Ünal: “Millet, kendi destanına sahip çıktı”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, demokrasi meydanlarını dolduran milletin, kendi destanına sahip çıktığını söyledi.

Parti genel merkezinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın gündeminde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma törenleri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemleri vardı.

Millete ait kahramanlıkların, yine millete ait başka bir kahramanlıkla mukayese edilmesini kabul etmeyeceklerinin altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Halkımızın anma etkinliklerine gösterdiği büyük ilgi, heyecan ve coşku bize göstermiştir ki; bu millet kendi destanına sahip çıkmıştır. Aynı şekilde bu milletin 15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık destanı olarak ortaya koyduğu bu kahramanlığa birilerinin ifadeleriyle 'kontrollü darbe', 'tiyatro' vesair demesine de büyük bir tepki ortaya koymuştur. Bizim öncelikli olarak AK Parti olarak gördüğümüz şey şudur, milletin bu duygusuna eşlik eden siyaset, millet ile birlikte devam eden siyasettir. O gece AK Parti'ye ait değildir, AK Parti o gecenin bir parçası olmaktan ve bu milletin bir parçası olmaktan gurur duyan bir partidir. Dolayısıyla, 15 Temmuz'la ilgili aziz milletin kahramanlık destanı ile ilgili bizim nerede durduğumuz bellidir. Biz Çanakkale'yi de, Kut'ül Amare'yi de, Kurtuluş Mücadelesi'ni de, Kurtuluş Mücadelesi'nin içerisinde Sakarya'yı da, Dumlupınar'ı da, hasılı bu milletin bütün kahramanlık destanının devamı ve 15 Temmuz'u bütün bu kahramanlıkların bir mütemmim cüzü olarak görürüz. Dolayısıyla herhangi bir şekilde bu millete ait olan böylesine büyük bir kahramanlığın da herhangi bir şekilde yine bu millete ait olan başka bir kahramanlıkla mukayese edilmesini de kabul etmeyiz. Dolayısıyla AK Parti'nin nerede durduğu ve AK Parti'nin bu meseledeki pozisyonu son derece açıktır” dedi.

Konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı açıklamalara değinen Ünal, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı açıklamalar, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun istemesek de gündemimize girmesine sebebiyet vermiştir. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu 'sürekli olarak beni konuşuyorlar' diyor. Buradan Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum, bizim seni konuşmak gibi bir derdimiz yok. Hatta biz eğer seni konuşmasak senin kısa bir süre içinde siyasetin gündeminden kaybolacağını biliyoruz. Bizim seni konuşmamızın nedeni, maalesef senin sürekli olarak söylediğin yalanlar, iftiralar, tahrik ve oynamaya devam ettiğin tehlikeli oyundur" ifadelerini kullandı.

Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hiçbir siyasi partinin bu devletin meşruiyetini, TBMM'nin, yargının meşruiyetini tartışmaya açtığına şahitlik edemezsiniz. Bir şiir okuduğu için cezaevine gönderilen bir belediye başkanı olan o gün Recep Tayyip Erdoğan bile bir meşruiyet tartışması açmamış, 'devletime küsmem' demiş ve mücadelesini anayasal meşru zeminde sürdürmüştür. Türkiye, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı ile birlikte bir meşruiyet tartışmasının ve bunun sistematik olarak sürekli devam ettirilmesine şahit olmaktadır. 2011'de seçimlerden hemen sonra, TBMM'nin meşruiyetini tartışmaya açmıştır Kemal Kılıçdaroğlu, yemin kriziyle birlikte. Daha sonra yargının meşruiyetini, hükümetin meşruiyetini tartışmaya açmıştır. 2011'den bugüne kadar sistematik olarak devam ettiği meşruiyet tartışmasına özellikle 15 Temmuz'dan sonra başka bir düzlemde devam etmektedir, daha tehlikeli bir şekilde. Nedir bu tehlikeli şekil? Sarayın jandarması, halkın jandarması, sarayın 15 Temmuz'u, halkın 15 Temmuz'u. Daha da acısı, meclisin yetkisinin elinden alınması, meclisin gayrimeşru ilan edilmesi. Buradan biz siyasetin temsilcileri olarak soruyoruz, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu demokrasinin, siyasetin, devletin meşruiyetini tartışmaya ve meşruiyet zeminini yok etmeye çalışarak ne yapmak istemektedir?"

"Kemal Kılıçdaroğlu bütün bunları ifade ederken şunu sormak istiyorum; Sayın Kılıçdaroğlu başka bir anayasayı mı esas almaktadır" diyen Ünal, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sanki başka bir anayasayı esas alarak konuşuyor ve burada ben soruyorum, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu kamu düzenini sağlamak, demokrasinin kendi varlığını sürdürmek için sizin başka bir referansınız mı var. Bizim durduğumuz yer bellidir, biz milletin yanında duruyoruz" şeklinde konuştu.

Ünal, şunları söyledi:

"Kendisinin grup toplantısında, 'korkak, ödlek' gibi ifadeleriyle ilgili kendisine şunu söylemek istiyorum, 15 Temmuz gecesi bu millet kimin korkak ve ödlek, kimin cesur ve kahraman olduğunu çok net bir şekilde görmüştür. Siyasetle ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'na şunu hatırlatmak istiyorum, siyaset sorun çözme sanatıdır, sorunları krize döndürme işi değildir. Dolayısıyla şuna karar vermelidir, sürekli olarak adeta mevcut siyasetin, mevcut demokrasinin, anayasanın, TBMM'nin paralelinde sokağı, halkı referans gösteren bir dil kullanarak konuşması ne anlama gelmektedir?"

19 Tem 2017 - 15:02 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.