Tor: “Taşerona verilen söz yerine getirilmeli”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, taşeron işçilere kadro verilmesi konusu ile ilgili olarak, “Taşeronda çalışanlara 2018 yılına girmeden önce kadro verilmeyecekse lütfen açıklayınız, insanları oyalamayınız” diye konuştu.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, söz konusu yasa tasarısının, hükümet tarafından yılsonuna kadar TBMM’ye sunulacağı açıklansa da görünen tablonun, taşeron işçilere 2018 yılında da kadro verilemeyeceği yönünde olduğunu iddia etti.

Tor, şunları söyledi:

“Günümüzde taşeronda çalışanlara kadro verilmesi çalışmalarının sonuna gelindiği, yılbaşına kadar tasarının TBMM’ye sunulacağı açıklanmış ise de bu düzenlemenin 1/1/2018 tarihinde yürürlüğe gireceği dikkate alındığında, taşeronda çalışan kardeşlerimize 2018 yılında da kadro verilemeyeceği sonucuna götürmektedir bu düzenleme bizi, inşallah, yanılırım diyorum. Taşeronda çalışanlara 2018 yılına girmeden önce kadro verilmeyecekse veya önümüzdeki seçime kadar verilemeyecekse lütfen açıklayınız verilemeyeceğini; insanları güvendirmeyiniz, insanları oyalamayınız.”

MHP’li Tor, “Keyfilik, rüşvet, yolsuzluk, eş dost ve akraba kayırmayı önlemek amacıyla kurulan barikatların çoğunun kaldırıldığı, haksız kazanç kapılarının yeniden açıldığı, kamu yararına olmayan birçok değişiklik yapıldığı şeklinde ciddi iddialar ülkemizin gündeminden düşmemektedir. Bu iddiaların hiçbiri gerçek olmasa dahi, hayati öneme haiz bu yasanın birçok defa değiştirilmesi yolsuzluk, adam kayırma, adrese teslim ihale iddialarını gündemden düşürmeyecektir. Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında çalışacak personelin tespitinde AKP'den referans temin etmeyenlerin işe alınmadığı şeklinde çok ciddi iddialar vardır, uygulama da bunu doğrular mahiyettedir. Bunlar doğru şeyler değildir. Bu uygulama istifade edenler bakımından bir memnuniyet yaratabilir ama toplumsal barışa hizmet etmez, etmemiştir” dedi.

17 Kas 2017 - 15:24 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.