Öztunç’tan alt taşeron tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Afşin-Elbistan B Termik Santralinde görev yapan 325 taşeron firma çalışanının, başka bir alt taşeron firmaya geçirildiği yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Taşeron firma çalışanlarına kadro verilmesi konusunda yapılan çalışmalar sürerken, termik santrallerde görev yapan taşeron çalışanlarının alt taşerona devredilmesi yönündeki hareketin, bu kişilerin kadro haklarının ellerinden alınması anlamına geldiğini savunan Öztunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu cümlelere yer verdi:

“Afşin-Elbistan Termik santralinde çalışan 325 Taşeron işçimiz AKP'nin yeni bir oyunu ile karşı karşıya. İşçilerimize kadro sözünün ardından harekete geçen birileri bu işçilerimizi ana firmasından başka bir alt taşeron firmaya geçişini yapıyor. Böylece 2007 yılından beri taşeron işçi olan bu hemşerilerimin kadroya geçme hakları elinden alınıyor. CHP olarak bu yapılana karşı çıkıyoruz. Bizzat ben ve genel merkezimiz konu ile ilgileniyor. İşçilerimizin haklarını savunmak için TBMM'de basın toplantısı yapacağız. Bir grup vekilimiz Afşin-Elbistan'a gidecek. Maraş'tan vekil olan AKP'lileri uyarıyorum, hemşerilerimizi, işçilerimizi mağdur etmeyin.”

16 Kas 2017 - 13:15 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Mehmet - Sn Öztunç bırakın bize hersey müstehak 2014 de Ahmet Davutoğlu kadro dedi seçimi aldılar Tayip Erdoğan ben söz vermedim dedi ipatl oldu arkasına bir seçim yapıldı daha çok oy aldılar demekki memnun herkes,şimdi seçim yaklaştı yine taşeronu oyalama başladı ve taşeronda hem kadroyu alamayacak hemde oyunu verecek bakında görün..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Kasım 13:15
01

Bekir öner - Devlet kurumlarında, belediyelerde çalışan, devamlılık gerektiren çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması kesin olarak gereklidir. Bu çalışanların hakları taşeron firmalar tarafından hakları yenmektedir, hak ettikleri ücretler verilmemektedir. Bu taşeronları yediklerini hak eden çalışanlara verilsin. Yeter artık yazık bu çalışanlara. .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Kasım 13:15