Ünal: Bu milletin emanetine sahip çıktık

64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı-AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “AK Parti 15 yıl boyunca neyin mücadelesini verdi? Geçmişte olduğu gibi şapkasını alıp kaçanlardan olmadı AK Parti. Bu milletin emanetine sahip çıktık." dedi.

Ünal: Bu milletin emanetine sahip çıktık
Ünal: Bu milletin emanetine sahip çıktık
+2
Haber albümü için resme tıklayın

64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı-AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “AK Parti 15 yıl boyunca neyin mücadelesini verdi? Geçmişte olduğu gibi şapkasını alıp kaçanlardan olmadı AK Parti. Bu milletin emanetine sahip çıktık. Bunlar 15 Temmuz’da aslında milletin verdiği yetkiyi çalmak istediler. Artık birileri kalkıp ta milletin sandıkta verdiği yetkiyi çalmaya kalkışamayacak. İktidar olanın muktedir olduğu dönem perçinlenecek” dedi.

Nurhak’ta Evet Bürosu’nu ziyaret eden Ünal ve beraberindeki heyet, AK Parti İlçe Başkanı Baki Kurt, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Nurhak’ta yapılan her hizmette Mahir Ünal’ın imzasının bulunduğunu ifade eden İlçe Başkanı Baki Kurt, yaptığı açış konuşmasında, şunları söyledi:

“Nurhak’a yapılan her hizmetin altında imzası bulunan değerli bakanımız sayın Mahir Ünal’a ben sizlerin huzurunda Nurhak adına teşekkür ediyorum. Nurhak’a gelmiş, geçmiş en büyük yatırımların altında imzası vardır. Bankasından yollarına, okullarından sağlık kurumlarına kadar birebir hepsini takip etmiş ve sonuçlandırmıştır.”

İktidar olanın muktedir olduğu dönem perçinlenecek

Daha sonra mikrofona davet edilen Ünal, 16 Nisan’dan sonra Türkiye’nin yeni bir döneme gireceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Biz 2011’de buraya geldiğimiz günden itibaren birinci sorumluluğumuz neydi, Recep Tayyip Erdoğan hizmetini ve ilkelerini taşımak. Bizim en büyük sorumluluğumuz bu. Bizim görevimiz buralarda hangi ihtiyaç, hangi talep düşüyorsa bunu yerine getirmek. Bugüne kadar gelen hizmetlerin dışında asıl hizmetler inşallah önümüzdeki dönemde gelecek. Diyeceksiniz ki bu hizmet artışının sebebi ne olacak? Çünkü biz bu 15 yıl boyunca Türkiye’nin her yerine bu hizmetleri götürürken, bir yandan da milletin sandıkta bize emanet ettiği millet iradesini çalmak isteyenlerle mücadele ile geçti 15 yılımız. Bunlar neye alışmışlardı, milletin iradesini sandıkta, hükümete verdiği, Meclise verdiği yetkiyi, bunlar bu ülkede hep çalmadılar mı? 1960 yılında darbe olmadı mı? Adnan Menderes, ‘yeter söz de karar da milletindir’ dediği için idam edilmedi mi? Bu ülkede, milletin ve devletin adamı olarak mücadele edenler, darbelerle bertaraf edilmedi mi? 80 darbesini yaşamadık mı, 28 Şubat’ı yaşamadık mı? AK Parti neyin mücadelesini verdi? Geçmişte olduğu gibi şapkasını alıp kaçanlardan olmadı AK Parti. Bu milletin emanetine sahip çıktık. Bunlar 15 Temmuz’da aslında milletin verdiği yetkiyi çalmak istediler. Artık birileri kalkıp ta milletin sandıkta verdiği yetkiyi çalmaya kalkışamayacak. İktidar olanın muktedir olduğu dönem perçinlenecek. Bize, 15 yılda neyi yapamadınız, neyiniz eksik kaldı diyorlar. 15 yıl bu iradeyi çalmak için, milletin seçtiği iradeyi alaşağı etmek için bütün bu krizleri, darbe girişimlerini, yargı darbelerini yapmasalardı, biz bu hizmetleri 5’e katlamaz mıydık? Gezi olayları 100 milyar dolara, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz’un maliyetini söylemeyeyim bile. Şuanda bizim kişi başına düşen milli gelirimiz 15 bin dolara ulaşmış olacaktı. Milletin gücü ile yolumuza devam ettik, sistemin gücü ile değil. Sistem sürekli arıza çıkardı. Şimdi diyoruz ki, sürekli arıza çıkaran bu sistemi, artık arıza vermez hale getirelim.”

Türkiye artık, hükümet krizlerinin olmadığı döneme giriyor

Türkiye’nin 16 Nisan referandumunun ardından hükümet krizlerinin yaşanmadığı bir döneme gireceğini anlatan Ünal, “Bizde bir söz var; ‘ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.’ 15 yıldan beri AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıkları ortada mı? Ortada. Geçmişte Turgut Özal’ın yaptıkları ortada mı? Ortada. Bu ülkede taş üstüne taş koyanlarla, laf üstüne laf koyanları biliyor muyuz? Bu ülkeye kimin çivi çaktığını, kimin engel olduğunu biliyor muyuz? Bu ülkede, bu milletin hayrına olan her işe hayır diyenleri de biliyor muyuz? Milletin yararına her işe hayır diyenler, milletin faydasına olan bir işe evet der mi? Bütün bu hayır diyen ülkeler, Türkiye’nin menfaatini düşündükleri için mi hayır diyorlar. Her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. Allah’ın izni ile 16 Nisandan sonra Türkiye artık hükümet krizlerinin olmadığı bir döneme giriyor. Sizce 15 yıl boyunca bu ülkenin taşına toprağına, garibine gurebasına, engellisine, ihtiyarına her türlü hizmeti sunmuş, milleti için kendisini feda etmiş Recep Tayyip Erdoğan, bu milletin aleyhine bir teklifi getirip, milletin önüne koyar mı? ‘Siz bu değişikliği Recep Tayyip Erdoğan için mi yapıyorsunuz’ diyorlar. Erdoğan eğer kendisini düşünecek olsa, şuan ki Anayasa cumhurbaşkanını korumak için yapılmış bir Anayasa. Bu Anayasa Kenan Evren’i korumak için yapıldı. Ne yapmıştı, darbe yapmıştı ve bir gün darbe suçundan beri yargılamasınlar diye, kendisini Anayasa koruması altına aldı. Bu koruma şuanda da devam ediyor mu? Evet devam ediyor. Mevcut Anayasa ile cumhurbaşkanının cezai olarak, hukuki olarak hiçbir sorumluluğu yok. Meclisi seçime götürme yetkisi var. Bakanlar Kurulu’nu toplayabiliyor mu, KHK çıkarabiliyor mu? Evet. Şuanda cumhurbaşkanı kendisini düşünmüş olsa, e zaten mevcut Anayasa onu koruma altına alıyor. Cumhurbaşkanımız şimdi ne yapıyor? Bu düzenleme ile biz cumhurbaşkanının sorumsuzluğunu kaldırıyor, sorumlu hale getiriyoruz. Yargı ve Meclis denetimine açıyoruz. Cezai sorumluluk getiriyoruz. Meclis isterse bundan sonra seçilen cumhurbaşkanını yüce divana götürebiliyor. Bir insan kendini düşünse, diktatör olsa buna müsaade eder mi? Tayyip Erdoğan, ben sorumlu olmak istiyorum diyor. Şimdi böyle diyen insana bunlar hiç utanmadan nasıl tek adam diyorlar? Bu kadar yetkiyi babanıza bile vermeyin diyorlar. Peki bunlar yalan söylemekten niye utanmıyorlar? Tayyip Erdoğan bütün bunların olmasını niye istiyor? Doğru soru şu? Diyorlar ki; Tayyip Erdoğan’dan sonra ne olacak? Şu soruyu sormamız lazım. ‘Biz, Tayyip Erdoğan olmaz, bu sistemi de değiştiremezsek halimiz ne olacak?’ Çünkü eski sistemin şuanda bütün hastalıkları devam ediyor ama siyasi güçle biz Türkiye’yi taşıyoruz” dedi.

Bu kadar yalan Teyo Pehlivan’da yok

Ünal, hayır cephesinin her gün yeni bir yalan ile milletin karşısına çıktığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Efendim cumhurbaşkanı sabah kalkacak bir kararname yazacakmış, muhtarlıkları kaldıracakmış, bir kararname yazacakmış ülkeyi eyaletlere bölecekmiş, memurluğu kaldıracakmış. Yahu bu kadar yalan Teyo Pehlivan’da yok. Doldur boşalt atış serbest. Biz söyleyelim milletin kafası karışsın, 16 Nisan’a kadar bunlar bunu ortaya çıkarana kadar, biz bu işi bitiririz diye düşünüyorlar. Yalan söylüyorlar, söyledikleri yalanı düzelttiğimiz zaman utanmıyorlar da. Burada bir deyim var. ‘Yalan söylerken herikliyor’ diye. Bunlar yalan söylerken herikliyorlar.”

Ünal, daha sonra vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

13 Nis 2017 - 17:45 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

HASAN YLMZ - HERŞEY SEÇİM YATIRIMI ARTIK KANMAYACAĞIZ.İĞDE'YE SERVİS BİLE VERMEDİNİZ.BENİ İŞE ALMADINIZ BEN DE SİZE HAYIR DİYORUM.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Nisan 17:45
03

ABDULLAH - BİRAZ MANTIKLI OLMAK LAZIM HANGİ TARAFIN YALANLARI DAHA FAZLA? BAKMAK LAZIM.

CİDDİ BİR KARŞILAŞTIRMA YAPALIM.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Nisan 17:45

AKARYAKIT SATIŞ ELEMANI

istasyonumuzda çalıştırılmak üzere bay akaryakıt satış elemanı alınacaktır. müracaatlar şahsen yapılacaktır.

0(000) 000 00 00 OPET ELBİ̇STAN ENSAR PETROL

ELEMANLAR ARANIYOR

KARAKUŞLAR AYGAZ TÜP BAYİİ VE SENDEO KARGODA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE EHLİYETLİ BAY ELEMAN VE BİLGİSAYARDAN ANLAYAN BAYAN ELEMAN ALINACAKTIR.

Mikail Karakuş 0544 346 86 86

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...