Öztunç, mağdur araç sahiplerinin sorununu TBMM’ye taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği Akbel Otoparkı'nda yaşanan su baskınında mağduriyet yaşayan araç sahiplerinin sorunları TBMM gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği Akbel Otoparkı'nda yaşanan su baskınında mağduriyet yaşayan araç sahiplerinin sorunları TBMM gündemine taşıdı.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 12 Haziran’da aşırı yağışlar sonucunda belediyenin işletmeciliğini yaptığı Akbel Otoparkı'nda yaşanan su baskınında araçları maddi hasar alan vatandaşların mağduriyetinin bir an önce giderilmesi ve kamuoyunun cevap beklediği soruların aydınlığa kavuşması için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına soru önergesi verdi.

Öztunç, önergesinde, olayın üzerinden 1 ay geçmesine rağmen araç sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için adım atılmadığını savunarak, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin işlettiği Akbel otoparkını 12 Haziran günü yağan yağmur neticesinde su basmış ve birçok araç su altında kalmıştır. Sigortası olmayan belediyeye ait bu otoparkta hasar gören araçların zararının tanzimi için aradan bir ay geçmesine rağmen belediye tarafından bir çaba sarf edilmediği araç sahiplerinin yoğun şikâyetlerden anlaşılmaktadır” ifadelerini kullandı.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Bakan Kurum’a, şu soruları yöneltti:

“Söz konusu otoparkta kaç araç zarar görmüştür? Belediye yetkilileri hasar gören araç sahiplerine olayın üzerinden bir ay geçmesine rağmen neden tatmin edici bir açıklama yapmamıştır? Otoparkta su altında kalan araç sahiplerinin mağduriyetini ne zaman gidermeyi düşünüyorsunuz? Geçen bir ay zarfında belediye olarak araç sahiplerinin zararını giderici yönde elle tutulur ne gibi çalışmalar yapılmıştır? Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin kendi bünyesinde işlettiği otoparkı sigorta yaptırmamasının gerekçesi nedir?”

11 Tem 2018 - 17:10 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Hasan - Atom karınca çalışmaya başlamış. Kolay gelsin vekilim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Temmuz 17:10
01

MAĞDUR - SAYIN VEKİLİM KARCIOĞLU İNŞAAT FİRMASINDAN DOLAYI MAĞDUR OLAN BİRÇOK KİMSE BULUNMAKTADIR.BU KONUYU GÜNDEME TAŞIMANIZ İÇİN SİZLERDEN YARDIM BEKLEYEN, SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞAN KİMSELER VAR.ONLARIN SESİ SİZLER OLUN ELBİSTANLI HEMŞERİMİZ OLARAK

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Temmuz 17:10