‘Son 16 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi biliyorsunuz’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş’ta düzenlediği mitingde halka hitap etti

‘Son 16 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi biliyorsunuz’
‘Son 16 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi biliyorsunuz’
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisininKahramanmaraş’ta düzenlediği Müftülük Meydanı’ndaki mitingde on binlerce vatandaşa seslendi.

Büyük buluşma öncesinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ını bekleyen coşkulu kalabalığı selamlayan isimler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting alanına gelişinde, AK Parti’nin "Dönemem Geri" adlı seçim şarkısı eşliğinde seçim otobüsünün üzerine çıkarak meydandaki ve balkondaki vatandaşları selamladı.

“Yiğitler otağı, şairler, ozanlar yurdu Maraş. Türkiye’nin kalem kaşı Maraş, kalbimin güneşi Maraş. Sizleri gönülden selamlıyorum Maraş. Can Maraş, Canan Maraş, güzeller şahı Maraş. Suları kevser, toprağı mercan Maraş, havası, toprağı kendisi bir başka güzel Maraş” sözleri ile konuşmasına başlayan Erdoğan, 4 ay sonunda tekrar Kahramanmaraşlılarla buluştuğunu hatırlattı.

Erdoğan, "İstiklalin şehri Kahramanmaraş’ta burayı işgalcilere dar eden Sütçü İmamı, Maraşlı kadınların öncüsü Senem Ayşe’yi rahmetle yâd ediyorum. Necip Fazıl, Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoglu başta olmak üzere erdem ve söz üstatlarına da selam ediyorum. Gazilerimize ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. 9 yıl önce Keş Dağı'ndaki elim kazada hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi de rahmetle hasretle yâd ediyorum.

Bize şu muhteşem tabloyu yaşattığınız için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Şimdi birileri çıkacak bu muhteşem topluluğa montaj diyecek. Bu sevdayı bindirilmiş kıtalar diyerek aşağılamaya çalışacaklar. Türlü bahanelerle bu sevdayı görmezden gelecekler. Şimdi soruyorum, burada montaj, fotoshop, bindirilmiş kıta var mı? Bu meydanda aşk var aşk, muhabbet var muhabbet. Bu meydanda Allah için sevmek var. Ben sizlere sevdalıyım, biliyorum ki Kahramanmaraş da bize sevdalı. Bu meydanda bütün renkleri ile Türkiye var. Bu meydanda 24 Haziran’ın müjdesi var. Maraş bugün olduğu gibi 2002 den beri bizimle oldu, bizimle yürüdü. AK Parti’nin hizmet siyasetinden yana oldu. Tüm kritik süreçlerle Kahramanmaraşlı kardeşlerimizi hep yanımızda oldu provokasyonlara gelmeyerek terör kalkan oldu, kardeşliğine sahip oldu. Kahramanmaraş’ın azim, cesaret ve kararlılığı ile gurur duyuyoruz.

Biz de Kahramanmaraş’ın kalkınması için tüm imkanları seferler yapıyoruz. 16 yılda 29 katrilyon yatırım yaptık Kahramanmaraş’a. Lafla peynir gemisi yürümez. Biz icraatla geliyoruz onlar lafla geliyor. Kahramanmaraş’a 5 bin 517 derslik yaptık. 137 trilyon eğitim bursu verdik. Şehrimize ikinci devlet üniversitesini Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'ni kazandırıyoruz. Kamp eğitim merkezi, gençlik merkezleri, spor salonları inşa ediyoruz. Stada da kavuşuyor. 13'ü hastane toplam 78 adet sağlık tesisi kazandırdık. Kahramanmaraş’a yapacağımız 25 yeni sağlık tesisi projemiz var. İhtiyaç sahibi, şehit yakınları, gazilere, yetimlere 3 katrilyon lira kaynak aktardık. Bay Kemal yardım yapılmıyor diyor. Hesap ortada kitap ortada nasıl yalan söylersin. Bunlarda her numara var. Bay Muharrem dershane işletmiş orada çalışan öğretmenlerin sigorta primlerini ödememiş. Daha ne diyeyim. Bunlara ülke emanet edilir mi? Bunlara 24 Haziran’da bir Osmanlı tokadı gerekir" diye konuştu.

Ulaşım noktasında tam anlamıyla bir devrime imza attıklarını ve Ferhat gibi dağları deldiklerini ifade eden Erdoğan, Elbistan-Ekinözü karayolunun projesinin de hazırlandığının müjdesini vererek şöyle devam etti:

"Bölünmüş yol uzunluğunu 73 kilometreden 314 kilometreye çıkardık. 12 adet yol projemizin yapımı devam ediyor, Kahramanmaraş- Göksun yolu büyük oranda tamamlandı, 9 adet tünel, 3 adet viyadük bitti, güzergahı 17 kilometre kısaltacak proje önümüzdeki yıl tamamlanıyor. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Elbistan-Ekinözü yolunun projeleri de hazır, gereken adımları atacağız. Bizden önce ülkemizin demiryolları paslanmaya terk edilmişti. Karayollarında olduğu gibi demiryollarında da çok ciddi dönüşüme aldık. Türkiye’yi hızlı trenle tanıştırdık. Hızlı tren hattını 1213 kilometreye çıkardık. Kahramanmaraş’ı da hızlı trenle buluşturuyoruz. Mersin, Adana, Gaziantep Kahramanmaraş hızlı tren hattı Nurdağı’ndan geçiyor. Etüt çalışmaları devam ediyor. Bu iş proje işi, lafla değil, icraat icraat. Türkoğlu lojistik merkezimizi ilimize kazandırdık. Yeni bir havaalanı terminal binasını inşa ediyoruz bu yılsonunda tamamlıyoruz.”

Elbistan’a içme suyu getirecek projeyle ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçme ve sulama suyu için Ayvalı Barajını inşa ettik. Aksu çayını doğal haline döndürmek için çalışma yapıyoruz. Sanayi atıklarını toplayıp arıtacak sonra da Sır barajına akıtacak projeyi gerçekleştiriyoruz. 17 baraj ve 2 göletin inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu iş plan işi, proje işi. Lafla değil icraat, icraat icraat. Elbistan içme suyu isale hattının ihalesini yapacağız. 5 baraj, 4 gölet yaptık. Biz yaparız onlar yıkar, biz yapım ekibiyiz onlar yıkım. Ne diyor yaptırmam, yıkarım. Al birini vur ötekine. Neyi yıkıyorsun ya. Pazar akşamı benim milletim bu yıkım ekibine gereken dersi verecek. Ama Osmanlı tokadı ile. 146 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Kahramanmaraşlı çiftçilerimize 1,5 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Ama Bay Kemal, Bay Muharrem inkar ediyor. 6 ovamızı sit alanı olarak koruma altına aldık. Verdiğimiz 736 trilyon tutarındaki teşviklerle 326 bin işveren ve sigortalıya destek olduk. 3 organize sanayi yaptık. Bay Kemal, Bay Muharrem haberiniz var mı? Sen önce git öğretmenlerinin sigortasını öde” şeklinde konuştu.

Şehir hastaneleriyle ilgili yapılan haberlere tepki gösteren Erdoğan, "Bazı sahte haber yapan sahtekar medya organları bizim bu şehir hastanelerimize gölge düşürmeye çalışıyor. Sizin bu eserlere gölge düşürmeye gücünüz yetmez. Eşek ölür kalır semeri, yiğit ölür kalır eseri. İşte olay bu. Bizden buradaki en önemli sorunlarından biri ulaşımdı. Biz bu ulaşım noktasında devrime imza attık. Maraş'ta 4,5 katrilyon lira yatırım bedeli olan 12 adet yol projemizin çalışmaları devam ediyor.

Ben İstanbul'a büyükşehir belediyesi olmadan önce yönetimde CHP vardı. İstanbul'da hava pisti, çöp dağları vardı. Bunları biz temizledik. Biz önce yaptıklarımızı sonra yapacaklarımızı anlatıyoruz. Şimdi buradan soruyorum. 24 Haziran'da tercihimizi hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Bunlar için 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanlığında şahsıma, mecliste AK Parti'ye oy vermeye hazır mıyız? Biz 16 yılda bu kokuşmuş anlayışlar ile mücadele ettik. Türkiye'de onca çabamıza rağmen muhalefet açığını bir türlü kapatamadık. Seçimlerde çıtayı devamlı aşağı çeken bir muhalefet anlayışı var” dedi.

‘Biz milletimizle buraya geldik; yine pazar günü inşallah milletimizle yürüyeceğiz’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugüne kadar muhalefetten bir vaat duydunuz mu? Aday olur olmaz Edirne'dekinin yanına gidiyor. Ben CHP'lilere sesleniyorum. Bu adama nasıl oy vereceksiniz. HDP'ye, İYİ Parti'ye oy verenlere de sesleniyorum. Gelin bu dayanışmaya oy verin. Biz 20 uçakla Kandil'in önemli bölümlerini vurduk. Kandil'e ikinci operasyonda 35 kritik teröristi bir gecede etkisiz hale getirdik. Kardeşlerim Bay Muharrem son 2 aydır bol keseden yalan söylüyor. Haysiyet cellatlığı yaptı. Bay Kemal ile bazen Bay Muharrem'in yalanlarını yüzüne vurdu. Bay Muharrem bugüne kadar çıkıp terör örgütüne yönelik doğru düzgün bir laf etmedi. Sen terörü Edirne'dekini yargıdan kaçırarak mı çözeceksin?

Sen FETÖ'yü nasıl bitireceksin, ABD'den gelen telefonlarla mı bitireceksin. Kardeşlerim diyor ki biz başörtüsüne karşı değiliz, Bay Kemal diyor ki başörtüsü yasağını biz kaldırdık. Yalan söyleme yalan. Benim kızlarım, yeğenlerim üniversitelerin kapısında tacize uğradılar. Burada üniversite okuyamadılar. Bana yabancı ülkelerin devlet başkanları bu nasıl iş dediler? Anlattığımda şaşırdılar. Ama dedik artık bunu çözeceğiz. Çözdük mü? Şimdi başörtülü, başörtüsüz herkes ortak yerlerde çalışabiliyor mu? Kamu kurumları da böyle. Ne oldu ülke yıkıldı mı? İrtica geldi mi? Bunlar bunu hazmedemedi. Bay Muharrem bu sorulara cevap vermek yerine laf cambazlığı yapma. Projelerin varsa bunları açıklama. Devlet yönetmek sabır ister.

15 Temmuz gecesi Bay Kemal Atatürk Havalimanı'na geliyor. Ben de Marmaris'ten geliyorum. Bay Kemal bana ne diyor, bana da haber verse ben de orada olurdum. On binler meydanlara döküldü ama o ne yaptı aracıyla Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gitti. Kamu kurumları da böyle. Ne oldu ülke yıkıldı mı? İrtica geldi mi? Bunlar bunu hazmedemedi. Bay Muharrem bu sorulara cevap vermek yerine laf cambazlığı yapma. Projelerin varsa bunları açıklama. Devlet yönetmek sabır ister. 15 Temmuz gecesi Bay Kemal Atatürk Havalimanı'na geliyor. Ben de Marmaris'ten geliyorum. Bay Kemal bana ne diyor, bana da haber verse ben de orada olurdum. On binler meydanlara döküldü ama o ne yaptı aracıyla Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gitti” cümlelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal isterdim ki sende de biraz yürek olsa seni orada görmek isterdim. Bir radyo programında darbe olsa ilk ben çıkarım demişti ama çıkamadı. Darbe şakşakçılarından devlet adamı olmaz. Bölücü örgüte şirinlik yapanlardan devlet adamı olmaz. Bunlara dükkan bile emanet edilmez. 2 gün kaldı pazar günü inşallah sandığa gideceğiz, oylarımızı kullanacağız. 40 yıldır siyasetteyiz, son 16 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi biliyorsunuz. Sizin iradenizi terör örgüne peşkeş çekmedik. Darbeciler karşısında korkmadık. Tek bir adım bile geri adım atmadık. Önümüzdeki 5 yıl; kardeşlik, birlik, beraberlik için daha çok mücadele eden bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz. Önümüzdeki 5 yıl; Türkiye’yi 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonuyla buluşturmak için daha fazla çalışan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz” şeklinde konuştu.

21 Haz 2018 - 18:32 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

25

Kronik Muhalif(!) - Soğanın kilosu 5-7 tl.Hayaldi gerçek oldu yeni(!) Türkiye'de. Sanırım gitme vaktiniz çoktan geldi de geçiyor. bile.Cenab-ı Allah'ın izniyle Akp sandığa gömülecek 24 Haziran'da. Dip dalgası denilen durum gerçekleşecek gibi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
24

vatandaş - hala bu yalanlara inanıyorlar ya Allah bu halka yardım etsin hepsi zavallı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
23

Dogruyu söyler - Böyle bir adamıda begenmiyorsanız size herşey müstahak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
22

MEHMET BAYAZIT İHLAS MOTR VE BİS - MAŞA ALLAH ALLAH ESİRGESİN REİSİM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
21

Kenan - Sadece cebini düşünen ey kendini bilmezler Türkiyenin bir savaş içinde olduğunu görmezden gelenler kendinize gelin bir olalım devam diyelim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
20

Hakikati Söylerim - Tüm meral cilar toplanmış yorumlar yapıyorlar. Hepsini okudum. Hele soğana 7 lira olmuş diyen şahıs daha dün aldım 4 liraya 3 lira nereye gitti . Sizler nankör sizler dizecek şey var dilim varmıyor. 25 hazirana 2gün kaldı göreceğiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
15

Hakikatî söylermiş - Hakikatî söylermiş

Hadi irdan ben gelde istanbulda al bakalım 4 liraya soganı patatesi akabiliyormusun zaten ne geldiyse bu ülkenin başına kendi menfaatini ülkenin menfaatinden önde gören yalakaların yüzünden geldi...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
14

Bilal yüzbaşı - Reisime nazar değmesin yeşil gömlekte çok yakışmış masAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
13

Sadet - Geçen sene 4 bin lira olan buzdolabını 5 buçuğa aldık yakında buzdolabı da hayal olacak. Olsun eskiden buzdolabı mı vardı karda yağmaz oldu gerçi olsun reisimizin soğuk espirileri yeter bize dış mihraklar düşünsün

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
12

serdar - Biliyoruz dolar 1,5 Tl idi 5 oldu.soğan patates 50 kuruştu 7 lira oldu vergiler yüzde 500 arttı.Elbistana fabrika yapılaçağı yerde şeker fabrikası satıldı.istanbula köprü marmaray hava alanı birde duble yollar ile tandaşa hasteler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
10

Taşeron - Şekeri ozellestir elbistanı yoksay kitlere kadro verme artık yolun sonu insaAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
09

Mehmet - Biliyoruz siz olmazsanız bizler yiyeceklerimizi toprağa gömüyorduk keklerimizi sacın üzerinde yapıyorduk çamaşırlarımızı derede yıkıyorduk. Uzaya gidemiyorduk 4 şeritli yollar olmasa ;) patatesi hele halk çuval çuval almıyordu eskiden taneyle alıp yerdik ah ah;))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
07

İğdeli - Dün telefonuma 50 tane mesaj geldi Akparti il başkanlığı,büyükşehir belediye başkanlığı,elbistan ilçe başkanlığından.Anlaşılan Akpartide durumlar çok vahim vAllahi dakka başı mesaj gelip durdu mitinge gelin gelin diye.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
05

Kızılcaobalı - 16 yılda nerden nereye gtirdiğini çok iyi biliyok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
04

Elbistsnli - Evet sekiz liralik aycicek yagi otuz lita otuuz liralik ev tüpü doksan lira oldu tabi bunlaro sen kullanmiyon acikya enfilasyondan bahseden bir kisi olsan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
03

Ömer Faruk erşahin - VAllahi billahi Türkiye'nin tüm değerlerini sattılar sadece yandaşları nı ihya ettiler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
02

kamil - Elbistan 16 yıldır daha kötüye gitti. Soğan olmuş 6 lira hala utanmadan konuşan birileri var.Allah akıl fikir versin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32
01

Çiftçi - Her şeyi biliyoruz 16 yılın sonunda saman ithal ediyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:32