gibi hastanelerin eksikliğini de vermesin.”

Açılış kurdelesi kesildi

Konuşmaların ardından, 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi’nin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a kufi sanatı ile yapılmış bir tablo hediye etti.

Bakan Akdağ ve Mahir Ünal, son olarak servislerde tedavi gören hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

26 Mar 2017 - 11:51 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

20

Elbistanlı - Caddelerdeki çukurlar doldurulursa iyi olacak çukurdan kaçarken bir vatandaşa çarpıcaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
19

Mustafa Köl - Hayırlı olsun inşAllah!... Emeği geçenlere biz de teşekkür ediyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
18

Aslan yalavaç - Fizik tedavi hastalıkları ve egzersiz salonu'da eklenmeli bence....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
17

Il olmak yakışır - HASTANE cix YA BAZI ÇALIŞAN ların HAVAsından geçilmiyo IL olmayın BAZI HIZMETLERI aksadıgı GIBI DOKTOR DA GElmiyor 80 BIN KIŞI NIN ZEHIRLENDIGINDE oldugu gibi GELEN DE isyan DA Idi BU yatırımda KATKI SAGLIK HERKESE tesekkur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
16

Ahmet - Doçentler ve profesörler de Elbistanımıza gelecek inşAllah...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
15

Abdurrezak corcu - Emeği geçene sebep olana ecdadına rahmet ola

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
14

Doğru söz - Açılışı yapılan hastanenin Elbistan'a yakışır bir hastane olduğunu belirtmek isterim tabi geç kalınmış bir proje... bakanımızın birde gelip Elbistan'ımızın yollarında gezmesini isterdim yollarımızın ne kadar bozuk bakımsız olduğunu Elbistan'a ne kadar yatırım yapıldığını görmesini isterdim. Bu arada geçtiğimiz yaz içtiğimiz Sudan da bir bardak ikram etmek isterdim. Benim için partiden çok memleketim önemli...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
13

Zekerya - Halkın vergisiyle yapılan projeleri referandum malzemesi yapmak doğrumu şimdi; parasını verdiğin şey nerden hizmet oluyor. Bu halkı sadaka kültürüyle uyuttunuz yıllardır. O hastane halkın, akp nin değil!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
11

hasta - Ahmet kardeşim doçent profesör istemiş ama herhalde bilmiyor olacak ki şu an Maraş üniversitesinde bile adam akıllı doçent profesör yok. Herşeyi bırakalım hastanede anjio odası yok. yazık değil mi bunca emeğe..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
10

Ahmet - Yaşli amca gercek vatan evladi.Bu yaşta bu sicakta yaşli amca en önde. Amca sana Allah sağlik sihhat uzun ömür nasip eylesin.Sayin parti başkani Yunus Bey meydana bak hakiki insanlari gör.Partiye oy vermeyip sövüp sayan işe aldiklariniz nerede? Oy verip boşta gezen hakiki partililer ancak bu kadar doldurabildi meydani.Sayin editör inşAllah yayinlarsiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
09

Gerçek vatandaş - 01-02-2017 TARİHİ İTİBARİ İLE ELBİSTAN İLÇESİNDE ANJİO aleti BULUNMAMAKTA İDİ- Hastalar en kritik durumda hani hayat memat meselesi denir ya o halde Malatya ve maraşa ambulans yada kendi imkanları ile gidiyordu...KOSKOCA ELBİSTAN DA...ALLAH gerek etmesin Yanığı deriyi bevliyeyi boş verin ,ANJİO aleti varmı Tıkanık Kalp damarı açmaya,Birde Temiz suynan Eski pınarbaşını istiyoruz,Dahada gayrı Ankara dan bu yana geçmeyin bunlar olsun,ALLAH razı olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
08

Ahmet can - Ahmet beyin yaptığı yorum herşeyi anlatıyor anlayana.liyakat sıfır böyle bi beklentide yok herşey torpil oy

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
07

Muhammet - Yaşasın seçim 65000 kişi sudan zehirlenirken neredeydiniz.yada o meydanı dolduran neden meydanlara ınmedi yaşasın seçim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
06

eren er - sn bakanım bölge hastanesi yanına fizik-tedavi ve Deri - Zührevi hastanesi de şiddetle ihtiyacı var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
04

Derviş Yüce - Sayın Ünal'ın, hayır diyen vatandaşlarımız için "şeytan taşladık" şeklindeki ifadesini çok yadırgadım.İfadeler, hitaplar insanlarımızı üzmemeli, incitmemelidir kesinlikle.Sağlıklı bir içecek su bırakmadılar.Sanırım yakında bu hastane de tıklım tıklım su zehirlenmesiyle dolacak.Hava kirliliğimiz ise had safhada.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
03

EL TURKO - 10 BİN kişiyle seçim bürosu açan AK PARTİDEN 300 kişiyle EVET bürosu açan AK PARTİYE başarılı bir şekilde GEÇİŞ yapılmıştır...! bu hastanenin normalde en az 30 BİN kişinin katılımıyla yapılması gerekirdi...! AK PARTİYİ elbistanda kimlerin ne hale getirdiği ortada...böyle büyük bir hastanenin açılışına bile halkımız GELMİYORSA kendinizi bir yoklayın derim...! sakın ha,bu halk NANKÖR ayaklarına yatmayın,HALKIMIZ REİSİN ARKASINDA DİMDİK DURUYOR...sorunu kendinizde arayın...!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
02

OGUZ - AHMET BEY;

SANIRIM SEN ONLARDAN BIRISIN YADA PARTİLİ GÖZÜKÜP YALAKALIK YAPANLARDANSIN, HERSEYI HAZMEDİP HAZMEDEMEDİGİN BURADAN BELLİ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51
01

vatandaş - Ahmet bey gayet güzel bir şekilde olayı anlatmış, birileri gocunduğuna göre sanırım yarası var. Anlatabildim mi Oğuz efendi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:51