Öztunç, 2018 yılında seçime gidileceğini iddia etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, partisinin Elbistan İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Öztunç, 2018 yılında seçime gidileceğini iddia etti
Öztunç, 2018 yılında seçime gidileceğini iddia etti
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş ve ülke gündemini ilgilendiren birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Türkiye’de 2018 yılında genel ya da yerel seçime gideceğini söyledi. Öztunç “Yerel olursa Elbistan Belediye Başkanlığı için iddialı çıkacağız. Hiç kimsenin kuyruğuna takılmayacağız. Kendi adayımızı çıkaracağız ve onun peşinden gideceğiz. Elbistan Belediyesi’ni kazanmak için de projelerimizle, çalışmalarımızla mücadele vereceğiz. Pazarcık’ı tekrar alacağız, Nurhak bizde kalacak, Çağlayancerit’i de Elbistan’ı da alacağız” dedi.

Toplantıda ilk olarak değerlendirme yapan isim CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. İnan Bulut oldu. Başkan Bulut, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan adalet yürüyüşünün başarıyla tamamlandığını söyledi. Başkan Bulut, “15 Temmuz’un yıldönümünü geride bıraktık. Bu darbe teşebbüsüne karşı demokrasi mücadelesi vererek sokaklarda direnen tüm şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum. Gazilerimizi de şükranla anıyorum. Partimizin düzenlediği dünyanın en uzun adalet yürüyüşü gerçekleşti. Bu yürüyüşün başarıyla amacına uygun olarak ve sıkıntısız, belasız olarak tamamlanması da bizleri mutlu etmiştir. Parti Meclisi Üyemiz Ali Öztunç Bey de başta olmak üzere tüm partimizin üst kademeleri ve tüm teşkilatlarımız bu yürüyüşe ve mücadeleye büyük emek verdiler. Arzu ettiğimiz sonuca da ulaşıldı” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç ise, hem yerel gündeme hem de ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Değerlendirmelerine kendisinin de ön safta yer aldığı ve Ankara’dan İstanbul’a kadar süren adalet yürüyüşüyle başlayan CHP’li Öztunç, herkese lazım olan adaleti sağlamak için yürüdüklerini belirtti.

Öztunç, şöyle konuştu:

“25 gün süren 435 kilometrelik Ankara-İstanbul yürüyüşünü tamamladık. Biz yürüyüşe çıktığımızda ‘yarı yoldan dönerler, mecalleri yetmez, söyler yapmazlar’ diyorlardı ama aslanlar gibi yüzbinlerle yürüdük; Maltepe meydanında da milyonlarla da haykırdık.”

FETÖ soruşturmalarına da değinen Öztunç, bu konuda da; “Asker içeride, polis içeride, öğretmen içeride, sivil içeride, baklavacı, dondurmacı herkes içeride; bir tek siyasetçi yok içeride. Siyasetçiler nerede? Benim sülalemde, ailemde, partimde, partililerim arasında hiç Pensilvanya’ya giden yok” ifadelerini kullandı.

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Kahramanmaraş ve Elbistan özelinde de tıpkı genel gündemde olduğu gibi AK Parti’yi eleştirdi. AK Parti’nin Kahramanmaraş’ı sevmediğini savunan Öztunç, bu yüzden de bakanlık verilmediğini iddia etti.

Elbistan’a ve Kahramanmaraş’a hizmet gelmediğini belirten Ali Öztunç, bu tezini de şu sözlerle ifade etti:

“Maraşlı Bakan vardı, Veysi Kaynak. Önce Mahir Ünal’ı Bakan yaptılar. 6 ay sonra aldılar. Sonra Veysi Bey’i bakan yaptılar. 7-8 ay sonra ona da git dediler. AKP, Maraş’ı sevmiyor deyince bana kızıyorlardı. Sevmiyor, kamyon kamyon oy alıyorlar AKP’ye, bir tane bakanlığı Maraş’a çok görüyorlar ve çok gördüler. Bunun 2 sebebi var. Referandumda Maraş’ta yüzde 26 hayır çıktı. İlk 10’a bile giremedi cezalandırdılar. İkincisi ise koltuk kavgası. Maraş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak çekişmesi. Koltuk kavgasına girdiler hizmeti unuttular. Elbistan’ın yollarının hali nedir? Ayıptır. Belediyeyi kazanıyorsunuz, insan aynaya bakınca utanır. Yolları nasıl yapmazsınız? Bir de hizmet diyorsunuz. Ne hizmeti. 90 bin insanı sudan zehirleyen siz değil misiniz? Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen burada olsa bu Ceyhan Nehri’ni Venedik gibi yapmıştı. Şimdi perişan durumda. Santrale bir filtre takamıyorlar. Yaşanabilir kentler listesinde Maraş, 81 il içerisinde 51.sırada. Geride kalan 30 il doğu illeri. AKP’liler Maraş’ı sevmediği için, Maraşlı bize her türlü oy veriyor dedikleri için ilgilenmiyorlar ve uğraşmıyorlar. Bu düzeni değiştirmek de bizim görevimiz. Çok çalışacağız. Biz bu emeği vermeye devam edeceğiz ve bu memleketi daha farklı bir noktaya getirelim.”

Türkiye’nin 2018 yılında bir seçime gideceğini ve yerel seçimlerde de Elbistan Belediyesi’ni almak için çaba göstereceklerinin altını çizen CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Önümüzdeki sene bir seçim gözüküyor. Yerel olursa Elbistan Belediye Başkanlığı için iddialı çıkacağız. Hiç kimsenin kuyruğuna takılmayacağız. Kendi adayımızı çıkaracağız ve onun peşinden gideceğiz. Elbistan Belediyesi’ni kazanmak için de projelerimizle, çalışmalarımızla mücadele vereceğiz. Pazarcık’ı tekrar alacağız, Nurhak bizde kalacak, Çağlayancerit’i de Elbistan’ı da alacağız” cümlelerini kullandı.

22 Tem 2017 - 15:31 - Politika


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Ali can - Sayın demek bile zor sizin gibilere ümit bey , partin önce terör guruplarıyla arasına mesafe koysun öyle seçime gir, kurduğun hayalden uyan değil adını andığın yerleri almak maraş ilçeleri ve türkiyeden silineceksiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 15:31
07

Muhammet - Yürüyüş adalet içindi sadece adalet için insanlara nasıl makarna be kömür gerekse onlardan çok daha fazla adalet gerek ve ülke tarihinde ilk defa adalet isteği bu derece görkemli ve bu derece istekli dile getirildi. Keşke istanbul belediye başkanı iken legal bir siiiri okuduğu için tutuklanan şimdiki Cumhurbaşkanımız içinde türüne idi, keşke onlarca asker Ergenekon , Balyoz iftiralarindan içeri atılırkende yürünse idi, keşke 367 garabeti ortaya çıkınca yurünse idi, keşke ülkemizi yöneten ve o sıralar hukuki düzenlemelerde avrupa sitandartlarini esas alan iktidardaki Ak Parti kapatılma davasında adalet için yürünse idi kısaca ülke yıllardır adalete muhtaç.Dün başkaları için adalet yoktu bugün başkaları için yarın kimbilir kimler için o yüzden diyorumki adalet herkes için elzem makarna ve kömürculer sin içinde bunu Sakon unutmayın ve yetersiz siyasi bilginizle ahkam kesmeyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 15:31
06

fatih kurt - Sayin ali oztunc elbistana hos gelmissiniz ileriye donuk siyasi hesaplarinizi anliyorum.ammaa adalet kavramindan ne anladiginizi merak ettim simdi.siz yuruyusu vatana ihanetten yargilanan berber oglu icinmi yaptiniz.15.sehitlerinin pkk nin sehit ettigi mehmetlerimizin icin yuruyus yapacakmisiniz.merak ettim simdi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 15:31
05

MUATAFA KAR - SEN AVUCUNU YALA, BİZ CHP' NİN YILLARCA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNİ GÖRDÜK AKP VE MHP Yİ DE GÖRDÜK SONUÇTA BİRİ DİĞERİNİN DEVAMI OLAN GÖZ BOYAYICI HİZMETLER... ŞU İŞİ MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİNE BIRAKIN DA BELDİYECİLİKTE TARİH YAZAN HİZMETLER NASIL OLURMUŞ GÖRÜN....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 15:31
02

Muhammet - Senin icraatın ne? Halk için memleket için ne yaptın ömrün boyunca? Siyasi geçmişinde hangi saiklere göre oy kullandın? Illa icraat diyorsan adalet yürüyüşü bir icraatti somut bir eylemdi daha önceki yazımda da belirttigim gibi keşke yıllar önce de yapilsaydi keşke her hukuksuz eylemden sonra insanlar kanuni eylem hakkını kullansa kırmadan dökmeden vandalizme geçit vermeden eylemler gerçekleştirselerdi. Kim olursa olursa olsun kime karşı olursa olsun gayri hukuki her eylem legal olarak protesto edilmelidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 15:31
01

medyum - Sayin Öztunç medyum olmuş kesin 2018 seçim geçim nolucu senin gibi milletin bi eli yağda bi eli balda değil 2019 a kadar seçim yok dari ambarı var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 15:31