Soydan, “Elbistan'a sosyal hayat kazandıracağız"

Yerel seçimlere hazırlık çalışmalarına devam eden CHP Elbistan Belediye Başkan Adayı Doğan Soydanın gündeminde gençler vardı.

Yerel seçimlere hazırlık çalışmalarına devam eden CHP Elbistan Belediye Başkan Adayı Doğan Soydan'ın gündeminde gençler vardı.

Gençlerle seçim bürosunda bir araya gelen Soydan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Tüm dünyada hızla değişen teknolojik bir dönüşüm içerisindeyiz. Buna paralel olarak ta yaşam tarzları ve gençlerin hayatta bakış açıları da hızla değişmekte. Artık gençlerimiz hayatın her alanında daha aktif olarak görev almaktalar. Sosyal ve siyasal gelişmeleri yakinen takip etmektedirler. Ancak ülkemizde ne yazık ki bu hızlı değişim gençlerimize iş anlamında çokta olumlu olarak yansımamakta. Ülkemizin genel sorunun işsizlik olduğu gün gibi bir gerçek, ancak bunu bahane ederek sorumluktan kaçmak olmaz. Elbistan’da gençlerimize dönük iş olanakları da aynı ülkemiz genelinde olduğu gibi ne yazık ki kısıtlı. Ancak Elbistan'da gençlerimizin hem sosyal hem de kültürel anlamda gelişmelerine dönükte bir çalışmanın hiç yapılmamış olması dikkatimizden kaçmadı. Oysaki biz şunu söylüyoruz, belediye imkânları ile gençlerimizi eğitici kurslar açılabilir halk eğitim merkezi destekli olarak. Bu sayede gençlerimize iş becerisi veya bir zanaat kazandırılabilir.

Bunun dışında sosyal anlamda da ihmal edilmiş bir kent kültürüyle karşı karşıyayız. Gençlerimizin çıkıp rahatça oturup sohbet edebilecekleri doğru düzgün ortamlar yaratılmamış, şehrimize doğru dürüst hatta hiç sosyal aktivite ortamları yapılmamış.

Türkiye'nin her yerinde kültür sanat festivalleri düzenleniyor, belki kısa süreli olarak olmuş olsa da, ciddi anlamda o yere katkı sağlayan etkinlikler bunlar. Hem şehrin tanıtımı sayesinde yatırım çekme olanağınız artar hem de insanlarımıza sosyal yaşamın kapıları açılır. Bugün bir Munzur festivali, tüm ülke tarafından adı duyulmuş sosyal kültürel etkinliktir. Ne Tunceli Elbistan’dan daha büyük ne de Munzur çayı Ceyhan’dan daha büyüktür, tek fark yöneticilerin bakış açısıdır. Elbistan'da da buna benzer bir festival yaratmak hem gençlerimiz için daha sosyal hem de yöre esnaflarımız için canlılık sağlayacak etkinliklerdir. Bu tarz etkinlikler belediye desteği olmadan sağlanamayacak olan etkinliklerdir, yani Belediye yapmazsa kimse yapmaz.

Yine şehrimizde hiç olmayan ama sağlıklı bir insan için en önemli unsurların başında gelen spor ve spora teşvikte hiç yok. Hoş hiç spor alanları yaratılmamış ki insanlarımız spora nasıl teşvik olsunlar. Yüzmek isteseniz havuz yok, basketbol, tenis, voleybol oynamak isteseniz salon yok, tiyatro vs. zaten yok. Ne bir kültür merkezi yapılmış ne de bir sosyal aktivite alanı. Oysaki bunlar belediye öncülüğünde yapılabilecek işlerdir. Biz gençlerimize de buradan şunun sözünü veriyoruz, bizim belediyeciliğimizde daha sosyal, daha sportif daha aktif bir Elbistan gençliği yaratacağız. Gerekli sosyal yaşam alanlarının açılmasını sağlayacağız.”

19 Mar 2014 - 19:44 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

TT - ÇEVREMİZDEKİ SOSYAL DEMOKRATLARA SESLENELİM OYLARIMIZI MHP YE KAPTIRMAYALIM.ONLAR BİZE OY VERSİN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 19:44
03

elbistan - belli kazandırırsın kılıçdaroğlu gibi hakkını verirsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 19:44
02

yılmaz - ben elbistana güveniyorum görfeceksnz ikinci parti çıkacagız en kötü

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 19:44
01

ali gül - kardeşim oylarımızı bölmeyelim.Kılıçtaroğlunun dediği gibi kim bölgesinde güçlü ise ona verilsin diyor.Onun için mhp yi düşman görme.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 19:44

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439