Ünal: “Bu ittifak, toplumun birliğini sağlamak için kuruldu”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 2019 yılında yapılacak seçimler için oluşturulan Cumhur İttifakı'na ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, "Bu ittifak toplumun birliğini sağlamak için kurulmuştur” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ünal, AK Parti'nin demokratikleşme hamlelerine ilişkin hedeflerinden sapmanın asla söz konusu olmadığını hatırlatarak, bir yandan terör örgütleri ile mücadele edildiğini diğer yandan küresel dünyaya özgü hızlı hareket eden, hızlı karar veren, esnek davranan ve hızlı pozisyon değiştirebilen bir idari mekanizma kurmaya çalıştıklarını ifade etti.

Terörle mücadelede, demokrasi ve özgürlüklerinin korunması için güçlü bir şekilde mücadele edildiğini bu nedenle sınır ötesinde de terörü kaynağında kuruttuklarına değinen Ünal, muhalefeti eleştirdi. Ünal, "Biz bunu yaparken bir kere olsun, bunu yapan hükümete bırakın teşekkür etmeyi terör örgütlerinin yanında yer aldılar. PYD'nin yanında yer aldılar, PYD ve PKK ile ilgili söylediklerini biliyoruz." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 15 Temmuz sonrası büyük bir sorumluluk örneği gösterdiğini ifade eden Mahir Ünal, AK Parti ve MHP arasında yapılan seçim ittifakına ilişkin de, şöyle konuştu:

"Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi, Allah aşkına bugüne kadar hiçbir zaman çözümün yanında olmuş mu? Milletin ihtiyaçlarının, hassasiyetlerinin yanında olmuş mu? Hayır. Şimdi Sayın Devlet Bahçeli dün şunu demiştir, bunu demiştir. Ama bugün ne yaptığına bakmak gerekir. 15 Temmuz sonrası Sayın Devlet Bahçeli, büyük bir sorumluluk örneği göstererek, meselenin çözümüne dair her türlü katkıyı vereceğini söylemiş ve sözünde de durmuştur. Kemal Kılıçdaroğlu'da 15 Temmuz’dan sonra her türlü katkıyı vereceğini söylemiş ve Yenikapı ruhunun bir parçası olma yönünde adımlar atmış ama 3 gün sonra, FETÖ'nün uluslararası alanda seslendirdiği 'kontrollü darbe', 'tiyatro' ifadelerini içeride kullanmaya başlamıştır. Şimdi burada baktığımız zaman açık ve net gözüken bir şey var. Cumhur ittifakı ve milli mutabakat hangi öncelikler etrafında? Biz eğer bugün Afrin'deysek, biz dün Fırat Kalkanı harekatını gerçekleştirdiysek, biz bugün terörle mücadele konusunda kararlı, iradeli bir duruş sergiliyorsak, içeride siyasi istikrarı sağlıyorsak, bu yüksek bir millet desteğinden kaynaklanıyor."

13 Mar 2018 - 14:19 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Hacı - Mahir bey siz ne diyordunuz bu ülke koalisyonlardan çok çekti tek başına hükümet istikarın temelidir ne oldu da koalisyona döndünüz tekrar,ayrıca 16 senedir baştasınız hiç iyiye giden bişey yok hep başkalarını suclamayla gecti 16 seneniz,Ayrıca şeker fabrikası ile ilgili bir konuşma bekliyoruz sizden..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 14:19
07

Burak Yıldız - Artık bu tür sözleri dikkate almıyorum.Durum belli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 14:19
06

Elbistsnli - Vatan deyince her sey durur vatana can minnattar velakin cikarlar on pilana cikarsa biraz dusunmek lazim bu ittifak kime yarayacak ileride gorecegiz bir kisi ittifak yapmis asil ne diyor bir soruldumu bu secimlerde belli olur kimse baskasi adina soz veremez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 14:19
05

burhan saykın - mahir ünal sen gerçekten samimi misin milli olmayan bit ittifak kurup mlli diye bize gazel okuyup bu ittifaka inanmayanlarıda vatan haini ilan ediyorsunuz bu mu birlik beraberlik bırakın artık bu işleri karnımız doydu kötünün iyisi diye yıllarca oy verdik kötünün kötüsünden bir farkı kalmadı artık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 14:19
04

Elbistanlı - Artık uyandık sayın vekilim boşa uğraşmayın.Bu ülkede yorum yapmayı ve sorgulamayı bilen insanlar da var.Aklımızla dalga geçme dönemi bitti.Allah büyüktür.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 14:19
03

BİRBİLEN - Ak partıyi çok takdir ediyorum;her dönemde kendisine yeni yeni partnerler buluyor.2003'te cemaatı partner yaptı,10 yıl sürdü.Sonra PKK ve Apo partneri oldu(2007de Osloda başladı,1 Haziran seçim hezimetine kadar 2015)'015den sonra da Bahçeli ve Balğat yönetimiyle koalisyon(ittifak) başladı.Tabii bunlar yurt içi ortaklıklar.Dışta ise ABD,AB ve İsrail ile ittifak kurdu,BOP eşbaşkanı oldu,hala bu ittifak bazı ufak sarsıntılara rağmen devam etmekte...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 14:19
01

Mübasirden Haci ya - Konusmayi ben yapiyim haci bey kardesim. Bak aynisi ; ülkemizin 2023 hedeflerini avrupa amerija istemiyor, bu fabrikalar devlete yük, ortaligi karistirmanin anlami yok.

Baska bir sorun varmi haci bey? Su istermisin buz gimi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 14:19