Ünal, yeniden ‘A Takımı’nda

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri belli oldu.

Ünal, yeniden ‘A Takımı’nda
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri belli oldu. 2009 yılında AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi’nde de MKYK üyeliğine seçilen Mahir Ünal, 21 Mayıs 2017 günü yapılan 3. Olağanüstü Büyük Kongre’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın A Takımında yer aldı. Ünal, MKYK listesine giren 19 isimden biri oldu.

AK Parti'de 'İkinci Erdoğan' dönemi, yapılan olağanüstü kongreyle başladı. 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, yeni MKYK listesinde yer aldı.

AK Parti'nin yeni MKYK listesine 19 yeni isim girdi. Önceki MKYK listesindeki 31 isim yerini korudu, 19 isim ise yeni listede yer bulamadı.

İşte yeni MKYK listesi:

Binali Yıldırım, Abdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Bülent Karakuş, Cahit Özkan, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Erol Kaya, Ethem Sancak, Fatih Şahin, Fevzi Şanverdi, Hacı Ahmet Özdemir, Hamza Dağ, Harun Karacan, H. Kübra Öztürk, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, E. Emrah Karayel, Jülide Sarıeloğlu, Mahir Ünal, Markar Esayan, Mehmet Emin Yılmaz, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Muş, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Recep Uncuoğlu, Rumeysa Kadak, Süleyman Soylu, Tamer Dağlı, Vedat Demiröz, Yasemin Atasever, Zeki Aygün, Zelkif Kazdal, Zeyid Aslan, Zeynep Alkış.

19 isim liste dışı kaldı:

Bir önceki kongrede seçilen ve MKYK’da yer alan ancak, Recep Tayyip Erdoğan’ın 50 kişilik listesinde yer almayan isimler şunlar:

Ayhan Ogan, Ayşe Sula Köseoğlu, Edibe Sözen, Emine Nur Günay, Nükhet Hotar, Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Hüseyin Özbakır, Galip Ensarioğlu, Mahmut Kaçar, Mehmet Müezzinoğlu, Özben Gökçen, Rabia Sezer Katırcıoğlu, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayrak, Şaban Dişli, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Yaşar Karayel.

Mahir Ünal kimdir?

1966 yılında Elbistan’da doğan Ünal, İlk ve Ortaokul öğrenimini Elbistan’da tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul’da devam etti.

İstanbul Bahçelievler Koca Sinan Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlayan Ünal, aynı Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Ana Bilim Dalında Doktora çalışmasına devam etmektedir. Arapça ve İngilizce bilmektedir.

1992 yılında öğretmenlik görevine başlamıştır. Öğretmenlik görevinin sonrasında Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri vermiştir. 2005 yılında İTO’da müşavirlik, 2007-2009 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Özel bir Üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüş olan Ünal bir vakıf Üniversitesinde MBA’da Örgütsel Davranış dersleri de vermiştir.

2003 yılında AK Parti Siyaset Akademisinde dersler vermiş, 2004’ten bu yana gerçekleşen tüm seçimlerde AK Parti’nin seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde yer almıştır.

Irak, Malezya, Kıbrıs, Lübnan, Mısır gibi birçok ülkede seçim kampanyalarını yöneten strateji ekiplerinde de görev alan Ünal, 2009 yılında AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilmiş ve AR&GE Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Aynı yıl AK Parti Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünü üstlenen Ünal, daha sonra 2011 Genel Seçimlerinde Kahramanmaraş’tan Milletvekili seçilmiş ve Grup Başkanvekilliği görevine getirilmiştir. 24, 25, 26. Dönemlerde Kahramanmaraş Milletvekilliği ve AK Parti Grup Başkanvekilliği yapan Mahir Ünal, evli ve bir çocuk babasıdır.

64. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yürütmüştür. Şu anda ise Kahramanmaraş Milletvekili olarak TBMM'de görev yapmaktadır.

Ünal, AK Parti’nin 3’üncü Olağanüstü Büyük Kongresinde yeniden MKYK üyeliğine seçildi.

22 May 2017 - 12:42 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

EL TURKO - AK PARTİ kurucu genel başkanımız,başbabakanımız,cumhurbaşkanımız,liderimiz sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN 998 gün sonra tekrar kurduğu parti AK PARTİYE genel başkan seçilmesi bizleri memnun etmiştir...bir elbistanlı olarak emrindeyim REİS...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 12:42
04

Serkan - Sayın mahir ünal beyfendi elbistan ın gurur iftiharıdır bakanlık mevkiisinde ülkeye özellikle elbistan ımısa sıkı sıkıya sahip çıkmıştır ak partinin bakanlığı elbistan içiçimizden biri olan mahir bey den alınması elbistan olarak biraz beklenti dışı oldu şuan ise yeniden dirilişte bizden biri halkın güç simgesi sayın mahir beyin kongrede seçilmesi bizleri yeniden dirilişe daha çok sevindirmiştir görevinde ve elbistan ın sesi olan mahir beye şimdiden görevinde başarırar dilerim ak parti elbistan ın sesine kulak verdi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 12:42
03

a.ak - sayın mahir ünal a yeni görevi hayırlı ve uğurlu olsun. Elbistanımız için güzel bir başarı. hayırlara vesile olsun inşAllah.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 12:42
02

fatih kurt - Elbistanimiza saygideger bakanimiza tum vatanimiza hayirli olsun elbistan devasa hizmetleri mahir unal bey zamaninda aldi.onumuzdeki yillar daha guzel gunler bekliyor elbistani karaelbistani.insAllah.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 12:42
01

serhat bölükbası - bir elbistanlı olarak gurur duyduk rabbin yarve yardımcınız olsun durmak yok yola devam hain lere inat Allah hayırlı eylesin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 12:42