150 milyonluk yatırım gün sayıyor

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, birçok yeniliği ve en son teknolojiyi bünyesinde barındıran 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin tamamlandığını ve Mart ayı içinde hizmete açılması için çalışmaların yapıldığını belirtti.

150 milyonluk yatırım gün sayıyor
150 milyonluk yatırım gün sayıyor
+3
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, birçok yeniliği ve en son teknolojiyi bünyesinde barındıran 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin tamamlandığını ve Mart ayı içinde hizmete açılması için çalışmaların yapıldığını belirterek, “Eskiden Sağlık Bakanlığı tarafından bir ambulans hediye edildiğinde 5-6 bakan ile şehir turları atılıp ambulansın açılışı yapılırken, şuan 150 milyon liralık yatırımlar, sessiz sedasız vatandaşın hizmetine sunuluyor” dedi.

AK Parti heyeti, 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi binasını gezerek, Başhekim Dr. Nedim Kızılkaya ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldılar.

Elbistan Devlet Hastanesi binası tamamlanıp hizmete hazır hale getirilirken, hastane yönetimi de iç döşemesi ve yeni cihazların alımı için çalışmalarını sürdürüyor. Tamamen yeni mefruşat ile döşenecek hastaneye alınan cihazlar ise, teknolojinin en son ürünlerini kapsıyor.

En son teknoloji ile donatılıyor

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, hastane gezisinin ardından yaptığı açıklamada, Elbistan’da yapılan hastane binasının Türkiye’de ilkleri bünyesinde barındırdığını söyledi.

Deprem anında dahi ameliyat yapılmasına imkan sağlayan bir sistemin Elbistan’da kullanıldığını anlatan Başkan Kısaca, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Belediye Meclis Üyelerimiz, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Yönetimimiz, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörümüz ile yeni hastanemizi gezdik. Gördüğümüz kadarıyla yeni hastanemizde, Türkiye’de ilk defa uygulanan sistemler var. Elbistan ölçekli, Kahramanmaraş ölçekli düşündüğümüzde tamamen yeni teknolojiye uygun, en teknolojik cihazlarla, zemin kaplamasından, alınan kanların merkez laboratuvara pnömatik sistemle ulaştırılmasına kadar, ameliyathanelerinden, yoğun bakım ünitelerine kadar, çocuk oyun alanlarında ilk kez uygulanan sistemler var. Bu hastanede ilk defa deprem izolatör sistemi kullanıldı. Bu sistemin ilk kullanıldığı hastanelerden bir tanesi. Kahramanmaraş genelini düşündüğümüzde, özellikle AK Parti’den önceki dönemde 10-15 yıl geriye baktığımızda, Kahramanmaraş’a sağlık yatırımı açısından hükümetten sağlık alanında gelen ödenek, şuan sadece bizim hastanemize harcanan miktarı bile karşılamıyor. AK Parti iktidarı ile birlikte sağlık ve birçok alanda vatandaşımızın yüzü gülüyor. Bizlerin istediği, kendi şehrinde mutlu insanların yaşaması. Zaten genel merkezimizin, hükümetimizin amaçlarından bir tanesi de bu. Bu doğrultuda da biz özellikle bu hastanemizin yapılmasında, ilk başından bu tarafa, Allah’a şükürler olsun böyle bir hizmetin başından sonuna içerisinde bulunmaktan gurur duyuyoruz. Dolayısıyla bütün süreci tamamen bildiğimiz için yatırıma alınması, temelinin atılmasından bugüne her şeyinin sayın bakanımız Mahir Ünal tarafından desteklenmesi ve onun gayretleri sayesinde böyle bir eser ortaya çıktı. Sadece Elbistan olarak düşünmemek lazım. Bu hastane Kahramanmaraş’ın tamamına da hizmet verebilecek kapasitede bir hastane binasıdır. Artık nerede boş yatak varsa, hasta nakilleri yapılabiliyor.”

Bir ambulansın açılışını 5-6 bakan yapıyordu

AK Parti ile birlikte Türkiye’nin özellikle sağlık alanında çağ atladığını, 100 milyonluk tesislerin sessiz sedasız yükseldiğini belirten Kısaca, “Eskiden biliyorsunuz bir ambulansın açılışına Adıyaman’da olmuş bu, Sağlık Bakanlığı tarafından bir ambulans hediye edildiğinde 5-6 bakan ile şehir turları atılıp ambulansın açılışı yapılırken, şuan 150 milyon liralık yatırımlar sessiz sedasız vatandaşın hizmetine sunuluyor. Türkiye nereden nereye geldi dersek; bir 15 yıl önceki sağlık hizmetlerine, birde şimdiki sağlık hizmetlerine bakmak gerekir diye düşünüyorum. AK Parti hükümetinden önceki dönemlerde hastane pencerelerinden çarşafla sarkıp kaçan, hastasını alamayan, senet veren bunların hepsi bitmiş durumda. Şimdi ameliyathaneye giriyoruz, uzay üssü gibi ameliyathane yapılmış. Bunların hepsi insanlarımız için. Mazot parası olmadığı için ambulansla hasta sevki yapılamama dönemleri bitti, Allah’a şükürleri olsun Sağlık Bakanlığımıza ait hem uçak, hem ambulans helikopterlerimiz var” dedi.

Bölgeye hizmet edecek

Başkan Kısaca, “Bugün Kahramanmaraş’ta bir hasta için yer bulunamamışsa, hemen hızlı bir şekilde naklolması gerekiyorsa helikopterle veya ambulanslarla transferler yapılıyor. Dolayısıyla bütün bölgeye hizmet edeceği düşünülerek hastanemize helikopter pisti de yapıldı. Biz bütün bölgemiz adına başta sayın Mahir Ünal’a, Sağlık Bakanlığımıza, milletvekillerimize, hastanemizin yapımında emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızın da bir an önce bu hizmetlerden faydalanmaya başlamalarını temenni ediyoruz. Biliyorsunuz ki, ‘hani hastane nerede?’ diye soranlar vardı. ‘Yapılmaz’ diyenler vardı, inşallah onlarda, Allah gerek etmesin, yokluğunu da vermesin, bu hastaneye gelerek hizmet almaya başladıklarında, belki kendi söyledikleri sözlerden dolayı mahcubiyet yaşayacaklar. Ancak, biz şunu diyoruz. Hiç kimsenin mahcup olmasına gerek yok. Devlet yatırımları millet için yapıyor. Hastane, yol ve tüm hizmetlerde bizim de bir nebze tuzumuz varsa, burada hizmet noktasında bizde nasiplenmişsek gururluyuz. Hastanemizin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Doktor açığı ile ilgili yapılan çalışmalara da değinen Kısaca, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Doktor açığı ile ilgili olarak hastanemiz açılmadan çalışmalar yapılıyor. Sayın bakanımız, Sağlık Bakanı ile görüşmelerini yaptı. Bizim Ankara ziyaretlerimiz oldu. Başhekimimiz ihtiyaçlar hakkında bilgi verdi. Bununla ilgili çalışma yapılıyor. Hastanemiz açılmadan inşallah ihtiyaç duyulan doktorlar atanacaktır. Hizmetler aralıksız ve kesintisiz devam edecektir.”

Hedefimiz 21 Mart’ta hizmete açmak

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nedim Kızılkaya da, yeni hastanenin inşaatının tamamlandığını, iç döşeme ve cihazların alımının sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Bitme aşamasında olan yeni hastanemizi gezdik. Modern bir hastane oldu. Hastanemiz 300 yataklı, gerektiğinde 450 yatağa çıkabiliyor. Yoğun bakımları ile birlikte 500 yatağı geçiyor. Bizim alacağımız malzemeler de kısmen gelmeye başladı. Bir kısmı da peyder pey geliyor. Zannedersem kısa bir süre sonra malzemeler de yerleşmiş olacak. İnşallah en kısa zamanda da açmayı hedefliyoruz. Ben daha öncede inşallah bu kış açarız demiştim. Kış 21 Martta bitiyor, inşallah o zaman hastanemizi hizmete açarız. Hastanemiz güzel ve modern bir hastanemiz oldu. Emeği geçenlere, başta sayın bakanımız Mahir Ünal olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.”

10 Ara 2016 - 12:40 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

20

Sükrü Ilhan Almanya - Yatirimlar cok iyi ve güzel.

Halkimiza az bile!

InsAllah deneyimli Hekimler atanirda,halkimiz acil bir durumda sevk den kurtulur!

Simdiden Hayirli olsun!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
19

emrah - bütün elbistan halkının 3/2 kansere aday ya artık hastanede geçer günümüz buda bişey başka memlekete gitmeyiz zehir soluyoruz nede olsa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
18

m.kara - bu güzel hastanemizin bölgeye kazandırılmasına katkıda bulunan tüm herkesten ALLAH c.c razı olsun. Elbistanımız başta olmak üzere diğer ilçeler için de büyük bir kazanmıdır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
17

Kamuran - Arkadaşlar kimse orda havalara girmiyor önce ki dönemde 1.ambulans alındığı zaman bayram ederdik hastanede kuyruk dan çıkamazdık Suriyeli mültecilere gelince devlet rahmet olsun bakıyor onlarda insan müslüman bizim türkülerde Avrupa'daki sosyal yardımlaşma dan faydalanıyor Allah devletimize güç kuvvet versin burada parti güdmeden bir olucuk diri olucuk hasteneyi yapandan yaptırandan vesile olandan Allah razı olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
16

SERKAN - Syn mahir beye cok tesekkurler mahir beyin sayesinde yapildi keske bakanlik makamimizi elimizden almasaydi reis biraz kırgınz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
15

MEHMET - İyi bir hizmet Suriyelilerin tedavilieri artık daha iyi yapılır..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
14

karahüyüklü - Tek bu degil organize sanayi dogalgaz adliye binasi vs vs

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
13

MEHMET - İyi suriyelilere daha iyi hizmet ederler artık..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
12

mahmut alpay - BU HASTANEYE KARAELBİSTANLI ŞEHİT ER CUMA POTUK ADININ VERİRMESİNİ İSTİYORUZ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
11

Mehmet ketmen - Bizim 1 senelik emegimiz meyvesini verdi ELBISTAN HALKINA HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
10

elbistan - BU YATIRIMLAR SAYIN MAHİR ÜNAL 'IN ESERİ Başkaaan !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
09

FS - KATILIYORUM SANKİ KENDİLERİ YAPMIŞ GİBİ HAVAYLA GEZİYORLAR KEŞKE MEMLEKETLERİNE HİZMET ETME MERAKLISI OLSALAR CAN FEDA AMA İŞ GEZMEYE FOTO ÇEKTİRMEYE GELİNCE MAŞALLAH ALLAH HERKESİ BİLDİĞİ YAPSIN BİDE GİTSİNLERDE CEYHANIN KENARINDA FOTO ÇEKTİRSİNLER

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
08

kadir akdaş ankara - bu yatırımın temeli atıldıgında seçim yatırımı yapılmazda yapılmaz diye buradan yurum yapan zavallı lar şimdi utanıyormu acaba cıgırtganlıgından..

emegi geçen tüm insanlardan Allah razı olsun bölgeye yapılan çok çok güzel bir hastene oldu cıgırtganlarda o güzelim hastaneyi kullanacak utansalarda utanmasalarda..şimdi buradan isimlerini belirterek özür dilemeleri de lazım..emegi geçen insanlardan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
07

Mehmet - Eyiki sessiz aciliyor her gun gazetede boyboy fotolarini cikanda benim herhalde yaw artik birakin su gosterisi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
06

elbistan1 - Ne alaka bir ambulans bir eski bakan. Türkiyemizin her tarafına hızlı bir şekilde hizmetler gidiyor herkes kendisine göre bir pay çıkartıyor birilerine yalakalık yapıyor. Nasıl baş komutan dik duruyor sizde önünüze bakın hizmet Allah rızası için yapılır reklam için veya sahiplenmek için yapılmaz. Birileri de çıkıyor konuşmalarında 5-6 eski bakanı küçümser gibi konuşmuş 1 eski ve kısa dönem olan bakanı sürekli ön planda tutmuş. Ayrıca da ancak bu kadar duyurulabilinirdi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
05

elbistanlı - Büyük şehir olduk ve bu statüde bu hastane kazandırıldı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
04

Halktan biri - Isıtıp ısıtıp önümüze koymayın sadece polikilinik olacak bir hastaneyi. Dogru ya 100.000 leri zehirmeyi iyi bilirsiniz siz.. ondan mı bu hazırlık yine zehirlicekmisiniz elbistanı ? Önce bunun faiilerini aydınlatın o klorlari kimin sattigini soyle sayin baskan ;)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
03

Ali - Herşeye sahip çıkıyor ya sanki kendi yaptırdı anladık aday olacan birşeylere bu kadar reklam yapma

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
02

ilhan yaman - mahir ünal hemserimizden ve diger emegi geçenlere teşekūr ederiz.elbistanımıza hayırlı olsun doktorlarımıza da gerekli saygıyı gösterirsek gelen dr.lar uzun zaman kalırlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40
01

Vatandas - Sanki ilçe başkanı kendi parası ile yaptırmış gibi hareket ediliyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:40