Ünal, gündemi değerlendirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı devam ederken, parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

Ünal, gündemi değerlendirdi
Haber albümü için resme tıklayın

MYK'da, yerel yönetimler başkanlığının bugün düzenlediği toplantının değerlendirilmesinin yapıldığını ve İnsan Hakları Başkanlığının 15 Temmuz darbe girişimi davalarıyla ilgili bir sunumu olduğunu aktaran Mahir Ünal, bu çalışmaların neticesi hakkında da bilgilendirme yapıldığını söyledi.

FETÖ'den yargılananların davalarında, hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde hem de uluslararası hukuktan kaynaklanan bazı hususların daha sonraki süreçte engele dönüştürülmesi için bir hazırlık yürütüldüğünü gördüklerini vurgulayan Ünal, "işkence" ve "kötü muamele" iddialarının sistematik olarak kullanıldığını da dile getirdi.

Bu çerçevede özellikle ana muhalefet partisinin hem FETÖ davaları, hem PKK, PYD ve DEAŞ ile yürütülen mücadeleye ilişkin zaman zaman açıklamalar yaptığına değinen Ünal, yapılan bir kamuoyu araştırmasının da sonuçlarını paylaşmak istediğini söyledi. Mahir Ünal, söz konusu araştırmada, "FETÖ ile mücadelenin başarılı olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna, "başarılı", "çok başarılı" ve "ne başarılı ne başarısız" cevabını verenlerin oranının yüzde 72, "PKK-PYD ile yürütülen mücadele" ile ilgili soruda bu oranın yüzde 74, "DEAŞ ile yürütülen mücadele"ye yönelik soruda da oranın yüzde 70 olduğunu bildirdi.

Özellikle ana muhalefet partisinin oluşturmak istediği yargılama süreçlerine ve terörle mücadeleye dönük itibarsızlaştırmaya rağmen kamuoyunun meseleleri "başarılı" olarak değerlendirdiğini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, şunları söyledi:

"Son günlerde silahlı insansız hava araçları üzerinden ana muhalefet partisi bir tartışma başlattı. Maalesef Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si, PKK terör örgütünün sivil katliamlarına hiçbir şekilde itiraz etmezken, devletin terörle mücadelesini 'sivillerin öldürülmesi' iftirası üzerinden itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Yani bugün geldiğimiz noktada özellikle bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin varoluş-yok oluş mücadelesi verdiği Sakarya Zaferi'nin 96'ncı yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir siyasi partinin bugün geldiği duruma baktığımızda, maalesef bu son derece içler acısı. O yüzden biz CHP'yi sıfatlandırırken, isimlendirirken özellikle 'Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si' ifadesini kullanmayı tercih ediyorum çünkü bu CHP, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP olamaz."

Kongre sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Mahir Ünal, MYK toplantısında konunun değerlendirildiğini ve kongre sürecinin sağlıklı bir şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Genel Merkez Teşkilat Başkanlığınca saha çalışmaları ve ilçe başkanlığı mülakatlarının da sürdüğünü kaydeden Ünal, "İl başkanları görevlendirmeleri, Sayın Genel Başkanımızın mülakatları neticesinde görevlendirmeler devam ediyor. 12 Eylül'de, yani dün belirlenen il başkanlarımız Uşak, Aksaray, Kırşehir, Şırnak, Bayburt il başkanlarımız belirlendi ve kamuoyuyla bildiğiniz gibi paylaşıldı." şeklinde konuştu.

14 Eyl 2017 - 14:59 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Karcioglu mağduru - Sayın bakanım Elbistan'da 300 mağdur var mutahit olayı çözmeye çalışıyor eli kolu kırılıyor sahip cikin lütfen adalet mazlumların yaninda olsun saygilar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 14:59