SP İl Divan Toplantısı Elbistan’da yapıldı

Saadet Partisi Kahramanmaraş Teşkilatı’nın İl Divan Toplantısı, Elbistan İlçe Teşkilatı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

SP İl Divan Toplantısı Elbistan’da yapıldı
SP İl Divan Toplantısı Elbistan’da yapıldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Karaelbistan’da bulunan Mekan Çınaraltı Lokantası’ndaki organizeye; Saadet Partisi Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Emiroğlu, Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Tüten, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra söz alan Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Tüten, D-8 ve İslam Birliği fikrini savunduklarını ve bu düşünceden de asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Tüten, “Dün ne dediysek bugünde onu söylemeye devam edeceğiz, yarın da hak namına gerekeni söyleyeceğiz. Milli Görüşçüler olarak 40 yıl önce ne dediysek, bugünde aynısını diyoruz. NATO değil İslam Birliği; AB değil D-8 diyoruz. Eğer D-8 ülkelerinin sahip olduğu bu güç tam anlamıyla harekete geçirilebilmiş olsaydı, inanın dünya bugünkü gibi olmazdı. İslam dünyasında medeniyetin, huzurun, güvenin hâkim olması gereken topraklar tam tersine, kargaşa ve terörün adresi haline gelmezdi. Milyonlarca insan mülteci olup başka ülkelere sığınmazdı. AB, BM, NATO‘dan İslâm coğrafyası için hayırlı bir adım, bölgesel krizlerde çözüm beklemek yerine, D-8 ve İslam Birliği ile ümmetin bir araya gelmesini sağlayabiliriz.

Milli Görüş Lideri 54. hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından 1997 yılında ümmetin birlik ve beraberliğinin sağlanmasının temeli olarak kurulan D-8’in kuruluşunun üzerinden 20 yıl geçti. Her geçen gün daha çok ihtiyaç duyulan bu birliktelik ve kardeşlik, yerini son yıllarda ümmet coğrafyasında kan ve gözyaşına bıraktı. Batı zihniyetinin savaş, işgal ve sömürü politikasına karşı Müslümanca ortak bir direniş sergilemek için kurulan D-8’in tekrar güçlü ve etkin bir işlev kazanmasının İslâm âlemi için şart oluşunu kanıtlıyor. D-8, adil bir dünyanın kurulması için tek umuttur” diye konuştu.

Toplantı, divanın gündeminde olan konuların görüşülmesi ile son buldu.

24 Tem 2017 - 15:33 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.